• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Courgetteschotel

31 augustus 2021 By Martine Reageer

Deze courgetteschotel is gebaseerd op dit recept van ElsaRblog. Voor de foodblogswap van deze maand had ik bij haar ruime keus in lekkere recepten. Mijn keus viel in eerste instantie op de palmiers die ik met kaas en later nog eens met suiker en kaneel probeerde. Ze mislukten helaas jammerlijk. Op de een of andere manier werden ze niet mooi egaal bruin, waren ze te zacht of juist te hard en zagen ze er niet uit. Een paar jaar geleden heb ik het ook al eens geprobeerd en toen mislukten ze ook. Het lag dus niet aan het recept, maar geheel aan mij.

Last minute schakelde ik dus maar over op de courgetteschotel. Daar heb ik geen spijt van gekregen. Ik paste het recept wat aan naar wat ik nog in huis had en we hebben er heerlijk van gegeten. Met als bonus dat er weer een courgette uit de moestuin verwerkt is.

Grappig is dat Elsa deze maand deze maand aan mijn blog gekoppeld werd en deze supermooie en ongetwijfeld lekkere gin-tonics maakte.

courgetteschotel

Courgetteschotel

Ingredienten voor 2 personen

  • 300 gram aardappels
  • 400 gram courgette
  • 150 gram ontbijtspek (plakjes of blokjes)
  • 3 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 2 eetlepels (Turkse) yoghurt
  • peper en zout
  • boter om in te vetten
  • evt handje geraspte kaas

Schil de aardappels en kook ze 5 minuten. Snijd de aardappel en courgette in heel dunne plakjes of gebruik een keukenmachine/mandoline/kaasschaaf.

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180 graden). Vet een ovenschaal van ..cm x .. cm in met een beetje boter. Leg de helft van de plakjes aardappel op in de ovenschaal. Leg daarop de helft van de courgetteschijfjes. Bestrooi met peper en een klein beetje zout (het spek is ook al zout) en verdeel het ontbijtspek over de courgette laag.

Verdeel de rest van aardappel en de courgette over de ovenschaal en bestrooi weer met peper en een beetje zout.

Kluts de eieren met de slagroom en de yoghurt en giet dit mengsel over de inhoud van de ovenschaal. Bestrooi evt met geraspte kaas. Laat de schotel in ongeveer 45 minuten gaar worden. Als het te hard gaat zet je de oven iets lager en/of dek je de schaal af met aluminiumfolie.

Categorie: hoofdgerecht Tags: aardappel, courgette, eenpansgerecht, oven

Vorig bericht: « Hartige taart met courgette en geitenkaas en een scherp mes
Volgend bericht: De maand van Duizend en 1 dag: september »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Geïnspireerd door @elisabethsmagazine maakte ik d Geïnspireerd door @elisabethsmagazine maakte ik deze bladerdeeg rolletjes met salami en kaas voor de Swiepswoepswap van @bakkenmetlisanne. Heerlijk als borrelhapje of als onderdeel van een buffet.

#swiepswoepswap #bladerdeeg #kaas #salami #borrelhapje #buffet #food #foodblogger
Nog meer fudge... #fudge #boroughmarket#whirld #uk Nog meer fudge...
#fudge #boroughmarket#whirld #uk #ennatuurlijkookweergekocht #boroughmarketlondon #londen #london #travel
Het zag er zeer instagrammable uit, maar dit was n Het zag er zeer instagrammable uit, maar dit was niet echt een lekkere hot chocolate.
#hotchocolate #structuurnietlekkerenmetwater #beetjejammer #hetzagerwelmooiuit
Instagram bericht 17866221207032541 Instagram bericht 17866221207032541
Fudge! 😍 Fudge! 😍
Met de bus naar het Postal museum. Je leert daar v Met de bus naar het Postal museum. Je leert daar van alles over de geschiedenis van de post. Superleuk dat je met een postkarretje door de oude posttunnels rijdt en intussen via beelden op de muren ziet hoe het vroeger ging. #postalmuseumlondon #postalmuseum #post #londen #london #uk #stedentrip #solotrip #museum #travel
Dag 1 gisteren in Londen was heerlijk. Die blauwe Dag 1 gisteren in Londen was heerlijk. Die blauwe lucht alleen was natuurlijk al fantastisch. Camden market was fijn en werd pas druk toen ik weer weg ging. Borough market was zo afgeladen dat ik er weer weg ging. Dat doe ik een van de volgende dagen nog wel een keer. Daarna een heerlijke wandeling langs de theems om via de South Bank Wintermarket de metro richting hotel te pakken en mijn voeten even rust te gunnen. Vandaag weer proberen om wat minder stappen te zetten 😬.
#london #londen #southbank #camden #amywinehouse #veelteveelstappen #stedentrip #travel #stedentrip #lovelondon #uk #reizenisfijn #boroughmarketlondon #boroughmarket
Gisteren waren we even in Hoofddorp en we lunchten Gisteren waren we even in Hoofddorp en we lunchten met een lekkere bah mi bij @vietntea. Uiteraard moest daar ook een loempia bij 😀

@lunch @vietnamesefood @bahnmi @loempia #hoofddorp @weekend
Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in