• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

De keuken van Downton Abbey

18 januari 2015 By Martine 3 Reacties

Gisteren keken we naar de laatste aflevering van seizoen 5 van Downton Abbey. Wat een heerlijke serie is dat toch. De serie speelt zich af voor, tijdens en na WO1 en beschrijft de gebeurtenissen in het leven van Lord en Lady Grantham en hun familie. De familie woont in een enorm landhuis op het Engelse platteland. De sfeer van zo’n Engels landhuis en alle verwikkelingen in de familie en rondom het personeel halen me een aflevering lang even helemaal uit de beslommeringen van alledag.
Uiteraard vind ik de scenes die zich in de keuken afspelen het allerleukst. Die keuken is prachtig en er gebeurt altijd iets op eetgebied. Er worden taarten en pasteien gemaakt; druk rondgelopen met schalen voor eten en er pruttelt altijd wel een pan op het ouderwetse fornuis. Ook is het leuk om te zien hoe de bewoners omgaan met nieuwe dingen als bijv. de invoering van de telefoon.

Gelukkig starten binnenkort de opnames van seizoen 6 en tot die tijd moet ik het dan maar doen met de website van Pamela Foster. Die staat helemaal in het teken van Downton Abbey en dan vooral de gebeurtenissen op eetgebied.  Ze heeft inmiddels een kookboek samengesteld van de recepten die zij in de eerste 5 seizoenen van Downton Abbey voorbij zag komen. Je kunt het hier vinden om (betaald) te downloaden, maar veel van de recepten staan ook op de website. Ze heeft ook diverse borden op Pinterest.

 

Categorie: overig Tags: film en tv

Vorig bericht: « Salade met veldsla, gerookte zalm, courgette en Blue Stilton
Volgend bericht: Appeltaart »

Lees Interacties

Reacties

  1. Gerry

    23 januari 2015 om 15:11

    Ben jij ook zo dol op die serie? Ik wist niet dat het alweer het laatste deel was, het deel daarvoor vond ik ook vrij definitief. Dit was meer een Christmas special.
    Ik neem het altijd op zodat ik lekker in mijn eentje kan kijken zonder zeurders erbij (en zodat ik mij op het Engels kan concentreren). Rond de feestdagen ging het mis, gelukkig bleek mijn schoonmoeder ook een grote fan en had zij het wel opgenomen. Nomnomnom!

    Beantwoorden
  2. Martine

    23 januari 2015 om 17:53

    Ik vind de serie fantastisch. Gelukkig vindt mijn vriend het net zo leuk als ik, dus we kijken gezellig samen.

    Beantwoorden
  3. Nell Nijssen

    27 januari 2015 om 20:30

    In een woord: ge-wel-dig deze serie. Ik geniet van de intimiteit en het nostalgische sfeertje binnen de keuken. Zou er dagen naar kunnen kijken. Het Britse sfeertje trekt me toch altijd erg aan. Het heeft iets gedisciplineerd, iets no-nonsense en vooral goed eten.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Instagram

Eerste weekendje kamperen van het jaar 🥳. Heerl Eerste weekendje kamperen van het jaar 🥳. Heerlijk om weer in het bos te zitten, bij te kletsen met vrienden en straks lekker te barbecuen. Jammer alleen van het stookverbod. #camping #kamperen #barbecue #weekend
Heerlijk geluncht met @panboeddha_handpan en einde Heerlijk geluncht met @panboeddha_handpan en eindelijk weer eens gezellig bijgekletst. #weekend #lunch #healthyfood #food #friends
Daar ben ik weer 😀. Ik had gewoon even niet zo' Daar ben ik weer 😀. Ik had gewoon even niet zo'n zin in social media. Maar deze lekkere spiesen moest ik toch wel even delen, want die wil je! Ik kan niet wachten tot we weer lekker op de camping naast de barbecue zitten. Gelukkig duurt het niet meer zo lang voor het zover is. Ik leg het vlees thuis al in de marinade en prik het vlees en de groente voor we op pad gaan al op de spiesen. Dan gaan ze in een stevige zak of tupper de koelbox in en hebben we op de camping binnen een mum van tijd een heerlijke maaltijd. 
Als je vindt dat de kolen nog wel erg zwart zijn; dat klopt. Ze waren erg groot en het duurde eindeloos. Omdat de barbecue loeiheet was zijn we maar gewoon begonnen. #barbecue #bbq #weekend #kamperen #camping #grill #food #shaslick #sjasliek
Eerste ijsje van het seizoen en misschien wel geli Eerste ijsje van het seizoen en misschien wel gelijk de lekkerste. Dit tahin-straciatella ijs en saffraan-rozenwater-pistache van @milad_ice_cream in de Kloosyerstraat in Antwerpen smaakte werkelijk fantastisch. #ijs #icecream #antwerpen #miladicecream #belgie #belgium #travel #travelisfun #reizen #solotrip #solotripping #vakantie
De uitdaging van @thedaringkitchennl bracht me ert De uitdaging van @thedaringkitchennl bracht me ertoe deze mergpijpjes met truffelvulling met rum te maken. Het maken van de mergpijpjes was minder moeilijk dan ik dacht, maar het kost wel vrij veel tijd. En ze netjes krijgen is nog best een uitdaging. Het basisrecept is van @laurasbakery en het initiatief van @simoneskitchen . Het recept van mijn versie staat inmiddels online.
#thedaringkitchen #mergpijpjes #zoet #uitdaging #challenge #bakken #koekjes #klassieker #food #foodblog #foodblogger #foodbloggernl
Deze heerlijke cupcakes met gezouten karamel en ch Deze heerlijke cupcakes met gezouten karamel en chocolade maakte ik voor de foodblogswap van februari. Het recept komt bij @byandreajanssen vandaan. #foodblogswap #cupcakes #zoutekaramel #karamel #chocolade #sweet #zoet
Afgelopen weekend waren we een nachtje in een hote Afgelopen weekend waren we een nachtje in een hotel in Nijmegen. Heerlijk om er weer eens even helemaal uit te zijn. We gingen naar het oorlogsmuseum in Overloon, deden boodschappen in Duitsland en aten heerlijke curry en pad thai bij Siam Thai Palace in Nijmegen. #thaifood #food #Nijmegen #instafood #foody #wegineigenland #eneenbeetjeinduitsland
Vandaag waren we ineens allebei vroeg klaar net we Vandaag waren we ineens allebei vroeg klaar net werken en het was heerlijk weer. Dus liepen we eind van de middag even naar de tuin om te zien dat daar de knoflook en de ui lekker aan het groeien is. Op de terugweg besloten we vanavond lekker uit eten te gaan bij Peper en Zout. We aten er de lekkerste sigaar boregi ever en daarna een prima mixed grill. We ronden het af met Künefe, een dessert met knapperig gebakken sliertjesdeeg, gevuld met kaas en overgoten met suikerstroop. Gelukkig hebben we het voor- en nagerecht gedeeld, want anders was het veel te veel geweest. #peperenzout #haarlem #uiteten #mixedgrill #Künefe #turks
Deze rsiotto met venkel, Hollandse garnalen en een Deze rsiotto met venkel, Hollandse garnalen en een stiekem scheutje lekkers maakte ik naar aanleiding van de foodblogswap. De basis van recept vond ik bij @funkyfoodbyniki en ik maakte er een eigen versie van. Af en toe voel ik al een beetje lente in de lucht en daar past deze risotto erg goed bij. #risotto #hollandsegarnalen #garnalen #rijst #fbs #foodblogswap #lenteinaantocht #oven #dille #scheutjedrank #risottometeentic #instafood #food #foodblog #foodblognl #foodbloggernl #foodbloggernl
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in