• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Courgetteschotel

31 augustus 2021 By Martine Reageer

Deze courgetteschotel is gebaseerd op dit recept van ElsaRblog. Voor de foodblogswap van deze maand had ik bij haar ruime keus in lekkere recepten. Mijn keus viel in eerste instantie op de palmiers die ik met kaas en later nog eens met suiker en kaneel probeerde. Ze mislukten helaas jammerlijk. Op de een of andere manier werden ze niet mooi egaal bruin, waren ze te zacht of juist te hard en zagen ze er niet uit. Een paar jaar geleden heb ik het ook al eens geprobeerd en toen mislukten ze ook. Het lag dus niet aan het recept, maar geheel aan mij.

Last minute schakelde ik dus maar over op de courgetteschotel. Daar heb ik geen spijt van gekregen. Ik paste het recept wat aan naar wat ik nog in huis had en we hebben er heerlijk van gegeten. Met als bonus dat er weer een courgette uit de moestuin verwerkt is.

Grappig is dat Elsa deze maand deze maand aan mijn blog gekoppeld werd en deze supermooie en ongetwijfeld lekkere gin-tonics maakte.

courgetteschotel

Courgetteschotel

Ingredienten voor 2 personen

  • 300 gram aardappels
  • 400 gram courgette
  • 150 gram ontbijtspek (plakjes of blokjes)
  • 3 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 2 eetlepels (Turkse) yoghurt
  • peper en zout
  • boter om in te vetten
  • evt handje geraspte kaas

Schil de aardappels en kook ze 5 minuten. Snijd de aardappel en courgette in heel dunne plakjes of gebruik een keukenmachine/mandoline/kaasschaaf.

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180 graden). Vet een ovenschaal van ..cm x .. cm in met een beetje boter. Leg de helft van de plakjes aardappel op in de ovenschaal. Leg daarop de helft van de courgetteschijfjes. Bestrooi met peper en een klein beetje zout (het spek is ook al zout) en verdeel het ontbijtspek over de courgette laag.

Verdeel de rest van aardappel en de courgette over de ovenschaal en bestrooi weer met peper en een beetje zout.

Kluts de eieren met de slagroom en de yoghurt en giet dit mengsel over de inhoud van de ovenschaal. Bestrooi evt met geraspte kaas. Laat de schotel in ongeveer 45 minuten gaar worden. Als het te hard gaat zet je de oven iets lager en/of dek je de schaal af met aluminiumfolie.

Categorie: hoofdgerecht Tags: aardappel, courgette, eenpansgerecht, oven

Vorig bericht: « Hartige taart met courgette en geitenkaas en een scherp mes
Volgend bericht: De maand van Duizend en 1 dag: september »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Mu Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Muiderslot waren wat activiteiten georganiseerd en dat was een mooie aanleiding dit kasteel weer eens te bezoeken. De drukte viel mee en het kasteel is niet zo groot dus na krap 1,5 uur hadden we het wel gezien. Wij deden de riddertour die 45 minuten duurde met een audiogids. 
#muiderslot #kasteel #dagvanhetkasteel #Muiden #uitje #Nederland
Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed geze Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed gezelschap en lekker eten. Donderdag vertrokken we voor een paar dagen kamperen met vrienden. Dat doen we elk jaar net hemelvaart en is altijd superleuk. We koken het hele weekend op houtvuur en het sfeertje is relaxed. De eerste dag aten we bouillabaise en soto ajam met kroepoek. De tweede dag spareribs met gepofte aardappel en coleslaw. 
Zaterdag reden we via de Nationale sleepbootdagen in Vianen weer naar huis.
Vandaag trekken we bij, ruimen we de kampeerzooi op en genieten we na. 

#kamperen #vrienden #bos #scoutingterrein #kampvuur #sotoajam #kroepoek #kokenophoutvuur #nationalesleepbootdagen #parlevinker #opduwertjes #buiten #buitenleven #spareribs #gepofte aardappel #koolsla #coleslaw #camping #nature #austerlitz

met @sjaak_c @robingrid.bakker @cornelis_femke @_klaas @estheerr1995
De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu on De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu online!

Afgelopen maand zag ik veel safaridieren (kan ik vast wennen voor onze reis naar Namibie) en ging ik er lekker een paar dagen in mijn eentje op uit. Met mijn moeder, zus en Maarten struinde ik een dagje door de Beekse Bergen en at daarna bij Humphreys in Breda waarna we deze foto maakten. 

#maandoverzicht #wildlands #Beeksebergen #drenthe #familie #family #reizen #nederland
Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Drenthe. Er lag nl een doos met de nieuwste flip-its op me te wachten. Het zijn luchtige linzenchips met vegan kaas-smaak. Ik lust ze wel 😋. 
#snacks #zoutjes #vegan #linzenchips #linzenzoutjes #vegankaas #biteswelove #gekregen
Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog l Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog lees je nu meer over de kaasmakerij van @inpettokaas in de nieuwe rubriek De baan van...

#inpetto #kaas #fotoaangeleverddoorinpetto #kaasmakerij #debaanvan #nieuwerubriek #puurnatuur
Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste producten, sprak ik de leukste mensen en proefde ik weer de lekkerste hapjes en drankjes. 

#culiperslunch #Amsterdam #food #foodbloggers #culipers #foodybag #lowlander #cocktaillab #kaasfortamsterdam #mixblik
Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in