Op Elisabeths Magazine die ik voor de foodblogswap toegewezen kreeg had ik al snel de clubsandwich tosti in het oog. Wat een goed idee! Je kunt met deze tosti naar hartenlust variëren. Plakjes chorizo ipv ontbijtspek, geitenkaas ipv belegen kaas, avocado erbij, kipfilet. Eigenlijk kun je alles wat je in een tosti stopt ook in een clubsandwich verwerken en omgekeerd. Ik zou hem wel alleen bij reuzenhonger maken of samen delen, want het is een flinke hap.
Clubsandwich tosti
Ingrediënten voor 2 tosti’s
- 6 boterhammen
- 8 plakjes ontbijtspek
- 1 tomaat
- 2 gekookte eieren
- 2 eetlepels pesto
- peper
- verse basilicum
- genoeg extra belegen kaas om 4 boterhammen mee te beleggen
- klontje boter
Besmeer 2 boterhammen met de pesto. Leg er per boterham 2 plakjes ontbijtspek op. Beleg ze dan met plakjes tomaat en blaadjes basilicum. Leg op elke belegde boterham nog een boterham en leg daar achtereenvolgens kaas, de overgebleven ontbijtspek en het in plakjes gesneden gekookte ei op. Bestrooi met peper en een klein beetje zout. Bak de tosti’s in een tosti ijzer of lekkerder (vind ik) met een klontje gesmolten boter in de koekenpan. Leg er dan een deksel op om te zorgen dat de kaas goed smelt.
Elisabethsmagazine
Wat een lekkere versie heb jij gemaakt. Hij ging er bij ons gemakkelijk in, zeker na 1½ uur stevig wandelen. 😉