• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Broodje zalmfilet (of hipper: pulled salmon sandwich)

16 april 2018 By Martine Reageer

Misschien al wel een jaar geleden had ik ineens trek in zalmfilet. Ik had al avondeten geregeld en de avonden daarna zou het er ook niet van komen. Maar ja, ik had wel trek in zalm…
Ik besloot mijn lunch met zalmfilet te maken en dat pakte erg goed uit. Je hoeft er bijna geen moeite voor te doen en je kan er weer een paar uur op vooruit. Hoeveelheden zijn afhankelijk van hoe groot je broodje is en hoeveel zalm je erop wil. Dat moet je dus even op het oog bekijken.
Met het mooie weer op komst is dit natuurlijk ook een lekker snelle maaltijd voor in de tuin als je geen zin hebt om te koken. Salade erbij en klaar ben je.
Als je ervan houdt zou je nog wat kappertjes op de zalm kunnen doen om het af te maken. En als je hip wilt doen noem je het gewoon een broodje pulled salmon.

Broodje zalmfilet

Broodje zalmfilet

Ingrediënten

  • stukje zalmfilet zonder vel
  • handje veldsla
  • (truffel)mayonaise 
  • Italiaanse bol
  • scheutje olie
  • eventueel wat kappertjes
  • peper en zout

Verwarm de olie in de koekenpan. Bak de zalmfilet op laag vuur met een deksel op de pan gaar. Draai de filet na een paar minuten voorzichtig met een spatel om. Op deze manier zal de vis wel een beetje uit elkaar vallen, maar dat is niet zo erg. Je ziet aan de verandering van kleur of de vis gaar is. Bak niet te lang, want dan heb je kans dat het droog wordt.
Beleg intussen je broodje met wat mayonaise en sla.
Als de zalm gaar is trek je de filet met 2 vorken uit elkaar. Verdeel de zalm over je broodje en bestrooi met peper en zout. Doe er eventueel nog kappertjes op.

Broodje zalmfilet

Categorie: lunch Tags: vis

Vorig bericht: « Kaassoufflé uit de oven
Volgend bericht: Risotto met eikhaas, koraalzwam en Leffe Bruin (oftewel paddenstoelen en bier) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in