• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Cake met kaneel en chocolade

9 april 2012 By Martine 2 Reacties

Onlangs maakte ik met groot succes deze cake met kaneel en chocolade. Ik vond hem op het blog van Levine van Uit de keuken van Levine. Ik heb de espressopoeder eruit gelaten, want die had ik niet in huis. De cake is ontzettend gemakkelijk te maken, ziet er mooi uit en is ontzettend lekker. Ik heb helaas alleen maar een foto van de hele taart. Na het aansnijden ben ik vergeten nog een foto te maken.

Cake met kaneel en chocolade

Ingrediënten

voor de cake

  • 250 + 20 gram suiker
  • 1 eetlepel + 2,5 theelepel kaneel
  • (1,5 theelepel espressopoeder (uit een zakje))
  • 235 gram patentbloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snuf zout
  • 180 ml melk
  • 2 grote eieren
  • 0,5 theelepel vanille extract
  • 140 gram ongezouten roomboter, gesmolten en afgekoeld
  • 85 gram pure chocolade, fijn gehakt


voor het glazuur

  • 170 gram pure chocolade
  • 35 gram ongezouten roomboter

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem en de 2 zijkanten van een vierkante bakvorm van 23 cm met bakpapier. Laat het bakpapier uitsteken, dan kun je de gebakken cake in 1 keer uit de vorm tillen.
Meng de 20 gram suiker met de 2,5 theelepel kaneel (en espressopoeder) in een schaaltje en zet apart tot gebruik.
Meng in een grotere schaal de bloem, de resterende suiker, het bakpoeder, het zout en de resterende kaneel.
Mix in een maatbeker met een garde of vork de melk, eieren en vanille extract door elkaar.
Giet dit mengsel over de bloem en roer/spatel voorzichtig door elkaar. Voeg als laatste de gesmolten boter toe en spatel rustig door het mengsel tot alles net gemengd is.
Verdeel de helft van het beslag gelijkmatig over de bakvorm. Verdeel de gehakte chocolade over het beslag en vervolgens de kaneelsuiker. Bedek met de rest van het beslag en strijk de bovenkant glad.
Bak de cake in 35-40 minuten gaar. De cake is gaar als een in het midden gestoken prikker er schoon uitkomt. Zet de vorm op een rooster en laat 15 minuten afkoelen.
Lift de cake met behulp van het bakpapier uit de vorm, verwijder het bakpapier en zet op een rooster. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Maak intussen het glazuur: smelt de chocolade met de roomboter “au bain marie” of in de magnetron. Laat het mengsel niet te heet worden. Zo nodig wat af laten koelen voor gebruik.
Verdeel het chocoladeglazuur over de bovenkant van de cake en strijk glad of maak er met de achterkant van een lepel een patroon in.

Categorie: taart, koek en zoet Tags: cake

Vorig bericht: « Pure Markt in Amstelpark in Amsterdam
Volgend bericht: Appeltaart van Winkel »

Lees Interacties

Reacties

  1. Goedkope vliegtickets

    2 mei 2012 om 22:58

    Die taart is prima gelukt lijkt me. Krijg er honger van 🙂

    Beantwoorden
  2. Martine

    3 mei 2012 om 08:55

    🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Geïnspireerd door @elisabethsmagazine maakte ik d Geïnspireerd door @elisabethsmagazine maakte ik deze bladerdeeg rolletjes met salami en kaas voor de Swiepswoepswap van @bakkenmetlisanne. Heerlijk als borrelhapje of als onderdeel van een buffet.

#swiepswoepswap #bladerdeeg #kaas #salami #borrelhapje #buffet #food #foodblogger
Nog meer fudge... #fudge #boroughmarket#whirld #uk Nog meer fudge...
#fudge #boroughmarket#whirld #uk #ennatuurlijkookweergekocht #boroughmarketlondon #londen #london #travel
Het zag er zeer instagrammable uit, maar dit was n Het zag er zeer instagrammable uit, maar dit was niet echt een lekkere hot chocolate.
#hotchocolate #structuurnietlekkerenmetwater #beetjejammer #hetzagerwelmooiuit
Instagram bericht 17866221207032541 Instagram bericht 17866221207032541
Fudge! 😍 Fudge! 😍
Met de bus naar het Postal museum. Je leert daar v Met de bus naar het Postal museum. Je leert daar van alles over de geschiedenis van de post. Superleuk dat je met een postkarretje door de oude posttunnels rijdt en intussen via beelden op de muren ziet hoe het vroeger ging. #postalmuseumlondon #postalmuseum #post #londen #london #uk #stedentrip #solotrip #museum #travel
Dag 1 gisteren in Londen was heerlijk. Die blauwe Dag 1 gisteren in Londen was heerlijk. Die blauwe lucht alleen was natuurlijk al fantastisch. Camden market was fijn en werd pas druk toen ik weer weg ging. Borough market was zo afgeladen dat ik er weer weg ging. Dat doe ik een van de volgende dagen nog wel een keer. Daarna een heerlijke wandeling langs de theems om via de South Bank Wintermarket de metro richting hotel te pakken en mijn voeten even rust te gunnen. Vandaag weer proberen om wat minder stappen te zetten 😬.
#london #londen #southbank #camden #amywinehouse #veelteveelstappen #stedentrip #travel #stedentrip #lovelondon #uk #reizenisfijn #boroughmarketlondon #boroughmarket
Gisteren waren we even in Hoofddorp en we lunchten Gisteren waren we even in Hoofddorp en we lunchten met een lekkere bah mi bij @vietntea. Uiteraard moest daar ook een loempia bij 😀

@lunch @vietnamesefood @bahnmi @loempia #hoofddorp @weekend
Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in