Bij diverse foodblogevents in de afgelopen maanden kreeg ik een miniflesje Amarula. Amarula is een natuurlijke cream likeur met verse room en amarula vruchten. Puur drink je hem liefst koud, maar je kunt het ook in de koffie doen of er een cocktail mee maken. Ik ben niet zo van de likeuren en besloot dus al snel dat daar iets mee gebakken zou gaan worden. Zover kwam het uiteindelijk niet, want toen ik met een restje mascarpone deze chocolademousse maakte, bleek de chocolade zeer geslaagd in combinatie met de Amarula.
Chocolademousse met Amarula
Ingrediënten voor 4 personen
- 6 eetlepels mascarpone
- 150 gram chocolade naar keus (ik gebruikte karamel -zeezout van Tony’s chocolonely)
- 125 ml slagroom
- 1/2 eetlepel bruine basterdsuiker
- 2 eetlepels amarula
Smelt de chocolade au bain Marie of in de magnetron. Klop de slagroom lobbig en doe de suiker erbij. Klop nog even door tot de slagroom stijd is en klop er dan kort de mascarpone door. Voeg de amarula toe en klop weer kort door. Doe een beetje van het mengsel in een spuitzakje of kommetje om er straks de mousse mee te kunnen garneren. Roer de iets afgekoelde chocolade door het overgebleven mengsel en verdeel over 4 kleine kommetjes of glaasjes. Garneer met het bewaarde slagroommengsel en laat het tot gebruik opstijven in de koelkast.
Danielle
Oh heerlijk! Chocolademousse van tony's chocolony moet wel heerlijk zijn!
Martine
Jazeker!