• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Citroencake

10 juli 2019 By Martine 2 Reacties

Deze cake is echt een topper. Ik maakte hem omdat ik dacht dat ik dan niet het risico liep er te veel van te eten. Citroencake is niet echt mijn “lievelings” en leek me dus niet zo moeilijk te weerstaan . Dat liep toch even anders dan ik dacht. Hij is namelijk enorm lekker. Precies citroenig genoeg en lekker luchtig. Ik heb hem na het eerste plakje maar snel aan Maarten gegeven om op zijn werk uit te delen.

Hij komt uit het boek Cakes van Rutger van den Broek en ik mag het recept met jullie delen.

Citroencake

Ingrediënten

voor het beslag

  • 200 gram suiker
  • 200 gram boter op kamertemperatuur
  • rasp van 1 citroen
  • 1/4 theelepel zout
  • 4 eieren op kamertemperatuur
  • 200 gram bloem
  • 1,5 theelepel bakpoeder

voor de citroensiroop

  • sap van 1 citroen
  • 75 gram poedersuiker

verder nodig

  • boter om in te vetten
  • eventueel wat citroenschil voor garnering

Verwarm de oven voor op 160 graden (140 graden hetelucht). Vet een cakevorm van 25 centimeter in en bekleed de bodem en 2 zijkanten met bakpapier.

Doe de suiker, boter, citroenrasp en het zout in een kom en klop dit in enkele minuten tot een romig geheel. Voeg de eieren één voor één toe en klop het beslag na elk ei goed door. Spatel de bloem en het bakpoeder door het beslag. Schep het cakebeslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad. Bak de citroencake in 55-70 minuten goudbruin en gaar. Je kunt dit checken door een satéprikker in de cake te steken. Als hij er droog uitkomt is de cake gaar.

Meng, terwijl de cake nog in de oven staat, het citroensap met de poedersuiker. Haal de cake als deze gaar is uit de oven, maar laat hem nog wel in de vorm zitten. Prik de cake meerdere keren in met een satéprikker, zodat de citroensiroop goed in de cake kan trekken. Giet lepel voor lepel de siroop over de warme cake tot alle siroop is opgenomen. Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm. haal de cake met behulp van het bakpapier uit de vorm en laat hem verder afkoelen op een rooster.

Categorie: taart, koek en zoet

Vorig bericht: « Review: Masterclass cakes van Rutger van den Broek
Volgend bericht: Snelle tiramisu met kersen en koekjes »

Lees Interacties

Reacties

  1. Hermien

    14 juli 2019 om 10:44

    Oh lekker dit ga ik een keer maken

    Beantwoorden
    • Martine

      14 juli 2019 om 15:39

      Leuk!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in