Chocolade-fudge taart
Ingrediënten
- 200 gram pure chocolade
- 150 gram boter
- 350 gram donkerbruine basterdsuiker
- 120 gram bloem
- een zakje vanillesuiker
- een snufje zout
- 3 eieren
- snufje kaneel
- snufje chilipeper
Smelt de pure chocolade met de boter au bain marie of op heel laag vuur in een pan met dikke bodem (ik vind au bain marie altijd zo’n gedoe). Mix de basterdsuiker, bloem, vanillesuiker, de snufjes en de eieren tot een glad beslag. Als de chocolade gesmolten is dan kan dit door de rest van het beslag. Mix goed door. Schep het beslag in een ingevette en bebloemde taartvorm. Zet de taartvorm ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven op 175 graden. Laat de taart afkoelen in de vorm.
Vanillesuiker neem ik altijd uit het buitenland mee. Hier ligt alleen de goedkope versie met vanillesmaak in de supermarkten, maar in bijv. Engeland en Frankrijk verkopen ze goede vanillesuiker met echte vanille. Veel lekkerder. Je kunt het ook zelf maken door je gebruikte vanillestokjes in een potje suiker te bewaren. De smaak van de vanille trekt dan vanzelf in de suiker.
Geef een reactie