Met deze brownies heb ik mijn collega’s blij gemaakt tijdens onze laatste vergadering. Ze vonden ze zo lekker dat ze de dag erna nog zijn gaan zoeken of er nog over was. Helaas; de laatste 2 stukjes had ik met het bakblik weer mee naar huis genomen. Goede reden dus om ze snel weer eens te maken.
De lekkerste brownies zijn naar mijn mening brownies die een zekere klefheid hebben, maar niet te nat zijn. En dat is precies de categorie waar deze brownies in vallen.
Brownies met noten
Ingrediënten voor een bakblik van 18 x 28 cm
- boter om in te vetten
- 170 gram boter in stukjes
- 225 gram pure chocolade in blokjes (of gehakt)
- 3 eieren
- 100 gram (riet)suiker
- 1/2 theelepel zout
- 1 theelepel vanille-extract
- 65 gram bloem
- 150 gram geroosterde, grof gehakte gemengde noten (of walnoten)
Rooster de noten in een oven van 175 graden zo’n 15 minuten tot ze lekker gaan ruiken. Laat ze afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet het bakblik in met boter.
Doe de boter en de chocolade in een kom en smelt ze au bain marie (in een kom die in een pan met net niet kokend water hangt). Roer tot boter en chocolade gesmolten en goed gemengd zijn.
Klop de eieren, suiker, zout en vanille-extract ongeveer 2 minuten, tot het mengsel schuimig is. Roer het chocolademengsel erdoor. Zeef de bloem erboven en spatel het door elkaar tot het net goed gemengd is. Spatel dan de geroosterde noten erdoor.. Doe het mengsel in het bakblik en bak het zo’n 25 minuten tot een sateprikker er schoon uitkomt als je erin prikt.
Naar een recept van: James Peterson uit Bakken
Geef een reactie