• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Cake met kaneel en chocolade

9 april 2012 By Martine 2 Reacties

Onlangs maakte ik met groot succes deze cake met kaneel en chocolade. Ik vond hem op het blog van Levine van Uit de keuken van Levine. Ik heb de espressopoeder eruit gelaten, want die had ik niet in huis. De cake is ontzettend gemakkelijk te maken, ziet er mooi uit en is ontzettend lekker. Ik heb helaas alleen maar een foto van de hele taart. Na het aansnijden ben ik vergeten nog een foto te maken.

Cake met kaneel en chocolade

Ingrediënten

voor de cake

  • 250 + 20 gram suiker
  • 1 eetlepel + 2,5 theelepel kaneel
  • (1,5 theelepel espressopoeder (uit een zakje))
  • 235 gram patentbloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snuf zout
  • 180 ml melk
  • 2 grote eieren
  • 0,5 theelepel vanille extract
  • 140 gram ongezouten roomboter, gesmolten en afgekoeld
  • 85 gram pure chocolade, fijn gehakt


voor het glazuur

  • 170 gram pure chocolade
  • 35 gram ongezouten roomboter

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem en de 2 zijkanten van een vierkante bakvorm van 23 cm met bakpapier. Laat het bakpapier uitsteken, dan kun je de gebakken cake in 1 keer uit de vorm tillen.
Meng de 20 gram suiker met de 2,5 theelepel kaneel (en espressopoeder) in een schaaltje en zet apart tot gebruik.
Meng in een grotere schaal de bloem, de resterende suiker, het bakpoeder, het zout en de resterende kaneel.
Mix in een maatbeker met een garde of vork de melk, eieren en vanille extract door elkaar.
Giet dit mengsel over de bloem en roer/spatel voorzichtig door elkaar. Voeg als laatste de gesmolten boter toe en spatel rustig door het mengsel tot alles net gemengd is.
Verdeel de helft van het beslag gelijkmatig over de bakvorm. Verdeel de gehakte chocolade over het beslag en vervolgens de kaneelsuiker. Bedek met de rest van het beslag en strijk de bovenkant glad.
Bak de cake in 35-40 minuten gaar. De cake is gaar als een in het midden gestoken prikker er schoon uitkomt. Zet de vorm op een rooster en laat 15 minuten afkoelen.
Lift de cake met behulp van het bakpapier uit de vorm, verwijder het bakpapier en zet op een rooster. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Maak intussen het glazuur: smelt de chocolade met de roomboter “au bain marie” of in de magnetron. Laat het mengsel niet te heet worden. Zo nodig wat af laten koelen voor gebruik.
Verdeel het chocoladeglazuur over de bovenkant van de cake en strijk glad of maak er met de achterkant van een lepel een patroon in.

Categorie: taart, koek en zoet Tags: cake

Vorig bericht: « Pure Markt in Amstelpark in Amsterdam
Volgend bericht: Appeltaart van Winkel »

Lees Interacties

Reacties

  1. Goedkope vliegtickets

    2 mei 2012 om 22:58

    Die taart is prima gelukt lijkt me. Krijg er honger van 🙂

    Beantwoorden
  2. Martine

    3 mei 2012 om 08:55

    🙂

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in