• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Culiperslunch 2015

25 april 2015 By Martine Reageer

Vorig jaar zag ik al enthousiaste berichten langskomen op de diverse social media en dit jaar mocht ik er zelf bij zijn: de Culiperslunch op maandag 13 april. De culiperslunch is een evenement voor culinair journalisten en foodbloggers, waarbij de nieuwste producten en gerechten gepresenteerd worden.

Daarnaast bleek het ook een erg gezellige belevenis met een ontspannen sfeertje waarbij het goed bijkletsen en netwerken was.

Bij binnenkomst kreeg ik direct een prachtige cocktail in mijn ene hand en een hapje van zeewierpasta in de andere. Geen handen meer over om te fotograferen en ik zag ook al direct een aantal medebloggers waar ik graag een praatje mee wilde maken. Proeven bijpraten, kennismaken, kijken, ontdekken en dan ook nog foto’s maken bleek best veel tegelijk. Ik heb dan ook lang niet met alle producten en standhouders kennis kunnen maken doordat ik mijn tijd niet helemaal goed verdeeld heb. Maar dat geeft allemaal niets, want ik heb het geweldig naar mijn zin gehad en de gerechtjes die ik geproefd heb waren fantastisch.

Als eerste liep ik tegen de stand van COOX aan. Dit buitenkooktoestel had ik al vaker gezien en lijkt me te gek om tijdens onze kampeervakanties te gebruiken. Je hebt er veel minder hout voor nodig dan op open vuur en het apparaat is lekker stabiel. Nog een voordeel is dat ik na een weekendje op hout koken nogal piepend ademhaal en dat dat met dit apparaat niet aan de orde is. En dat zijn dan ook precies de redenen dat Coox voor ieder apparaat dat verkocht wordt een apparaat aan een gezin in een ontwikkelingsland geeft.

De stand van Irish beef presenteerde een lekkere surf and turf, maar ik was pas echt onder de indruk van het fantastische gerookte vlees.  Zo lekker mals en sappig, met een subtiele rooksmaak (jammer dat ik niet meer weet wat het precies was). De Ierse runderen staan het grootste deel van het jaar buiten en eten voornamelijk gras. Dat proef je terug in het vlees.

Ik proefde parmaham die op mijn tong smolt, lekker zachte MIRA avocado-olie uit Ecuador en spelt- en boekweitwafels van Zonnatura. Ik vind allebei de wafels erg goed smaken en een goede aanvulling op de al bestaande rijstwafel.
Ook proefde ik de nieuwe smaken van Spa. De Spa met munt was al verkrijgbaar en nu komen daar Spa bosbes en Spa grapefruit bij. De bosbes vind ik te zoet, maar de grapefruit en muntvarianten vind ik erg lekker.

Bij Point-Virgule zag ik doosjes rookmot die je op de barbeque kunt gebruiken om vlees, vis of gevogelte kunt roken. Je hoeft de doosjes alleen maar op de hittbron te plaatsen en de rest gaat vanzelf. De zalm die ik proefde had een prima rooksmaak.

Mark Vaessen liet mij wagyu rundvlees van Nice to Meat proeven, Het water liep me al in de mond terwijl het klaargemaakt werd en de smaak was zelfs nog beter dan de geur.

De chocola van Magic is vrij van allergenen als melk, noten en ei en is glutenvrij. Bovendien worden alleen de beste  ingredienten gebruikt en is er ook een variant met kokosbloemsuiker i.p.v. geraffineerde suiker. Dit levert een chocola op met een zachte, fijne smaak.

Bommels conserven heeft een plankje met uitsparing voor 2 blikjes ontwikkeld dat je bijv. in Spanje al tegenkomt in de horeca. Je kiest een blikje visconserven uit en dat wordt vervolgens op het plankje geserveerd met wat brood en garnituren.

Helaas heb ik o.a. de kaas-theeproeverij van Dilmah met Betty Koster van l’Amuse, de kaasfondue met gruyere en de diverse burgers gemist.

Ook Edwin Klaasen van Desem en Zo heb ik niet in actie gezien. Ik kreeg nog wel een worstenbroodje van Robert van Bockhoven in mijn hand gedrukt. Ook weer zo lekker.
De maaltijdboxen van zowel Marley Spoon als Mathijs Vrieze ga ik zeker uitproberen. Beiden boxen zijn gevuld met verse producten maar de maaltijden van Mathijs Vrieze zijn iets laagdrempeliger voor de minder ervaren kok.

Marley Spoon

Met de prachtige inhoud van de foodybag die ik na afloop meekreeg ben ik voorlopig nog wel even zoet.

De Culiperslunch werd georganiseerd door Nieuwe Haring.

Categorie: evenement Tags: culiperslunch, producten

Vorig bericht: « Something about food tag
Volgend bericht: Snickerdoodle cookies »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Door naar de volgende camping, dus lekker een ontb Door naar de volgende camping, dus lekker een ontbijtje onderweg. #keswick #lakedistrict #breakfast #ontbijt #travel #engeland #uk
Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen ge Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen gemaakt worden. We hadden een beetje onze twijfels of dat interessant zou zijn. Het bleek een fantastisch uitje. We zagen het hele proces van boomstam tot klosje en de hele werkplaats zag eruit alsof er nog dagelijks gewerkt wordt. Dat is ook wel een klein beetje zo, want alle machines werken nog en werden tijdens de rondleiding gedemonstreerd. #stottparkbobbinmill #mill #holiday #travel #reizen #ambachten #museum #houtenklosjes #uk #lakedistrict #engeland #vakantie #roadtrip
Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich tosti naar idee van @elisabethsmagazine. Die kun je in allerlei variaties maken en is superlekker. #foodblogswap #food #fbs #tosti #driedubbeletosti #foodblog #foodblogger #clubsandwich #clubsandwichtosti
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in