• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Courgettetaart met chocolade

30 juni 2020 By Martine 2 Reacties

Deze maand was ik eens niet op het laatste nippertje met maken van iets lekkers voor de foodblogswap. Het hielp natuurlijk wel dat ik tussen ons weekje vakantie op de Veluwe en een weekendje kamperen in Limburg een paar dagen thuis vrij was. Ik maakte deze smeuïge courgettetaart met chocolade van ElsaRblog. Eigenlijk had ik de chocolade willen vervangen door pure toblerone, maar die kon ik even niet vinden op dat moment. Dus werd het toch gewoon pure chocolade. Net als bij de chocolade-bietentaart die ik al eerder eens maakte is dit ook weer een taart waar je de groente ongemerkt naar binnen peuzelt. Die proef je namelijk echt niet terug. Om de chocoladesmaak nog iets intenser te maken deed ik ook nog wat stukjes chocolade door het beslag en dat vond ik een lekkere toevoeging. Ook noten zouden er lekker door zijn. De taart is erg makkelijk en snel te maken. Je kunt hem ook prima in een springvorm (22 cm) maken.

courgetteplant

De courgette kwam overigens uit eigen tuin; vandaar de keuze voor precies dit recept. Het was ook nog eens de eerste courgette van dit seizoen.

chocoladetaart met courgette

Courgettetaart met chocolade

Ingrediënten

  • 100 gram rietsuiker
  • 125 ml olijfolie
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel rum
  • 75 gram cacao
  • 350 gram courgette (1 middelgrote)
  • 250 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 eetlepel kaneel
  • snufje zout
  • 200 gram pure chocolade

Verwarm de oven voor op 180 graden. (hetelucht 160 graden). Bekleed de bodem van een brownie- of springvorm (24 cm) met bakpapier (bij een brownievorm leg je een strook bakpapier over de bodem en de 2 lange opstaande randen) en vet de randen zonder bakpapier in met boter.

Maal de courgette fijn in een keukenmachine. Doe de rum erbij en roer goed door. Klop de eieren een beetje los. Meng in een andere kom de losgeklopte eieren met de olijfolie en de suiker. Roer de courgette erdoor.

Doe de cacao, bloem, zout, kaneel en bakpoeder in een kom en roer het goed door. Meng in gedeeltes door het courgettemengsel en roer steeds door tot het bloemmengsel goed is opgenomen. Hak de chocolade en grove stukken en roer de helft ervan door het beslag. Doe het beslag in de vorm en strooi de rest van de chocolade erover.

Bak de taart in ongeveer 1 uur gaar. Prik evt met satéprikker in de taart om te checken of het al gaar is. De prikker moet er dan droog uitkomen. Laat de taart een minuut of 10 afkoelen in de vorm en laat hem dan uit de vorm afkoelen op een rooster.

Categorie: taart, koek en zoet Tags: bakken, chocolade, courgette, groente, taart

Vorig bericht: « Vakantie op de Veluwe met tips voor uitjes en eten
Volgend bericht: Experimenteren met de mini kamado: eendenborstfilet en kaneelbroodjes »

Lees Interacties

Reacties

  1. Elsa

    30 juni 2020 om 18:25

    Ziet er superlekker uit ☻♥

    Beantwoorden
    • Martine

      30 juni 2020 om 20:39

      Dat was het ook zeker. Hartelijk dank voor het recept!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Mu Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Muiderslot waren wat activiteiten georganiseerd en dat was een mooie aanleiding dit kasteel weer eens te bezoeken. De drukte viel mee en het kasteel is niet zo groot dus na krap 1,5 uur hadden we het wel gezien. Wij deden de riddertour die 45 minuten duurde met een audiogids. 
#muiderslot #kasteel #dagvanhetkasteel #Muiden #uitje #Nederland
Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed geze Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed gezelschap en lekker eten. Donderdag vertrokken we voor een paar dagen kamperen met vrienden. Dat doen we elk jaar net hemelvaart en is altijd superleuk. We koken het hele weekend op houtvuur en het sfeertje is relaxed. De eerste dag aten we bouillabaise en soto ajam met kroepoek. De tweede dag spareribs met gepofte aardappel en coleslaw. 
Zaterdag reden we via de Nationale sleepbootdagen in Vianen weer naar huis.
Vandaag trekken we bij, ruimen we de kampeerzooi op en genieten we na. 

#kamperen #vrienden #bos #scoutingterrein #kampvuur #sotoajam #kroepoek #kokenophoutvuur #nationalesleepbootdagen #parlevinker #opduwertjes #buiten #buitenleven #spareribs #gepofte aardappel #koolsla #coleslaw #camping #nature #austerlitz

met @sjaak_c @robingrid.bakker @cornelis_femke @_klaas @estheerr1995
De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu on De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu online!

Afgelopen maand zag ik veel safaridieren (kan ik vast wennen voor onze reis naar Namibie) en ging ik er lekker een paar dagen in mijn eentje op uit. Met mijn moeder, zus en Maarten struinde ik een dagje door de Beekse Bergen en at daarna bij Humphreys in Breda waarna we deze foto maakten. 

#maandoverzicht #wildlands #Beeksebergen #drenthe #familie #family #reizen #nederland
Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Drenthe. Er lag nl een doos met de nieuwste flip-its op me te wachten. Het zijn luchtige linzenchips met vegan kaas-smaak. Ik lust ze wel 😋. 
#snacks #zoutjes #vegan #linzenchips #linzenzoutjes #vegankaas #biteswelove #gekregen
Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog l Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog lees je nu meer over de kaasmakerij van @inpettokaas in de nieuwe rubriek De baan van...

#inpetto #kaas #fotoaangeleverddoorinpetto #kaasmakerij #debaanvan #nieuwerubriek #puurnatuur
Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste producten, sprak ik de leukste mensen en proefde ik weer de lekkerste hapjes en drankjes. 

#culiperslunch #Amsterdam #food #foodbloggers #culipers #foodybag #lowlander #cocktaillab #kaasfortamsterdam #mixblik
Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in