• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

De maand van Duizend en 1 dag: april

3 mei 2020 By Martine 3 Reacties

Op bloggebied was dit een weinig productieve maand. Ik maakte risotto, plaatste het recept en dat was het wel zo’n beetje. Op de een of andere manier had ik steeds geen zin iets nieuws te bedenken. Ik doe ook heel anders boodschappen dan voor de Corona maatregelen. Waar ik normaal lijstjes maak en best veel van te voren bedenk loop ik nu de supermarkt in, gooi van alles in mijn kar en zie dan thuis wel per dag wat ik er van ga maken. De lol van boodschappen doen is er wel een beetje vanaf, maar daar ben ik geloof ik niet de enige in. We eten dus nog steeds lekker, maar het meeste is niet blogwaardig. Ach, dat komt vanzelf wel weer. Ik deed wel zeer gericht boodschappen voor de maaltijden die ik voor de cliënten van mijn werk maakte. Daarover lees je verderop meer.

Pasen

Met Pasen tikte ik digitaal een eitje met mijn moeder en zus. Vorige week zijn we na al die weken toch maar een keer bij mijn moeder op bezoek geweest. Lekker een middagje in de zon in de tuin. Die 1,5 meter afstand vonden we wel even wennen. Eerlijk gezegd weet ik niet goed hoe ik dat bij familie en vrienden vol ga houden als ik die weer ga zien.

Ik vind het erg lastig dat iedereen zo verschillend met de maatregelen omgaat en kan daar niet echt mijn weg in vinden. Om me heen worden veel mensen toch wel een heel stuk gemakkelijker. Daar wil ik niet in mee gaan, maar als ik binnen nu en een paar weken weer cliënten ga zien wordt dat afstand houden nog best ingewikkeld. En of ik het volhoud om misschien wel langer dan een jaar familie en vrienden geen knuffel te geven vraag ik me serieus af. Mijn ideeën hierover wisselen per dag, maar ook daar zal ik wel een manier voor vinden om er mee om te gaan.

Moestuin

Uiteraard ben ik deze maand lekker in mijn moestuintje bezig geweest. de bieten, spinazie, wortels en bosui zijn al lekker aan het groeien en ook de kapucijners komen al op. Ik heb ook maar alvast een courgette- en artisjokplantje in de grond gezet. Het leek me warm genoeg en vooralsnog doen ze het nog. Wel jammer is dat mijn zadenbestelling al 7 weken onderweg is. Ik wilde graag paarse spekbonen en bestelde daar nog wat andere zaden bij, maar de levertijd bleek na de bestelling 4-6 weken te zijn. Die is nu dus nog steeds niet geleverd. Met een beetje pech kan ik ze volgend jaar pas gebruiken.

Maaltijden voor onze cliënten

Als ambulant woonbegeleider ga ik normaal gesproken bij cliënten (of zoals wij ze noemen klanten) op huisbezoek. De een heeft alleen behoefte aan een luisterend oor en/of wat advies, met een ander doe ik meer praktische zaken als bijv. boodschappen, papierwerk of overzicht scheppen in wat voor chaos dan ook. Dit ligt nu al weken stil en op dit moment heb ik nog steeds alleen telefonisch contact met klanten (o.a. doordat ik in de risicogroep zit).

Vanaf week 1 doen collega’s een rondje langs de klanten om ze een hart onder de riem te steken en te kunnen zien hoe het met ze gaat. Dat was bijv. een pakketje met wat lekkers en/of iets te doen. Er zijn ook een keer bosjes bloemen rondgebracht. Mijn bijdrage bestond uit het verzorgen van een aantal maaltijden. Deze maand maakte ik een keer macaroni en een keer kip met rijst en cashewnoten. Voor de collega’s en de klanten die bijv. opgenomen zijn in een GGZ kliniek bakte ik een keer brownies en appelflappen en de laatste keer citroencake en bananenbrood.

Foodybox en aspergebox

Aspergebox

asperges, witte wijn en een aspergeschiller

Van kroon op het Werk ontving ik een aspergebox met een fles witte wijn, een flinke hoeveelheid asperges en een aspergeschiller. De eerste keer aten we ze met gebakken aardappels, ham en ei. De tweede keer maakte ik er lasagne van. De lasagne had ik willen bloggen, maar vonden we een beetje tegenvallen. Die gaat dus in de herkansing. De asperges zelf waren heerlijk!

Foodybox

In dezelfde week werd ook de foodybox bezorgd. Het biertje beviel alvast uitstekend. De rest moeten we nog proeven.

foodybox pasen

Categorie: maandoverzicht Tags: moestuin

Vorig bericht: « Risotto met courgette en gekruide kip
Volgend bericht: Spinazietaart met gehakt »

Lees Interacties

Reacties

  1. Gerry/Gewoon Lekker Gewoon

    7 mei 2020 om 15:07

    Heel leuk dat je zoveel moeite doet voor je cliënten. Begrijp dat de nieuwe job goed bevalt (beetje onduidelijk misschien door deze gekker tijd)
    Succes!

    Beantwoorden
    • Gerry/Gewoon Lekker Gewoon

      7 mei 2020 om 15:08

      *gekke

      Beantwoorden
    • Martine

      11 mei 2020 om 18:44

      Het bevalt inderdaad heel goed gelukkig! Het is wel even zoeken naar de juiste vorm van contact op dit moment, maar dat gaat wel goed komen.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Hoewel ik zeker geen fan ben van zand vind ik het Hoewel ik zeker geen fan ben van zand vind ik het op een dag als vandaag wel heel lekker om aan het eind van de dag nog even door de zee te lopen. #haataanzand #zee #hittegolf #strand #lekkerkoelaanjevoeten #gelukkig maar1kwalgezien
In de vorige post stonden op duistere wijze weer a In de vorige post stonden op duistere wijze weer allemaal dubbele foto's, dus  ik probeer het nog maar een keer.

Vandaag kreeg mijn moeder haar verjaardagskado. Ze was al in maart jarig, maar dat doet er niet toe.

We begonnen met een workshop kaas maken. We maakten alle vier een kaasje en leerden intussen van alles over het leven op een boerderij. 

Na een lekker proeverijtje met kaas en sap reden we door naar Leerdam waar we net genoeg tijd hadden voor een picknick. We liepen op het nippertje de loopplank op van de boot waarop we een rondvaart over de Linge deden. Omdat er nog genoeg over was van de lunch ploften we na de vaartocht nog een keer op het grasveld om de rest van de lunch soldaat te maken. Resultaat: moe maar voldaan, de komende tijd een kaasje te verzorgen en een blije mama.

#workshop #familytime #kaas #cheese #workshop #food #picknick #buiten #wegineigenland #linge #leerdam #kaasmaken #weekend
Mijn eerste maaltje aardappels uit de moestuin🥳 Mijn eerste maaltje aardappels uit de moestuin🥳. Tot dit jaar mochten we uit angst voor ziektes geen aardappels en tomaten ed planten. Dit jaar mag het wel dus ik zette direct een rijtje aardappels in de grond. Ik heb maar een klein tuintje en de oogst wordt dus niet zo groot, maar ze zijn zo lekker 😀.

#moestuin #moestuinieren #oogst #oogsten #aardappels #buiten #food
Kan het Engelser op onze laatste vakantiedag. Taar Kan het Engelser op onze laatste vakantiedag. Taart in een kneuterige tearoom in het schattige plaatsje Lavenham.
#cake #taart #tearoom #uk #engeland #england #lavenham #travel #reizen #roadtrip #houses #food
Ontbijt in Norwich. Porridge en een muffin met avo Ontbijt in Norwich. Porridge en een muffin met avocado, spinazie en gepocheerd ei. #billsnorwich #norwich #breakfast #porridge #ontbijt #uk #travel #roadtrip #food #engeland #england #norfolk
Lekker dagje weer vandaag. We begonnen in het kust Lekker dagje weer vandaag. We begonnen in het kustplaatsje Cromer dat bekend staat om de lekkere krabben. We deelden dus een krabsandwich en daarna aten we een levensgrote kinderportie fish and chips. Het was ook nog allemaal erg lekker. We keken op de pier bij de kinderen die met een netje, aas en een lang touw krabjes aan het vangen waren en reden daarna door naar Felbrigg Hall, een groot huis dat we niet zo heel interessant vonden. Het had wel een paar mooie plekjes en een prachtige ommuurde tuin. #cromer #beach #kust #Norfolk #fellbrighall #uk #england #engeland #national trust #roadtrip #camping #travel #holiday

Update: ik zie nu dat er een paar dezelfde foto's tussen zitten. Altijd jammer 🙃
Vietnamese lunch bij Pho in Lincoln. #Vietnamesefo Vietnamese lunch bij Pho in Lincoln.
#Vietnamesefood #delicious #lincoln #Lincolnshire #food #lunch #uk #roadtrip #england
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in