Deze brownies van Jamie Oliver zijn superlekker!
Brownies van Jamie Oliver
Ingrediënten
- 250 gram boter
- 200 gram goede kwaliteit chocola (minstens 70% cacao)
- 150 gram gehakte walnoten
- 80 gram gezeefde cacao
- 65 gram gezeefde bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 300 gram kristalsuiker
- 4 grote eieren
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een rechthoekig blik van 30 cm met bakpapier. Smelt de boter en chocola in een pannetje op heel laag vuur tot ze gesmolten zijn (of doe dat au bain marie; in een grote kom op een pan heet water). Roer er daarna de walnoten door.
Meng in een kom de cacao, bloem, bakpoeder en suiker. Roer het gesmolten mengsel erdoor (ik deed dat met de mixer). Klop de eieren een beetje los met een vork en meng ze door het beslag. Als je een mooi glad beslag hebt giet je het in de bakvorm. Bak ongeveer 25 minuten. Pas op dat de brownie niet te gaar wordt. De bovenkant moet droog zijn, maar de binnenkant moet wat kleverig blijven. Een sateprikker moet er net niet helemaal droog uitkomen als je er in prikt. Laat de brownie in de vorm afkoelen. Het geheel zal dan nog iets opstijven. Snijd de brownie in vierkante blokjes.
Bij mij moest de brownie zeker 40 minuten in de oven voordat hij goed was.
Het originele recept voegt nog gedroogde zure kersen toe (150 gram) en gebruikt meer suiker (350 gram) Ik gebruikte 325 gram suiker en dat had nog best minder gekund.
Met een bolletje ijs of wat slagroom is dit een heerlijk dessert.
Judith
Lekker zijn ze he! Ik vervang de kersen altijd door gedroogde cranberry's, dat geeft ze echt nog wat extra's! Heerlijk!
Ja, ze zijn echt heel erg lekker. Cranberry's kunnen natuurlijk ook heel goed.
Mmm zure kersen door de brownies, heb ik nog nooit geprobeerd maar lijkt me heel lekker! Doe ik er gelijk nog wat stukjes witte chocola bij 😉