• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mailadres
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Chocoladebrood

30 september 2020 By Martine Reageer

Foodblogswap

Iedere maand kun je je als foodblogger opgeven voor de foodblogswap. Je krijgt dan een ander foodblog toegewezen waarvan je een recept kiest. Meestal geef je er nog een eigen draai aan en in de laatste week van de maand post je het uitgewerkte recept op je blog.

Chocoladebrood

Dit chocoladebrood maakte ik voor de foodblogswap van september. Het is een lekker mals brood met een stevige chocoladesmaak. Ik heb er door een vergissing wat meer chocolade in verwerkt, maar dat was alleen maar heel erg lekker. Versgebakken met een lekkere laag roomboter is het bijna een gebakje! Erg leuk om met een brunch op tafel te zetten. Je kunt het ook prima (in zijn geheel of gesneden) in de vriezer bewaren.

Ik heb zelf het deeg in de broodbakmachine gemaakt en het daarna in de oven gebakken. Achteraf had ik dat natuurlijk net zo goed ook in de broodbakmachine kunnen doen. Geen idee waarom ik dat niet gedaan heb.

By Andréa janssen

Het recept vond ik hier op de blog By Andréa janssen. Andréa is naast foodblogger ook foodfotograaf en dat zie je duidelijk terug op haar blog. De gerechten zien er allemaal heerlijk uit en als je iets lekkers zoekt voor de feestdagen moet je absoluut even tussen haar recepten snuffelen.

chocoladebrood

Chocoladebrood

Ingrediënten

  • 5 gram droge gist
  • 250 ml lauw water
  • 340 gram bloem
  • 30 gram cacao
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • ⅛ theelepel zout
  • 30 gram bruine basterdsuiker
  • 60 gram grof gehakte witte chocolade 
  • 60 gram grof gehakte pure chocolade
  • 25 gram boter op kamertemperatuur

Met de broodbakmachine

Doe eerst het water in de kom en voeg dan de bloem, de kaneel, de cacao, het zout en de suiker toe. Zet het meest geschikte programma (wit brood) aan en strooi volgens de instructie van de broodbakmachine de chocolade er op het goede moment bij. Dit verschilt per broodbakmachine. Sommige machines geven een geluidssignaal.
Ik heb het deegprogramma van de machine gebruikt en er daarna zelf de chocolade doorheen gekneed. De tweede rijs heb ik in een broodbakblik gedaan en daarna heb ik het chocoladebrood in de oven afgebakken.

Met de hand

Voeg de gist aan het water toe en doe er een theelepel van de suiker bij. Laat het een minuut of 5 staan tot de gist begint te werken (dan komen er belletjes).

Doe de bloem, cacao, kaneel, zout en suiker in een kom en schenk het gistmengsel erbij. Als het een samenhangende massa is geworden kneed je verder op een werkblad dat je met wat bloem bestrooid hebt. Kneed tot het na ongeveer 15 minuten een soepel deeg is geworden.

Vet een kom in met wat olie of bakspray. leg het deeg erin en dek de schaal af met een vochtige theedoek met plasticfolie eromheen (ik gebruik ook vaak een doorzichtige douchemuts en laat de theedoek dan weg; dat gaat ook prima). Zet het deeg op een warme plaats en laat een uur rijzen.

Bebloem je werkblad en leg het deeg erop. Druk de lucht eruit en duw het deeg tot een platte lap waar de de chocoladestukjes over verdeelt. Kneed het deeg even door zodat de chocolade goed door het deeg verdeeld raakt. Bol het brood op (google op “opbollen deeg” en je vindt heel veel info over hoe dat moet) en laat het 20 minuten afgedekt rusten.

Bol het brood dan nogmaals op en leg het op een bakplaat of bak het in een broodbakblik (ook hier is veel uitleg over te vinden op internet) en laat het nog een uur rijzen.

Verwarm tijdens de rijs de oven voor op 220 graden celsius (200 graden hetelucht). Bak het brood 10 minuten en verlaag dan de temperatuur naar 190 graden (170 hetelucht). Bak het brood in nog 30 minuten gaar.
laat het brood 10 minuten afkoelen in het bakblik en laat het dan op een rooster afkoelen. Bestrijk eventueel nog met wat gesmolten boter voor wat glans.

Categorie: brood Tags: brunch, chocolade, zoet

Vorig bericht: « Review: Hollandse happen – Blond Amsterdam
Volgend bericht: Hazelnootmakronen met amandelen »

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Instagram

🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂Happy new year!🥂 🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂Wij  hadden een behoorlijk wat rustigere jaarwisseling dan normaal. In plaats van een avond met een grote groep vrienden brachten wij deze keer oudejaarsavond door bij mijn moeder. We reden ook voor het eerst sinds jaren vanuit Dordrecht rond 1 uur weer naar huis. Onderweg stuitten we op potdichte mist waardoor we ineens niet harder dan 20 km per uur reden op de A4. Maar rond half  3 lagen we dan toch veilig in bed. Oliebollen van een paar dagen oud zijn niet meer zo lekker dus maakten we vanmorgen geheel volgens de trend oliebollenwentelteefjes. En die vinden wij eigenlijk lekkerder dan een gewone oliebol 😀. Het is heel simpel: 
Snijd de oliebollen in plakjes en week die in een mengsel van losgeklopt ei en een flinke scheut melk. Smelt wat boter in de koekenpan en bak de plakjes daarin goudbruin. Bestrooi ze evt nog met wat kaneel. Eet ze met wat poedersuiker.  Eet smakelijk 😀 #oliebollen #wentelteefjes #oliebollenwentelteefjes #jaarwisseling #ontbijt #breakfast #lunchkanook #zoet #recept #instafood #weekend #food #foodblog #foodlover #foodblogger
Oliebollen met rum uit de oven. Voor de foodblogs Oliebollen met rum uit de oven.  Voor de foodblogswap van december maakte ik deze oliebollen. Net iets minder vet dan uit de frituur en toch heel lekker. Door de rum ook nog net een beetje anders dan normaal🙂. Bakken jullie zelf oliebollen met oud en nieuw? #oliebol #oliebollen #rum #foodybox #ronabuelo #kroonophetwerk #fbs #foodblogswap #pienskeuken #oudennieuw #jaarwisseling #oudejaarsavond
Dit lekkere bierpakket van @scheldebrouwerij won i Dit lekkere bierpakket van @scheldebrouwerij won ik vorige week bij @myhappykitchennl Het werd precies op tijd voor kerst bezorgd dus ik vermoed dat @mwemelsfelder in de komende dagen wel een biertje opentrekt.  Dank dus namens hem. #bier #bierpakket #weekend #gewonnen #scheldebrouwerij #zeezuiper #ginnegapper @misspublicitynl #bierbrouwerij
Deze meringues met chocolade en pepermunt zijn zo Deze meringues met chocolade en pepermunt zijn zo lekker dat je ze beter op het allerlaatste nippertje kunt maken. Behalve als je heel veel discipline hebt. Dan maak ze juist wel van te voren, want ze zijn luchtdicht heel lang te bewaren. #meeingue #meringues #fransemeringue #schuim #schuimpjes #foodybox #wilhelminapepermunt #pepermunt #mint #munt #zoet #sweet #kerst #kerstmis #bijdekoffie #bijdethee #kroonophetwerk
Deze week ontving ik de bomvolle foodybox kerst. H Deze week ontving ik de bomvolle foodybox kerst. Het is zo leuk om steeds nieuwe producten te ontdekken. Ik denk dat we vandaag lunchen met een plantaardige burger. #foodybox #foodyboxkroonophetwerk #gekregen #Berrybrothers #iloveyouberrymuch #Rodebessen #wilhelmina #snoep #ElkeMelk #melk #koe #stegeman #vegetarisch #burgers #vaneigenbodem  #seizoensgroente #bonnemaman #meerfruitmindersuiker #ministryofspicybusiness #bajeskoffie #zuiverekoffie #socialimpact #lostaqueros #lindt #ronabuelo #abuelo12 #barefootwine #servero #natuurlijkdelekkerste
Deze blondies met speculoos en kruidnoten gingen e Deze blondies met speculoos en kruidnoten gingen erin als koek! Heerlijk comfortfood op een koude dag met een grote kom hete thee. Dat hadden we dan even niet bij de hand op het moment dat ik ze op een winderige parkeerplaats aan mijn collega’s voorschotelde, maar ze waren wel heel erg lekker.  Ik maakte ze naar aanleiding van de #swiepswoepswap van @mandyandmore. Ik kreeg @slowfoody toegewezen om iets van te maken. Daar werd ik enthousiast van wat Hilde heeft meer dan genoeg heerlijke recepten op haar blog staan. Het recept voor deze Sinterklazige blondies staat nu online. #blondies #speculoos #kruidnoten #zoet #sint #sinterklaas #pepernotenzijngeenkruidnoten #december #jaikweetdathetnunognovemberis #bakken #weekend
Zaterdag is het Halloween. Niet dat ik daar iets a Zaterdag is het Halloween. Niet dat ik daar iets aan doe, maar ik vind hapjes in thema altijd wel erg leuk. Wegens tijdgebrek (ok en geen zin) werden het er wat minder dan gepland, maar deze sprookjes vielen toch wel erg in de smaak. Gaan jullie iets doen aan Halloween? #halloween #spookjes #bloggen #blogger #snack #snacken #instafood #pretzels #spooky #schattig
Straks even naar een jarige cliënt die een tijd g Straks even naar een jarige cliënt die een tijd geleden zo blij werd van mijn rendang. Hoeft hij gelijk weer 3 keer niet te koken. En het restant eten we vanavond lekker zelf😀. Wat eten jullie vanavond? #eten #food #rendang #dinner #gift
Kokosmakronen voor de door @mandyandmore georgani Kokosmakronen voor de door @mandyandmore  georganiseerde #swiepswoepswap van september. Ik maakte deze heerlijke hazelnootmakronen van @cookies_and_carrotsticks. Een perfect recept voor als je een paar eiwitten over hebt. Ze zijn supersnel gemaakt en ik vind ze echt heel lekker! Wil je meer weten over de makronnen of de swiepswoepswap? Kijk dan snel op de blog. #swiepswoepswap #makronen #noten #hazelnoten #hazelnootmeel #amandelen #amandelmeel #overgebleveneiwitten #bakken #zoet #food #foodblog #foodblogger #instafood #hazelnootmakronen
Volgen op Instagram
KokenKoken

Archief

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in