Op een warme dag als vandaag eet ik graag een club sandwich (bijv. deze met avocado, gerookte kip en ei). Makkelijk, snel klaar en zonder warme ovens of pannen. In het geval van deze sandwich met zalm hoef je alleen de zalm maar even te bakken, maar dat is zo gebeurd.
Afhankelijk van de vorm van je brood kun je de club sandwich in tweeën of in vieren snijden. Met de restjes maak je de volgende dag gewoon lekker een salade. Als je van de avocado de helft met de pit erin bewaart kun je die in de koelkast prima nog een dag goed houden.
Club sandwich met 2 soorten zalm
Ingrediënten voor 2 personen
- 6 boterhammen
- 100 gram gerookte zalm
- 1 tomaat in plakjes
- 0,5 avocado in dunne plakjes
- 100 gram verse of diepvries zalm zonder vel
- plakjes komkommer
- een flinke hand (veld)sla
- (truffel)mayonaise
- peper en zout
Rooster de boterhammen licht in de broodrooster. Bak intussen de zalm gaar in een koekenpan en duw de zalm met een spatel een beetje plat zodat het in stukjes uit elkaar valt. Bestrooi met peper en zout.
Je gaat nu 2 sandwiches tegelijk maken:
Besmeer 2 boterhammen met mayonaise en beleg ze met de helft van de plakjes avocado. Leg er dan de gerookte zalm op en daarna de komkommer op. Besmeer nog 2 boterhammen met mayonaise en beleg ze met sla. Leg de stukjes zalm op de sla en. Leg de plakjes tomaat bovenop, bestrooi met peper en zout en leg de laatste boterhammen erop. Snijd de boterhammen schuin doormidden.
Danielle
Ziet er heerlijk uit! Ga het zeker eens proberen.