Februari was vooral de maand van het weer aan het werk zijn. Ik dacht dat ik er wel weer erg aan zou moeten wennen, maar dat valt reuze mee. Sterker nog; het lijkt erop dat ik na jaren zoeken een baan gevonden heb die ik echt leuk vind. Ik werk nu als ambulant woonbegeleider met mensen die meestal een heftig verleden hebben, vaak te maken hebben met psychiatrische problematiek en/of verslaving, dakloos zijn geweest of op een andere manier problemen hebben waar we ondersteuning bij kunnen bieden. De organisatie is tof, het team is erg leuk, er wordt goed voor het personeel gezocht en het werk is ook nog eens interessant en heel gevarieerd. Daarnaast heb ik enorme vrijheid in het indelen van mijn tijd en het uitvoeren van mijn taken. Wat een feestje is dat zeg!
Voordeel van die eigen tijd indelen is dat ik ’s morgens meestal gewoon nog kan gaan zwemmen. Tijdens het zwemmen kan ik prima plannen bedenken voor het werk en verzinnen hoe ik dingen aan ga pakken, dus dat is 2 vliegen in 1 klap.
Mijn vrije tijd heb ik deze maand dus lekker rustig gehouden met een paar uitjes, maar vooral ook lekker thuis ontspannen rondkeutelen.
Rondje kringloop
Mijn zus kwam een dagje langs en daarmee deed ik een rondje kringloopwinkels. Ze vond een paar roze kaplaarzen die als gegoten zaten en paste die even op het dichtstbijzijnde ding waar op te zitten viel.
Business Ingredients
De maand begon met een bijzonder evenement van Debby van Het Ingrediënt. Debby heeft zich ten doel gesteld merken en bloggers te verbinden. Tijdens Business Ingredients leerde ik met een groep foodbloggers van alles over SEO, waardebepaling, social media en over jezelf serieus nemen als ondernemer. Ik vond het erg leerzaam en ben al bezig het geleerde in praktijk te brengen.
Sugar and Spice Bites
Via Social Deal kwamen we bij Sugar and Spice Bites terecht. We aten er een Indiase Thali rijsttafel met salade, curry, dal, naan en rijst. Het was lekker, maar niet zo bijzonder dat ik er gelijk nog een keer wil eten. We werden wel zeer hartelijk ontvangen en kregen uitgebreide uitleg over het eten van de eigenaar.
Theater
We gingen 2 keer naar het theater deze maand. Eerst zag ik samen met Maarten de voorstelling Tago met percussie uit Korea. Wat ze deden was erg knap en we hebben ons best vermaakt, maar ik zou er niet nog een keer heen hoeven.
De 2e voorstelling was Alles in de Hens van Marcel Hensema. Deze voorstelling vond ik een aanrader. Wat hij doet is niet echt te omschrijven, maar de mengeling van toneel en cabaret spreekt aan en laat je nadenken over het omgaan met ouder worden en de spoken in je hoofd. Deze voorstelling is nog tot 28 maart te zien in de theaters.
Chiang Mai in Beverwijk
Voor we naar Tago gingen aten we een prima Thaise maaltijd bij Chiang Mai in Beverwijk. Vooraf aten we wat hapjes en daarna bestelden we pad thai. Loempia’s en een bord pad thai kun je mij iedere week wel voorzetten.
Catannen
Bijna elke maand spelen we wel een keer Kolonisten van Catan met vrienden. We spelen om de beurt bij ons en bij hen en intussen eten we chips, kletsen bij en verorberen een maaltijd die met het spel op tafel gegeten kan worden. Dat doen we inmiddels al een jaar of 16 denk ik en we vinden het allemaal nog steeds even leuk.
Geef een reactie