Deze courgetteschotel is gebaseerd op dit recept van ElsaRblog. Voor de foodblogswap van deze maand had ik bij haar ruime keus in lekkere recepten. Mijn keus viel in eerste instantie op de palmiers die ik met kaas en later nog eens met suiker en kaneel probeerde. Ze mislukten helaas jammerlijk. Op de een of andere manier werden ze niet mooi egaal bruin, waren ze te zacht of juist te hard en zagen ze er niet uit. Een paar jaar geleden heb ik het ook al eens geprobeerd en toen mislukten ze ook. Het lag dus niet aan het recept, maar geheel aan mij.
Last minute schakelde ik dus maar over op de courgetteschotel. Daar heb ik geen spijt van gekregen. Ik paste het recept wat aan naar wat ik nog in huis had en we hebben er heerlijk van gegeten. Met als bonus dat er weer een courgette uit de moestuin verwerkt is.
Grappig is dat Elsa deze maand deze maand aan mijn blog gekoppeld werd en deze supermooie en ongetwijfeld lekkere gin-tonics maakte.

Courgetteschotel
Ingredienten voor 2 personen
- 300 gram aardappels
- 400 gram courgette
- 150 gram ontbijtspek (plakjes of blokjes)
- 3 eieren
- 200 ml slagroom
- 2 eetlepels (Turkse) yoghurt
- peper en zout
- boter om in te vetten
- evt handje geraspte kaas
Schil de aardappels en kook ze 5 minuten. Snijd de aardappel en courgette in heel dunne plakjes of gebruik een keukenmachine/mandoline/kaasschaaf.
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180 graden). Vet een ovenschaal van ..cm x .. cm in met een beetje boter. Leg de helft van de plakjes aardappel op in de ovenschaal. Leg daarop de helft van de courgetteschijfjes. Bestrooi met peper en een klein beetje zout (het spek is ook al zout) en verdeel het ontbijtspek over de courgette laag.
Verdeel de rest van aardappel en de courgette over de ovenschaal en bestrooi weer met peper en een beetje zout.
Kluts de eieren met de slagroom en de yoghurt en giet dit mengsel over de inhoud van de ovenschaal. Bestrooi evt met geraspte kaas. Laat de schotel in ongeveer 45 minuten gaar worden. Als het te hard gaat zet je de oven iets lager en/of dek je de schaal af met aluminiumfolie.
Geef een reactie