Dit zijn echt de beste brownies ever als je van fudgy houdt! Het recept is niet origineel, want het is van Nigella Lawson en al op diverse blogs verschenen. Ze zijn zo lekker dat ik nooit meer andere maak. Het zijn natuurlijk wel caloriebommen, maar als je je een beetje weet te beheersen of ze snel meeneemt naar je werk om daar je collega’s vet te mesten (wat ik meestal doe) dan is er niets aan de hand. Je kunt ze ook prima invriezen. Een flinke hand gehakte noten erdoor is ook lekker, maar omdat ik een collega heb die geen noten mag maak ik ze meestal alleen met stukjes witte chocolade.
Ze zijn ook nog eens erg snel gemaakt en simpel. Alleen de baktijd is erg belangrijk. Bij mij moeten ze minstens 35 minuten, maar dat verschilt per oven. Ik zou na 25 minuten kijken hoe het gaat en dan steeds met 5 minuten verlengen. De bovenkant moet droog zijn (er komen dan scheurtjes in) en de binnenkant niet helemaal droog. De brownies garen nog iets na dus liever iets te kort dan iets te lang in de oven.
Lekker
Ik nam ze ook mee naar een weekendje kamperen in Baarn met vrienden. Judith vond de brownies zo lekker dat ze het bakblik tot op de laatste kruimel heeft leeg geschraapt.
Fudgy brownies
Ingrediënten
- 190 gram boter
- 190 gram pure chocolade
- 3 grote eieren
- 1 eetlepel vanille-extract
- 250 gram fijne kristalsuiker
- 115 gram bloem
- 1 snufje zout
- 100 gram gehakte witte chocola
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht 160 graden)
Vet een brownievorm (18 cm x 28 cm) in met een beetje boter en bedek eventueel nog met bakpapier. Ik vind dat zelf altijd wel handig omdat je de brownies er dan uit kunt tillen om te snijden.
Smelt de boter en de pure chocolade in een steelpan. Klop intussen de eieren met de suiker en het vanille-extract.
Laat het chocolademengsel even afkoelen als het is gesmolten en roer het dan door het eimengsel. Doe er dan de bloem en het zout bij en roer tot het net goed gemengd is. Meng de witte chocolade door het beslag en schep het beslag in de vorm. Bak de brownies in ongeveer 25 minuten gaar. Pas op dat je de brownies niet te lang bakt. De bovenkant moet echt droog zijn en de binnenkant lekker fudgy. Ze garen nog een klein beetje door als je ze uit de oven gehaald hebt.
Vet een brownievorm (18 cm x 28 cm) in met een beetje boter en bedek eventueel nog met bakpapier. Ik vind dat zelf altijd wel handig omdat je de brownies er dan uit kunt tillen om te snijden.
Smelt de boter en de pure chocolade in een steelpan. Klop intussen de eieren met de suiker en het vanille-extract.
Laat het chocolademengsel even afkoelen als het is gesmolten en roer het dan door het eimengsel. Doe er dan de bloem en het zout bij en roer tot het net goed gemengd is. Meng de witte chocolade door het beslag en schep het beslag in de vorm. Bak de brownies in ongeveer 25 minuten gaar. Pas op dat je de brownies niet te lang bakt. De bovenkant moet echt droog zijn en de binnenkant lekker fudgy. Ze garen nog een klein beetje door als je ze uit de oven gehaald hebt.
De brownies zijn prima in te vriezen en ik maak ze ook vaak in een dubbele hoeveelheid in mijn braadslede.
Recept: Nigella lawson
Geef een reactie