• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Brownies van Jamie Oliver

1 augustus 2013 By Martine 3 Reacties

Deze brownies van Jamie Oliver zijn superlekker!

Brownies van Jamie Oliver

Ingrediënten

  • 250 gram boter
  • 200 gram goede kwaliteit chocola (minstens 70% cacao)
  • 150 gram gehakte walnoten
  • 80 gram gezeefde cacao
  • 65 gram gezeefde bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 300 gram kristalsuiker
  • 4 grote eieren
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een rechthoekig blik van 30 cm met bakpapier. Smelt de boter en chocola in een pannetje op heel laag vuur tot ze gesmolten zijn (of doe dat au bain marie; in een grote kom op een pan heet water). Roer er daarna de walnoten door.
Meng in een kom de cacao, bloem, bakpoeder en suiker. Roer het gesmolten mengsel erdoor (ik deed dat met de mixer). Klop de eieren een beetje los met een vork en meng ze door het beslag. Als je een mooi glad beslag hebt giet je het in de bakvorm. Bak ongeveer 25 minuten. Pas op dat de brownie niet te gaar wordt. De bovenkant moet droog zijn, maar de binnenkant moet wat kleverig blijven. Een sateprikker moet er net niet helemaal droog uitkomen als je er in prikt. Laat de brownie in de vorm afkoelen. Het geheel zal dan nog iets opstijven. Snijd de brownie in vierkante blokjes.
Bij mij moest de brownie zeker 40 minuten in de oven voordat hij goed was.
Het originele recept voegt nog gedroogde zure kersen toe (150 gram) en gebruikt meer suiker (350 gram) Ik gebruikte 325 gram suiker en dat had nog best minder gekund.
Met een bolletje ijs of wat slagroom is dit een heerlijk dessert.
 
 

Categorie: taart, koek en zoet Tags: brownies, koek

Vorig bericht: « Zeetong met gebakken aardappels, kapucijners, ui en spek
Volgend bericht: Zalmtartaar »

Lees Interacties

Reacties

  1. Judith

    1 augustus 2013 om 16:26

    Lekker zijn ze he! Ik vervang de kersen altijd door gedroogde cranberry's, dat geeft ze echt nog wat extra's! Heerlijk!

    Beantwoorden
  2. Martine

    1 augustus 2013 om 16:48

    Ja, ze zijn echt heel erg lekker. Cranberry's kunnen natuurlijk ook heel goed.

    Beantwoorden
  3. Evelien

    19 december 2014 om 20:58

    Mmm zure kersen door de brownies, heb ik nog nooit geprobeerd maar lijkt me heel lekker! Doe ik er gelijk nog wat stukjes witte chocola bij 😉

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in