Een vegetarisch gerecht dat ik zeker vaker ga maken. De volgende keer maak ik burgertjes ipv balletjes, want ze zijn moeilijk rond te krijgen en dan bakken ze zo lastig.
Broodwrap met guacamole en vegetarische preiballetjes
Ingrediënten
Guacamole
- 1 avocado
- 1 teentje knoflook (of een halve)
- 1/2 theelepel sambal(saus) of een gehakt pepertje
- 1 eetlepel citroensap
- 1 klein sjalotje
- 1 cherrytomaatje
Doe alle in een hakmolentje en maal ze fijn. Je kunt de ingredienten ook in kleine stukjes snijden en ze met de fijngeprakte avocado mengen.
- Preiballetjes
- 3 el olijfolie
- 200 g prei, gewassen en in dunne ringen
- 40 g ongezouten cashewnoten
- 1 blik linzen (400 g), uitgelekt
- 40 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 ei
- 75 gram paneermeel
- Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de prei op laag vuur in 10 min. zacht en gaar. Laat de prei afkoelen. Hak tijdens het bakken van de prei de cashewnoten in grove stukken. Spoel de linzen af en doe ze in een kom. Druk de helft van de linzen plat met de bolle kant van een lepel. Meng de noten, kaas, het ei en paneermeel door de linzen. Voeg de prei toe en roer het mengsel even door. Zet de kom 25 min. afgedekt in de koelkast.
- Vorm met vochtige handen balletjes. Doe de rest van de olie in de koekenpan en bak de balletjes in 15 minuten rondom bruin en gaar. Keer regelmatig.
- Volgens de Allerhande is dit een recept voor 4 personen. In deze combinatie hadden we aan de helft genoeg gehad.
- bron preiballetjes: Allerhande
Wraps
- broodwraps van de Turkse toko
- guacamole
- preiballetjes
- sla
Beleg de wraps met een laag guacamole, sla en de preiballetjes. Opgerold het makkelijkst te eten.
Het was veel meer dan we nodig hadden dus er was nog een halve kom van het preimengsel over. Daar heb ik de volgende dag 2 geklutste eitjes doorgeroerd en ik heb het mengsel daarna gebakken in de koekenpan, Het resultaat was een lekker hartig taartje dat koud ook nog prima bleek te smaken. Ook makkelijk mee te nemen dus zeer geschikt voor een picknick.
Geef een reactie