Als je na de paasbrunch restjes paasbrood, witte broodjes of krentenbroodjes over hebt is dat geen enkel probleem. Dan maak je gewoon deze fantastische broodpudding. Daar heb je namelijk oud brood voor nodig. Brood van een paar dagen oud is prima (maar met verser brood gaat het ook best). Zorg er wel voor dat je het zonder verpakking bewaart, anders gaat het schimmelen en dat is niet de bedoeling. Het brood wordt erg hard, dus je kan het het beste in stukjes breken als het nog zacht is. Als dat niet gelukt is kun je het altijd nog in stukjes zagen met een broodmes.
Je kunt de broodpudding als dessert serveren, maar hij smaakt ook prima bij een kopje thee of koffie.
Je kunt zien dat ik het brood net niet lang genoeg heb laten weken of niet helemaal goed gekneed hebt. Er zitten nog witte stukjes in. Die zijn niet helemaal goed doordrenkt geraakt. Dit doet niets af aan de smaak en ziet er eigenlijk ook nog wel leuk uit.
Er zijn allerlei variaties mogelijk. De banaan kun je bijv. ook prima vervangen door bijv. appel; je kunt restjes koek/croissants gebruiken en in rum gewelde rozijnen zijn ook lekker.
Broodpudding van kaneelbroodjes (of restjes paasbrood)
Ingrediënten
- 300 gram oudbakken kaneelbroodjes in stukjes (of oudbakken witte broodjes)
- 150 gram bruine suiker
- 300 ml halfvolle melk
- 2 bananen in stukjes
- 30 gram kokos
- 1 eetlepel vanille-extract
- snufje zout
- 2 eieren
- 20 gram boter
- flinke snuf kaneel (lekker veel als je alleen wit brood gebruikt)
- boter en bloem om in te vetten
Lekker hoor, dit gaat op mijn to-bake-lijstje!
Erg lekker, ga er vandaag nog één maken!