• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Culiperslunch

26 mei 2018 By Martine 1 Reactie

Vorige maand ging ik naar de Culiperslunch, een jaarlijks evenement voor foodbloggers en culinaire pers. Ongeveer 40 merken op het gebied van eten presenteren hun nieuwste producten. Interessant dus voor een bloggende foodie zoals ik. Daarnaast is het ook nog eens enorm gezellig, want het is bij uitstek de gelegenheid om andere foodbloggers te ontmoeten en bij te kletsen met bekenden.

Tijdens mijn rondje door de Kookfabriek in Amsterdam kwam ik de volgende merken tegen die op mij de meeste indruk maakten:

Zeewier

Zeekraalzilt van Salterra kende ik al. Het is een prima zoutvervanger en is gemaakt van 100 % gedroogde zeekraal. Het smaakt iets kruidiger dan zout en ik vind het erg lekker. Ik gebruik het graag over popcorn bijv.

Zout van Maldon

Maldon is ook een merk dat ik al langer gebruik. Dit zout bestaat uit heerlijke flakes waarbij je de keus hebt uit de gewone flakes of gerookte flakes. Die gerookte flakes zijn ook fantastisch. Heerlijk over een stuk gegrilde zalm of vlees van de barbecue.

Holy Kauw


The Holy Kauw Company was opvallend aanwezig met hun nieuwe boek Limonade en verfrissende drankjes. Ik proefde een alcoholvrije cocktail met tonic, biet, mierikswortel en eetbare bloemen. Heel bijzonder en het smaakte naar meer. De review van het boek verschijnt nog op Duizenden1dag.

De Verspillingsfabriek

Onlangs las ik een artikel over de De Verspillingsfabriek en wat werd ik daar enthousiast van. Voedseloverschotten (bijv. de ” kontjes” van tomaten of restjes rundvlees) worden in de Verspillingsfabriek omgezet in bijv. soepen, sauzen of stoofpotten. Er worden geen conserveringsmiddelen of kunstmatige e-nummers toegevoegd en het personeel bestaat voor een groot deel uit mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hadden. Ik word er blij van!

Thee van Newby

De thee van Newby viel ook goed in de smaak. De theeblaadjes komen van de eerste en tweede pluk van het theeteeltseizoen waardoor je altijd de beste kwaliteit hebt. En dat proef je. Daarnaast is de thee ook erg mooi verpakt.

Paling

Paling met het blauwe logo van het Eel Stewardship Fund® houdt zich bezig met uitzetten van jonge paling, beschermen van volwassen paling en wetenschappelijk onderzoek. Deze paling kan door middel van verantwoorde vangst en duurzame kweektechnieken met een gerust hart worden gegeten volgens de mensen van Ik hou van paling, die mij een heerlijk hapje met paling lieten proeven.
Dat is goed nieuws, want ik ben stapelgek op paling.
 

Smaakvermaak

De enthousiaste Candice van Loon van HAS Hogeschool ontwikkelde Smaakvermaak, een verbindend borrelhapje. Ze ontwikkelde diverse smaken bitterballen voor bij een eerste date. Bij elke smaak bitterbal hoort een kaartje met vragen om ongemakkelijke stiltes te voorkomen en elkaar gelijk beter te leren kennen. Ik vind het een erg leuk idee en de bitterbal die ik proefde was erg goed van smaak.

Foodybag

Er waren natuurlijk nog veel meer produkten op de Culiperslunch die ruim vertegenwoordigd waren in onderstaande fantastische foodybag die we mee naar huis kregen.

De Culiperslunch werd georganiseerd door Pitch PR in samenwerking met Marcus Polman

Categorie: evenement Tags: culiperslunch, producten

Vorig bericht: « Workshop vis fileren in Katwijk
Volgend bericht: De maand van Duizend en 1 dag: mei »

Lees Interacties

Reacties

  1. Gerry

    28 mei 2018 om 08:28

    Ben ik toch nog nooit heen geweest, below the radar…

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich tosti naar idee van @elisabethsmagazine. Die kun je in allerlei variaties maken en is superlekker. #foodblogswap #food #fbs #tosti #driedubbeletosti #foodblog #foodblogger #clubsandwich #clubsandwichtosti
ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat het nog niet zo druk was. We deelden bao en bitterballen met eend, een wrap met kip en guacamole, een heerlijk stokbroodje buikspek en een verrukkelijk ijsje (mandarijn en citroen-basilicum) toe. #rollendekeukens #foodtrucks #foodtruckfestival #festival #food #buiteneten #eten #foodblogger #weekend
Voorgerechtje. Eindelijk weer met de vriendengroep Voorgerechtje. Eindelijk weer met de vriendengroep kamperen. Gelukkig is het stookverbod voorbij en kunnen we lekker bij een vuurtje. Op en top genieten!  #scoutingterrein #austerlitz #kokenophoutvuur #kamperen #food #eten #camping #friends #eengrootfeestje
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in