• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Broodwrap met guacamole en vegetarische preiballetjes

1 december 2013 By Martine Reageer

Een vegetarisch gerecht dat ik zeker vaker ga maken. De volgende keer maak ik burgertjes ipv balletjes, want ze zijn moeilijk rond te krijgen en dan bakken ze zo lastig.

Broodwrap met guacamole en vegetarische preiballetjes

Ingrediënten

Guacamole

  • 1 avocado
  • 1 teentje knoflook (of een halve)
  • 1/2 theelepel sambal(saus) of een gehakt pepertje
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 klein sjalotje
  • 1 cherrytomaatje
Doe alle  in een hakmolentje en maal ze fijn. Je kunt de ingredienten ook in kleine stukjes snijden en ze met de fijngeprakte avocado mengen.

  • Preiballetjes
  • 3 el olijfolie
  • 200 g prei, gewassen en in dunne ringen
  • 40 g ongezouten cashewnoten
  • 1 blik linzen (400 g), uitgelekt
  • 40 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 ei
  • 75 gram paneermeel
  1. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de prei op laag vuur in 10 min. zacht en gaar. Laat de prei afkoelen. Hak tijdens het bakken van de prei de cashewnoten in grove stukken. Spoel de linzen af en doe ze in een kom. Druk de helft van de linzen plat met de bolle kant van een lepel. Meng de noten, kaas, het ei en paneermeel door de linzen. Voeg de prei toe en roer het mengsel even door. Zet de kom 25 min. afgedekt in de koelkast.
  2. Vorm met vochtige handen balletjes. Doe de rest van de olie in de koekenpan en bak de balletjes in 15 minuten rondom bruin en gaar. Keer regelmatig. 
  3. Volgens de Allerhande is dit een recept voor 4 personen. In deze combinatie hadden we aan de helft genoeg gehad.
  4.  
  5. bron preiballetjes: Allerhande
 
Wraps
  • broodwraps van de Turkse toko
  • guacamole
  • preiballetjes
  • sla
Beleg de wraps met een laag guacamole, sla en de preiballetjes. Opgerold het makkelijkst te eten.
 

Het was veel meer dan we nodig hadden dus er was nog een halve kom van het preimengsel over. Daar heb ik de volgende dag 2 geklutste eitjes doorgeroerd en ik heb het mengsel daarna gebakken in de koekenpan, Het resultaat was een lekker hartig taartje dat koud ook nog prima bleek te smaken. Ook makkelijk mee te nemen dus zeer geschikt voor een picknick.

Categorie: lunch Tags: groente, vegetarisch, wrap

Vorig bericht: « Paneermeel (zelfgemaakt veel lekkerder)
Volgend bericht: APARTT in Rotterdam »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in