Tot vandaag had ik geen idee dat de buttermilk die ik in zo veel recepten tegenkwam, gewoon karnemelk is. En nu weet ik dus ook dat buttermilk pancakes met karnemelk gemaakt worden. Karnemelk is zeker niet mijn lievelings, ik houd niet van de geur en de smaak. Maar deze pancakes zijn heerlijk. Lekker luchtig en zo lekker dat je er eigenlijk niet eens iets over hoeft te doen. Maar wat poedersuiker of maple syrop zijn er wel erg lekker op. Je zou ook geraspte appel, banaan of bosbessen door het beslag kunnen doen. En met een bolletje ijs en wat slagroom is het een heerlijk dessert.
Het recept is erg ruim. Ik haalde er 18 pancakes uit. De overgebleven pancakes heb ik ingevroren.
Buttermilk pancakes
Ingrediënten
- 425 gram bloem
- 3 eetlepels kristalsuiker
- 3 theelepels bakpoeder
- 3,5 theelepel baking soda (te koop bij de Turk of toko)
- 3/4 theelepel zout
- 575 ml karnemelk
- 120 ml melk
- 3 eieren
- 70 gram gesmolten boter
Meng alle droge ingrediënten in een kom. Meng in een andere kom karnemelk, melk, eieren en gesmolten boter. Doe dit mengsel bij de kom met het bloemmengsel en roer goed door elkaar tot het net gemengd is. Roer niet te lang.
Verhit wat olie of boter in een koekenpan op middelmatig vuur en giet er een lepel beslag in. Afhankelijk van de grootte van de pan kun je er meerdere tegelijk in een pan bakken. Bak beide kanten bruin en dien op met maple syrop, poedersuiker, stroop of waar je maar zin in hebt.
Geef een reactie