• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Chocoladebrood

30 september 2020 By Martine Reageer

Foodblogswap

Iedere maand kun je je als foodblogger opgeven voor de foodblogswap. Je krijgt dan een ander foodblog toegewezen waarvan je een recept kiest. Meestal geef je er nog een eigen draai aan en in de laatste week van de maand post je het uitgewerkte recept op je blog.

Chocoladebrood

Dit chocoladebrood maakte ik voor de foodblogswap van september. Het is een lekker mals brood met een stevige chocoladesmaak. Ik heb er door een vergissing wat meer chocolade in verwerkt, maar dat was alleen maar heel erg lekker. Versgebakken met een lekkere laag roomboter is het bijna een gebakje! Erg leuk om met een brunch op tafel te zetten. Je kunt het ook prima (in zijn geheel of gesneden) in de vriezer bewaren.

Ik heb zelf het deeg in de broodbakmachine gemaakt en het daarna in de oven gebakken. Achteraf had ik dat natuurlijk net zo goed ook in de broodbakmachine kunnen doen. Geen idee waarom ik dat niet gedaan heb.

By Andréa janssen

Het recept vond ik hier op de blog By Andréa janssen. Andréa is naast foodblogger ook foodfotograaf en dat zie je duidelijk terug op haar blog. De gerechten zien er allemaal heerlijk uit en als je iets lekkers zoekt voor de feestdagen moet je absoluut even tussen haar recepten snuffelen.

chocoladebrood

Chocoladebrood

Ingrediënten

  • 5 gram droge gist
  • 250 ml lauw water
  • 340 gram bloem
  • 30 gram cacao
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • ⅛ theelepel zout
  • 30 gram bruine basterdsuiker
  • 60 gram grof gehakte witte chocolade 
  • 60 gram grof gehakte pure chocolade
  • 25 gram boter op kamertemperatuur

Met de broodbakmachine

Doe eerst het water in de kom en voeg dan de bloem, de kaneel, de cacao, het zout en de suiker toe. Zet het meest geschikte programma (wit brood) aan en strooi volgens de instructie van de broodbakmachine de chocolade er op het goede moment bij. Dit verschilt per broodbakmachine. Sommige machines geven een geluidssignaal.
Ik heb het deegprogramma van de machine gebruikt en er daarna zelf de chocolade doorheen gekneed. De tweede rijs heb ik in een broodbakblik gedaan en daarna heb ik het chocoladebrood in de oven afgebakken.

Met de hand

Voeg de gist aan het water toe en doe er een theelepel van de suiker bij. Laat het een minuut of 5 staan tot de gist begint te werken (dan komen er belletjes).

Doe de bloem, cacao, kaneel, zout en suiker in een kom en schenk het gistmengsel erbij. Als het een samenhangende massa is geworden kneed je verder op een werkblad dat je met wat bloem bestrooid hebt. Kneed tot het na ongeveer 15 minuten een soepel deeg is geworden.

Vet een kom in met wat olie of bakspray. leg het deeg erin en dek de schaal af met een vochtige theedoek met plasticfolie eromheen (ik gebruik ook vaak een doorzichtige douchemuts en laat de theedoek dan weg; dat gaat ook prima). Zet het deeg op een warme plaats en laat een uur rijzen.

Bebloem je werkblad en leg het deeg erop. Druk de lucht eruit en duw het deeg tot een platte lap waar de de chocoladestukjes over verdeelt. Kneed het deeg even door zodat de chocolade goed door het deeg verdeeld raakt. Bol het brood op (google op “opbollen deeg” en je vindt heel veel info over hoe dat moet) en laat het 20 minuten afgedekt rusten.

Bol het brood dan nogmaals op en leg het op een bakplaat of bak het in een broodbakblik (ook hier is veel uitleg over te vinden op internet) en laat het nog een uur rijzen.

Verwarm tijdens de rijs de oven voor op 220 graden celsius (200 graden hetelucht). Bak het brood 10 minuten en verlaag dan de temperatuur naar 190 graden (170 hetelucht). Bak het brood in nog 30 minuten gaar.
laat het brood 10 minuten afkoelen in het bakblik en laat het dan op een rooster afkoelen. Bestrijk eventueel nog met wat gesmolten boter voor wat glans.

Categorie: brood Tags: brunch, chocolade, zoet

Vorig bericht: « Review: Hollandse happen – Blond Amsterdam
Volgend bericht: Hazelnootmakronen met amandelen »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen ge Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen gemaakt worden. We hadden een beetje onze twijfels of dat interessant zou zijn. Het bleek een fantastisch uitje. We zagen het hele proces van boomstam tot klosje en de hele werkplaats zag eruit alsof er nog dagelijks gewerkt wordt. Dat is ook wel een klein beetje zo, want alle machines werken nog en werden tijdens de rondleiding gedemonstreerd. #stottparkbobbinmill #mill #holiday #travel #reizen #ambachten #museum #houtenklosjes #uk #lakedistrict #engeland #vakantie #roadtrip
Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich tosti naar idee van @elisabethsmagazine. Die kun je in allerlei variaties maken en is superlekker. #foodblogswap #food #fbs #tosti #driedubbeletosti #foodblog #foodblogger #clubsandwich #clubsandwichtosti
ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat het nog niet zo druk was. We deelden bao en bitterballen met eend, een wrap met kip en guacamole, een heerlijk stokbroodje buikspek en een verrukkelijk ijsje (mandarijn en citroen-basilicum) toe. #rollendekeukens #foodtrucks #foodtruckfestival #festival #food #buiteneten #eten #foodblogger #weekend
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in