• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

De maand van Duizend en 1 dag: juni en juli

1 augustus 2019 By Martine 1 Reactie

Deze keer krijgen jullie een maandoverzicht van 2 maanden voor je neus, want half juni gingen we met vakantie en heb ik lekker een blogpauze genomen. Nu ben ik weer helemaal terug en het plan is weer regelmatig een nieuwe update te doen.

De maand begon met een workshop desembrood. De week erna zouden we gaan kamperen, maar door het slechte weer hebben we dat maar afgeblazen. Gelukkig hoefden we maar een week te wachten voor we 3 weken in de tent mochten bivakkeren, want toen vertrokken we naar Italië. We brachten er 3 snikhete weken door, aten heerlijk, deden leuke uitstapjes, koelden af in het zwembad en hadden het dik naar ons zin. Meer daarover zul je in de komende weken ongetwijfeld nog te zien krijgen hier.

Desem bakken met Bep

Voor moeders die 75 worden is het niet meer zo makkelijk een kado te verzinnen als ze jarig zijn. En eigenlijk vindt ze samen een uitje doen ook veel leuker dan een materieel kado. Dat vind ik zelf ook leuk dus verzon ik dat we samen een workshop desem bakken met Bep in Rotterdam gingen doen. Dat bleek een schot in de roos. De workshop was leuk en leerzaam en tussendoor bezochten we nog een graanmolen in Delfshaven waar mijn moeder is opgegroeid. Je kunt deze workshop boeken bij Keukenboeren. Ze geven ook nog andere workshops zoals fermenteren of bier brouwen. Bep is overigens het moederdesem waar je ook een potje van mee naar huis krijgt. Het is me gelukt om er 3 lekkere broodjes mee te bakken, maar daarna werd de werking minder en is Bep helaas overleden. Ik ben nu een nieuw desem aan het opstarten. Nu maar hopen dat die het langer volhoudt.

Onderstaand broodje bakte ik thuis zelf.

vis a vis + eten

Ook mijn schoonouders verrasten we voor hun verjaardag met een uitje. We gaven ze een etentje en de openluchtvoorstelling Robot van Vis à Vis . We aten bij Wereldrestaurant Atlantis op 5 minuten afstand van het theater en dat viel zeker niet tegen. Ik heb er erg lekker gegeten en het was gelukkig niet overdreven druk. De voorstelling vonden we niet heel bijzonder qua verhaal, maar theatraal gezien zaten er erg leuke vondsten in en het zag er allemaal erg mooi uit. We hebben ons dus wel vermaakt. Het blijft toch ook altijd leuk om buiten naar een voorstelling te kijken.

Moestuin

In de moestuin gebeurde de afgelopen maanden natuurlijk ook veel. Een aantal dingen lukten niet goed. De meloen, paksoy en amsoy werden opgegeten en de doperwten- en kapucijnerplantjes werden telkens uit de grond getrokken. Gelukkig ging er ook erg veel wel goed. De eerste wortels zijn inmiddels geoogst en ook de sla en courgette wordt al regelmatig gegeten. De eerste boontjes zijn klaar en ik heb goede hoop dat de kousenband het ook gaat redden. De bieten worden ook al groter en de bosui gaat goed. Wat word ik daar toch blij van. En het is maar zo’n klein stukje grond (5m X 5m) dat ik met een uurtje in de week in de tuin werken al klaar ben.

Italië

Half juni reden we naar Italië om daar 3 weken te kamperen. We zagen er een paar prachtige oude theaters, stonden op een paar campings met prachtig uitzicht en aten heerlijke pizza’s. En hadden het warm…

Foodybox

De foodybox zomer werd bezorgd en daar zaten interessante produkten in. Hoewel we 3 weken in Italië waren is het er niet van gekomen om limoncello te drinken. Veel mensen zijn er lyrisch over en wij hadden het gewoon nog nooit gedronken. Dus dit was onze kans. Het drinknapje ging in de vriezer en de fles in de koelkast. Helaas was het voor ons geen succes. Het is ongetwijfeld prima limoncello, maar wij vonden het te zoet. Ik ga er wel mee experimenteren, want het leent zich vast uitstekend als ingrediënt in een cocktail, ijs of gebak. De zwarte knoflook kreeg ik al eerder (zie deze tosti) en ik ben erg benieuwd naar de kaasburgers die niet smelten (dat wil je toch juist wel bij een kaasburger?) De saladekruiden ruiken erg lekker en de rum gebruikte ik al in deze tiramisu). De grote vrucht die je op de foto ziet is een cumelo, een soort kruising tussen een komkommer en een meloen. Heel bijzonder. Veel van de overige produkten ga ik gebruiken in een pizza denk ik. Wordt dus vervolgd.

Fijne maanden dus, juni en juli. Augustus belooft ook weer veel leuke dingen. Mijn moeder en zus komen een paar dagen logeren als Maarten een weekje met de motor weg is; ik word 50 en we gaan een paar dagen naar Wenen. En met een beetje geluk kunnen we ook nog een paar dagen kamperen.

Categorie: maandoverzicht Tags: foodybox, workshop

Vorig bericht: « Snelle tiramisu met kersen en koekjes
Volgend bericht: Lasagne met bolognesesaus »

Lees Interacties

Reacties

  1. Gerry/Gewoon Lekker Gewoon

    6 augustus 2019 om 18:02

    Gezellig verslag. Krijg ook zin in workshops en zeker Italië!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in