• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

carrot cake

3 april 2011 By Martine Reageer

Carrot cake klinkt toch altijd beter dan worteltaart. Maar als worteltaart  is hij zeker niet minder lekker. Ik ben niet helemaal zeker van de baktijd (vergeten hoe lang ik hem uiteindelijk in de oven heb laten staan) maar het resultaat was heerlijk.

Carrot cake

Ingrediënten

 

Voor de cake

  • 250 gram bloem
  • 250 gram kristalsuiker
  • 0,5-1 theelepel zout
  • 1,5 theelepel natrium bicarbonaat
  • 2 theelepels gemalen kaneel
  • 1 theelepel gemalen piment
  • 2,25 dl zonnebloemolie
  • 3 eieren
  • 150 gram walnoten (grof gehakt)
  • 350 gram wortelen (fijn geraspt)

Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de bloem met de suiker, zout, natrium bicarbonaat, kaneel en piment. Roer de olie erdoor en klop het mengsel luchtig. Klop ook de eieren er 1 voor 1 door. Voeg dan de noten en de wortelen toe en schep het beslag in de vorm (26 cm of cakevormpjes).
Ik heb hem ongeveer een uur gebakken. Als je met een sateprikker in de taart prikt en er kleeft geen beslag meer aan, dan is hij klaar.


Voor het glazuur

  • 200 gram verse roomkaas
  • 4 eetlepels creme fraiche
  • 2 eetlepels boter
  • 225 gram poedersuiker

Roer de roomkaas los met de creme fraiche en de boter. Roer de poedersuiker er in gedeelten door tot alle suiker is opgenomen en het mengsel mooi glad is. Strijk met een paletmes een dikke laag glazuur over de afgekoelde cake en laat het glazuur ongeveer een uur drogen.

Het glazuur heb ik gemaakt van monchou met 2 eetlepels boter, 2 eetlepels crème fraîche (ik vind het glazuur anders te zurig) en suiker tot ik het zoet genoeg vond. Het was wel een klus om het klontvrij te krijgen. Ik heb het uiteindelijk een beetje warm gemaakt en toen ging het beter. Ik denk dat de monchou te koud was. En ik had ook wel veel poedersuiker ineens erdoor gedaan. Ik verzon te laat dat je de suiker er in gedeelten door moet roeren.

Categorie: taart, koek en zoet Tags: taart

Vorig bericht: « zalmrolletjes
Volgend bericht: Pizza »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in