Deze maand was ik eens niet op het laatste nippertje met maken van iets lekkers voor de foodblogswap. Het hielp natuurlijk wel dat ik tussen ons weekje vakantie op de Veluwe en een weekendje kamperen in Limburg een paar dagen thuis vrij was. Ik maakte deze smeuïge courgettetaart met chocolade van ElsaRblog. Eigenlijk had ik de chocolade willen vervangen door pure toblerone, maar die kon ik even niet vinden op dat moment. Dus werd het toch gewoon pure chocolade. Net als bij de chocolade-bietentaart die ik al eerder eens maakte is dit ook weer een taart waar je de groente ongemerkt naar binnen peuzelt. Die proef je namelijk echt niet terug. Om de chocoladesmaak nog iets intenser te maken deed ik ook nog wat stukjes chocolade door het beslag en dat vond ik een lekkere toevoeging. Ook noten zouden er lekker door zijn. De taart is erg makkelijk en snel te maken. Je kunt hem ook prima in een springvorm (22 cm) maken.

De courgette kwam overigens uit eigen tuin; vandaar de keuze voor precies dit recept. Het was ook nog eens de eerste courgette van dit seizoen.

Courgettetaart met chocolade
Ingrediënten
- 100 gram rietsuiker
- 125 ml olijfolie
- 3 eieren
- 1 eetlepel rum
- 75 gram cacao
- 350 gram courgette (1 middelgrote)
- 250 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 eetlepel kaneel
- snufje zout
- 200 gram pure chocolade
Verwarm de oven voor op 180 graden. (hetelucht 160 graden). Bekleed de bodem van een brownie- of springvorm (24 cm) met bakpapier (bij een brownievorm leg je een strook bakpapier over de bodem en de 2 lange opstaande randen) en vet de randen zonder bakpapier in met boter.
Maal de courgette fijn in een keukenmachine. Doe de rum erbij en roer goed door. Klop de eieren een beetje los. Meng in een andere kom de losgeklopte eieren met de olijfolie en de suiker. Roer de courgette erdoor.
Doe de cacao, bloem, zout, kaneel en bakpoeder in een kom en roer het goed door. Meng in gedeeltes door het courgettemengsel en roer steeds door tot het bloemmengsel goed is opgenomen. Hak de chocolade en grove stukken en roer de helft ervan door het beslag. Doe het beslag in de vorm en strooi de rest van de chocolade erover.
Bak de taart in ongeveer 1 uur gaar. Prik evt met satéprikker in de taart om te checken of het al gaar is. De prikker moet er dan droog uitkomen. Laat de taart een minuut of 10 afkoelen in de vorm en laat hem dan uit de vorm afkoelen op een rooster.
Ziet er superlekker uit ☻♥
Dat was het ook zeker. Hartelijk dank voor het recept!