• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mailadres
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Cake met kaneel en chocolade

9 april 2012 By Martine 2 Reacties

Onlangs maakte ik met groot succes deze cake met kaneel en chocolade. Ik vond hem op het blog van Levine van Uit de keuken van Levine. Ik heb de espressopoeder eruit gelaten, want die had ik niet in huis. De cake is ontzettend gemakkelijk te maken, ziet er mooi uit en is ontzettend lekker. Ik heb helaas alleen maar een foto van de hele taart. Na het aansnijden ben ik vergeten nog een foto te maken.

Cake met kaneel en chocolade

Ingrediënten

voor de cake

  • 250 + 20 gram suiker
  • 1 eetlepel + 2,5 theelepel kaneel
  • (1,5 theelepel espressopoeder (uit een zakje))
  • 235 gram patentbloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snuf zout
  • 180 ml melk
  • 2 grote eieren
  • 0,5 theelepel vanille extract
  • 140 gram ongezouten roomboter, gesmolten en afgekoeld
  • 85 gram pure chocolade, fijn gehakt


voor het glazuur

  • 170 gram pure chocolade
  • 35 gram ongezouten roomboter

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem en de 2 zijkanten van een vierkante bakvorm van 23 cm met bakpapier. Laat het bakpapier uitsteken, dan kun je de gebakken cake in 1 keer uit de vorm tillen.
Meng de 20 gram suiker met de 2,5 theelepel kaneel (en espressopoeder) in een schaaltje en zet apart tot gebruik.
Meng in een grotere schaal de bloem, de resterende suiker, het bakpoeder, het zout en de resterende kaneel.
Mix in een maatbeker met een garde of vork de melk, eieren en vanille extract door elkaar.
Giet dit mengsel over de bloem en roer/spatel voorzichtig door elkaar. Voeg als laatste de gesmolten boter toe en spatel rustig door het mengsel tot alles net gemengd is.
Verdeel de helft van het beslag gelijkmatig over de bakvorm. Verdeel de gehakte chocolade over het beslag en vervolgens de kaneelsuiker. Bedek met de rest van het beslag en strijk de bovenkant glad.
Bak de cake in 35-40 minuten gaar. De cake is gaar als een in het midden gestoken prikker er schoon uitkomt. Zet de vorm op een rooster en laat 15 minuten afkoelen.
Lift de cake met behulp van het bakpapier uit de vorm, verwijder het bakpapier en zet op een rooster. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Maak intussen het glazuur: smelt de chocolade met de roomboter “au bain marie” of in de magnetron. Laat het mengsel niet te heet worden. Zo nodig wat af laten koelen voor gebruik.
Verdeel het chocoladeglazuur over de bovenkant van de cake en strijk glad of maak er met de achterkant van een lepel een patroon in.

Categorie: taart, koek en zoet Tags: cake

Vorig bericht: « Pure Markt in Amstelpark in Amsterdam
Volgend bericht: Appeltaart van Winkel »

Lees Interacties

Reacties

  1. Goedkope vliegtickets

    2 mei 2012 om 22:58

    Die taart is prima gelukt lijkt me. Krijg er honger van 🙂

    Beantwoorden
  2. Martine

    3 mei 2012 om 08:55

    🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Instagram

🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂Happy new year!🥂 🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂Wij  hadden een behoorlijk wat rustigere jaarwisseling dan normaal. In plaats van een avond met een grote groep vrienden brachten wij deze keer oudejaarsavond door bij mijn moeder. We reden ook voor het eerst sinds jaren vanuit Dordrecht rond 1 uur weer naar huis. Onderweg stuitten we op potdichte mist waardoor we ineens niet harder dan 20 km per uur reden op de A4. Maar rond half  3 lagen we dan toch veilig in bed. Oliebollen van een paar dagen oud zijn niet meer zo lekker dus maakten we vanmorgen geheel volgens de trend oliebollenwentelteefjes. En die vinden wij eigenlijk lekkerder dan een gewone oliebol 😀. Het is heel simpel: 
Snijd de oliebollen in plakjes en week die in een mengsel van losgeklopt ei en een flinke scheut melk. Smelt wat boter in de koekenpan en bak de plakjes daarin goudbruin. Bestrooi ze evt nog met wat kaneel. Eet ze met wat poedersuiker.  Eet smakelijk 😀 #oliebollen #wentelteefjes #oliebollenwentelteefjes #jaarwisseling #ontbijt #breakfast #lunchkanook #zoet #recept #instafood #weekend #food #foodblog #foodlover #foodblogger
Oliebollen met rum uit de oven. Voor de foodblogs Oliebollen met rum uit de oven.  Voor de foodblogswap van december maakte ik deze oliebollen. Net iets minder vet dan uit de frituur en toch heel lekker. Door de rum ook nog net een beetje anders dan normaal🙂. Bakken jullie zelf oliebollen met oud en nieuw? #oliebol #oliebollen #rum #foodybox #ronabuelo #kroonophetwerk #fbs #foodblogswap #pienskeuken #oudennieuw #jaarwisseling #oudejaarsavond
Dit lekkere bierpakket van @scheldebrouwerij won i Dit lekkere bierpakket van @scheldebrouwerij won ik vorige week bij @myhappykitchennl Het werd precies op tijd voor kerst bezorgd dus ik vermoed dat @mwemelsfelder in de komende dagen wel een biertje opentrekt.  Dank dus namens hem. #bier #bierpakket #weekend #gewonnen #scheldebrouwerij #zeezuiper #ginnegapper @misspublicitynl #bierbrouwerij
Deze meringues met chocolade en pepermunt zijn zo Deze meringues met chocolade en pepermunt zijn zo lekker dat je ze beter op het allerlaatste nippertje kunt maken. Behalve als je heel veel discipline hebt. Dan maak ze juist wel van te voren, want ze zijn luchtdicht heel lang te bewaren. #meeingue #meringues #fransemeringue #schuim #schuimpjes #foodybox #wilhelminapepermunt #pepermunt #mint #munt #zoet #sweet #kerst #kerstmis #bijdekoffie #bijdethee #kroonophetwerk
Deze week ontving ik de bomvolle foodybox kerst. H Deze week ontving ik de bomvolle foodybox kerst. Het is zo leuk om steeds nieuwe producten te ontdekken. Ik denk dat we vandaag lunchen met een plantaardige burger. #foodybox #foodyboxkroonophetwerk #gekregen #Berrybrothers #iloveyouberrymuch #Rodebessen #wilhelmina #snoep #ElkeMelk #melk #koe #stegeman #vegetarisch #burgers #vaneigenbodem  #seizoensgroente #bonnemaman #meerfruitmindersuiker #ministryofspicybusiness #bajeskoffie #zuiverekoffie #socialimpact #lostaqueros #lindt #ronabuelo #abuelo12 #barefootwine #servero #natuurlijkdelekkerste
Deze blondies met speculoos en kruidnoten gingen e Deze blondies met speculoos en kruidnoten gingen erin als koek! Heerlijk comfortfood op een koude dag met een grote kom hete thee. Dat hadden we dan even niet bij de hand op het moment dat ik ze op een winderige parkeerplaats aan mijn collega’s voorschotelde, maar ze waren wel heel erg lekker.  Ik maakte ze naar aanleiding van de #swiepswoepswap van @mandyandmore. Ik kreeg @slowfoody toegewezen om iets van te maken. Daar werd ik enthousiast van wat Hilde heeft meer dan genoeg heerlijke recepten op haar blog staan. Het recept voor deze Sinterklazige blondies staat nu online. #blondies #speculoos #kruidnoten #zoet #sint #sinterklaas #pepernotenzijngeenkruidnoten #december #jaikweetdathetnunognovemberis #bakken #weekend
Zaterdag is het Halloween. Niet dat ik daar iets a Zaterdag is het Halloween. Niet dat ik daar iets aan doe, maar ik vind hapjes in thema altijd wel erg leuk. Wegens tijdgebrek (ok en geen zin) werden het er wat minder dan gepland, maar deze sprookjes vielen toch wel erg in de smaak. Gaan jullie iets doen aan Halloween? #halloween #spookjes #bloggen #blogger #snack #snacken #instafood #pretzels #spooky #schattig
Straks even naar een jarige cliënt die een tijd g Straks even naar een jarige cliënt die een tijd geleden zo blij werd van mijn rendang. Hoeft hij gelijk weer 3 keer niet te koken. En het restant eten we vanavond lekker zelf😀. Wat eten jullie vanavond? #eten #food #rendang #dinner #gift
Kokosmakronen voor de door @mandyandmore georgani Kokosmakronen voor de door @mandyandmore  georganiseerde #swiepswoepswap van september. Ik maakte deze heerlijke hazelnootmakronen van @cookies_and_carrotsticks. Een perfect recept voor als je een paar eiwitten over hebt. Ze zijn supersnel gemaakt en ik vind ze echt heel lekker! Wil je meer weten over de makronnen of de swiepswoepswap? Kijk dan snel op de blog. #swiepswoepswap #makronen #noten #hazelnoten #hazelnootmeel #amandelen #amandelmeel #overgebleveneiwitten #bakken #zoet #food #foodblog #foodblogger #instafood #hazelnootmakronen
Volgen op Instagram
KokenKoken

Archief

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in