• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Broodpudding van kaneelbroodjes (of restjes paasbrood)

19 april 2014 By Martine 2 Reacties

Als je na de paasbrunch restjes paasbrood, witte broodjes of krentenbroodjes over hebt is dat geen enkel probleem. Dan maak je gewoon deze fantastische broodpudding. Daar heb je namelijk oud brood voor nodig. Brood van een paar dagen oud is prima (maar met verser brood gaat het ook best). Zorg er wel voor dat je het zonder verpakking bewaart, anders gaat het schimmelen en dat is niet de bedoeling. Het brood wordt erg hard, dus je kan het het beste in stukjes breken als het nog zacht is. Als dat niet gelukt is kun je het altijd nog in stukjes zagen met een broodmes.
Je kunt de broodpudding als dessert serveren, maar hij smaakt ook prima bij een kopje thee of koffie.

Je kunt zien dat ik het brood net niet lang genoeg heb laten weken of niet helemaal goed gekneed hebt. Er zitten nog witte stukjes in. Die zijn niet helemaal goed doordrenkt geraakt. Dit doet niets af aan de smaak en ziet er eigenlijk ook nog wel leuk uit.
Er zijn allerlei variaties mogelijk. De banaan kun je bijv. ook prima vervangen door bijv. appel; je kunt restjes koek/croissants gebruiken en in rum gewelde rozijnen zijn ook lekker.


Broodpudding van kaneelbroodjes (of restjes paasbrood)

 

Ingrediënten

  • 300 gram oudbakken kaneelbroodjes in stukjes (of oudbakken witte broodjes)
  • 150 gram bruine suiker
  • 300 ml halfvolle melk
  • 2 bananen in stukjes
  • 30 gram kokos
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • snufje zout
  • 2 eieren
  • 20 gram boter
  • flinke snuf kaneel (lekker veel als je alleen wit brood gebruikt)
  • boter en bloem om in te vetten
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe de melk, de boter en de suiker in een pannetje en laat op zacht vuur de suiker in de melk oplossen en de boter smelten. Giet dit bij de stukjes brood en laat weken tot de stukjes brood helemaal doordrenkt zijn. Voeg de overige ingrediënten toe en kneed even goed door.
Vet een vorm (ik gebruikte een cakevorm, maar een springvorm of andere vorm kan ook) in met boter en bestrooi met wat bloem. Doe het broodmengsel in de vorm, druk een beetje aan en bak de broodpudding in ongeveer 45 minuten gaar.
Serveer lauw of koud evt met wat ijs of slagroom.

Categorie: dessert Tags: pasen

Vorig bericht: « Hartige paastaart met zeevruchten, aardappel en doperwten
Volgend bericht: Review: Baked Louie’s en oma’s notencake »

Lees Interacties

Reacties

  1. Tessa van den Dolder

    26 april 2014 om 10:28

    Lekker hoor, dit gaat op mijn to-bake-lijstje!

    Beantwoorden
  2. Anoniem

    5 augustus 2015 om 08:26

    Erg lekker, ga er vandaag nog één maken!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in