Deze pigs in a blanket zijn super simpel te maken en ze zijn altijd zo snel op dat ik ze ieder jaar met de verjaardag van Maarten weer serveer op de buffettafel. Je kunt ze koud of warm eten, maar ik vind ze warm het lekkerst.
Cocktailworstjes in bladerdeeg (pigs in a blanket)
Ingrediënten
- 1 pakje bladerdeeg
- 80 cocktailworstjes
- 1 losgeklopt ei
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Snijd een plakje bladerdeeg doormidden en verdeel beide helften in 4 reepjes. Rol in ieder reepje een cocktailworstje, druk even aan en leg ze op bakpapier op een bakplaat. Ze kunnen best dicht bij elkaar liggen, want ze worden niet veel groter. Even bestrijken met losgeklopt ei en dan zo’n 20 minuten bakken in het midden van de oven.
yvonne scharloo
In plaats van bladerdeeg gebruik ik, mini croissantjes, zo'n blikje van Albert Heyn. Als variatie vul ik ze ook wel eens met kaas en een plakje rookvlees. Ook erg lekker!!
A jairam
Super ik ga ook maken met eerste kerst niet veel werk ha ha