• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

De baan van: Cyanne van Kaasmakerij In Petto

10 april 2023 By Martine Reageer

Al heel lang loop ik rond met het idee om een nieuwe rubriek op mijn blog te introduceren met de baan van iemand als onderwerp. Het idee ontstond doordat ik op dat moment werkloos was en het interessant vind waarom iemand voor een bepaalde baan kiest en wat die baan inhoudt. Wie weet zou het me op een idee brengen. Inmiddels heb ik al een paar jaar een baan die me goed bevalt en het idee zakte wat weg. Het popte weer op toen ik een kaasje (Loeners Land) opgestuurd kreeg van Cyanne van kaasmakerij In Petto. Het kaasje was erg lekker en ik wilde wel iets meer van Cyanne en de kaasmakerij weten. Ik stuurde haar dus wat vragen op en zo ontstond mijn nieuwe rubriek De baan van alsnog.

Wat was je motivatie om kaas te gaan maken?

Ik wilde al een lange tijd iets anders dan de kantoorbaan die ik had. Na
jaren brainstormen en moodboards kwam ik erachter dat ik heel graag
dicht bij de natuur ben, iets wil doen met de seizoenen en eten/drinken,
mensen informeren, enthousiasmeren, en dingen organiseren. Het kaasmaken
kwam op mijn pad en vond ik een goed opstapje naar alles wat
mogelijkheid is rondom die speerpunten.

In Petto

Welke stappen heb je doorlopen om kaasmaakster te worden?

Ik heb stage gelopen bij diverse kaasmakerijen in binnen- en buitenland
en veel geëxperimenteerd in mijn eigen keuken.

In Petto kaasje

Hoe zou je de smaak van kaasje Loenerland omschrijven?

Loeners Land is met 3 weken fris romig en na 4 weken komt de romige
smaak nog meer tot uiting en wordt de textuur wat smeuiger en de smaak
complexer.

Waar komt de naam In Petto vandaan?

De naam komt van het gezegde: nog iets In Petto hebben. Dus nog iets in
het verschiet of als verrassing hebben. Aangezien ik heel graag het
kaasmaken wil combineren met nog meer dingen waarmee we mensen kunnen
informeren en enthousiasmeren! En de seizoenen hebben altijd iets In
Petto voor je 😉

Hoe ziet je werkweek er uit?

Elke dag is anders, dat is echt het leuke aan dit doen.
Maandag haal ik de melk, dinsdag schep ik de kaas in de vormen, woensdag
gaan ze uit de vormen, donderdag is mijn route dag dan belever ik alle
klanten erg leuk! en vrijdag verzorg ik alle kazen.

In Petto kaasjes in vorm

Waarom heb je gekozen voor rauwmelkse kaas?

Dat laat het aller puurste product zien en het geeft een andere smaak
aan het kaasje.

Klopt de verwachting die je had van het hebben van je eigen kaasmakerij met de realiteit?

Een eigen zaak is altijd hard werken en spannend. Alles komt op jezelf
aan ongeveer. Jij hebt de regie in handen en dat is heel fijn alleen
hierdoor ook de verantwoordelijkheid en diegene die alles bedenkt en
verzint. Gelukkig kan ik heel goed sparren met de mensen om me heen!

In Petto kaasmakerij

Welk onderdeel van het kaas maken vind je het leukst?

Lastige vraag, want elke dag is anders. Ik denk nu het contact met de
boer en de koeien als ik melk haal, de dag dat ik de kaasjes in de
koelkast doe om ze verder te laten rijpen en het contact met de
winkeliers en klanten als ik de kaasjes verkoop.

In Petto kaasjes

Hoe ziet In Petto er over 5 jaar uit in jouw ideale plaatje?

Dat In Petto een mooi begrip is in het Gooi en dat we naast Loeners Land
nog andere kaasjes en producten op de kaart hebben en dat er diverse
samenwerkingen zijn waarbij het seizoen de natuur en de manier waarop
iets gemaakt wordt centraal staat!

Wil je zelf ook zo’n kaasje proeven dan kun je hier vinden waar ze te koop zijn.

Alle foto’s in deze blogpost zijn aangeleverd door Cyanne.

Categorie: De baan van Tags: baan, kaas, producten

Vorig bericht: « Gezouten karamel cake met hazelnoot
Volgend bericht: Hartige taart met gegrilde courgette en geitenkaas »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Mu Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Muiderslot waren wat activiteiten georganiseerd en dat was een mooie aanleiding dit kasteel weer eens te bezoeken. De drukte viel mee en het kasteel is niet zo groot dus na krap 1,5 uur hadden we het wel gezien. Wij deden de riddertour die 45 minuten duurde met een audiogids. 
#muiderslot #kasteel #dagvanhetkasteel #Muiden #uitje #Nederland
Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed geze Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed gezelschap en lekker eten. Donderdag vertrokken we voor een paar dagen kamperen met vrienden. Dat doen we elk jaar net hemelvaart en is altijd superleuk. We koken het hele weekend op houtvuur en het sfeertje is relaxed. De eerste dag aten we bouillabaise en soto ajam met kroepoek. De tweede dag spareribs met gepofte aardappel en coleslaw. 
Zaterdag reden we via de Nationale sleepbootdagen in Vianen weer naar huis.
Vandaag trekken we bij, ruimen we de kampeerzooi op en genieten we na. 

#kamperen #vrienden #bos #scoutingterrein #kampvuur #sotoajam #kroepoek #kokenophoutvuur #nationalesleepbootdagen #parlevinker #opduwertjes #buiten #buitenleven #spareribs #gepofte aardappel #koolsla #coleslaw #camping #nature #austerlitz

met @sjaak_c @robingrid.bakker @cornelis_femke @_klaas @estheerr1995
De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu on De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu online!

Afgelopen maand zag ik veel safaridieren (kan ik vast wennen voor onze reis naar Namibie) en ging ik er lekker een paar dagen in mijn eentje op uit. Met mijn moeder, zus en Maarten struinde ik een dagje door de Beekse Bergen en at daarna bij Humphreys in Breda waarna we deze foto maakten. 

#maandoverzicht #wildlands #Beeksebergen #drenthe #familie #family #reizen #nederland
Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Drenthe. Er lag nl een doos met de nieuwste flip-its op me te wachten. Het zijn luchtige linzenchips met vegan kaas-smaak. Ik lust ze wel 😋. 
#snacks #zoutjes #vegan #linzenchips #linzenzoutjes #vegankaas #biteswelove #gekregen
Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog l Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog lees je nu meer over de kaasmakerij van @inpettokaas in de nieuwe rubriek De baan van...

#inpetto #kaas #fotoaangeleverddoorinpetto #kaasmakerij #debaanvan #nieuwerubriek #puurnatuur
Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste producten, sprak ik de leukste mensen en proefde ik weer de lekkerste hapjes en drankjes. 

#culiperslunch #Amsterdam #food #foodbloggers #culipers #foodybag #lowlander #cocktaillab #kaasfortamsterdam #mixblik
Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in