• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mailadres
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

De maand van Duizend en 1 dag: november

1 december 2019 By Martine Reageer

November was een lekkere maand. We kregen vrienden te logeren, bezochten een destilleerderij, mijn oud-collega’s kwamen langs en we zagen een bijzonder indrukwekkende documentaire tijdens IDFA. Er zijn ook nog wat spannende ontwikkelingen op werkgebied gaande, maar daar komt volgende maand pas meer duidelijkheid over.

Spirited Union 

Spirited Union is een distilleerderij in Amsterdam waar botanische rum gemaakt wordt. Rum met een smaakje dus, maar dan wel geheel natuurlijk en niet mierzoet. Zo produceren ze rum met lemon & leaf en Spice & Seasalt. Op internet las ik dat je een tour kon boeken, dus dat deden we. Tijdens ons bezoek aan Spirited Union kregen Maarten en ik samen met nog 4 bezoekers een enthousiaste rondleiding door de distilleerderij en proefden we eerst de originele rum en daarna de versie van Spirited Union. Ook mochten we wat mixvarianten met tonic of gemberbier proberen.

Er worden ook workshops destilleren gegeven. Je kunt dan bijv. je eigen gin samenstellen. Hoe leuk is het om je zelfgemaakte fles gin in de kast te hebben staan! Op de site vind je alle informatie.

Oud-collega’s op bezoek

We hadden elkaar al bijna een jaar niet gezien en het vinden van een datum waarop we allemaal konden viel niet mee, maar het is uiteindelijk gelukt. Mijn oud-collega’s van de zorgboerderij waar ik gewerkt heb kwamen langs. Ik maakte een tafel vol hapjes en ondanks dat inmiddels 5 van de 8 collega’s ergens anders werken kletsten we bij alsof we elkaar vorige week nog zagen. Zo leuk!

Jochem Meyjer

Een avondje Jochem Meyjer in theater Carré is natuurlijk altijd goed. Wel zijn we altijd best kritisch op waar we willen zitten in de zaal en door het systeem van kaarten verkopen hadden we daar deze keer geen keus in. Pas een dag van te voren hoorden we welke plaatsen we hadden. Gelukkig pakte dat goed uit. We zaten op rij 8 net iets links van het midden en konden het dus prima zien! Het was wederom een erg leuke voorstelling.

IDFA

Gisteren gingen we naar IDFA, het documentairefestival in Amsterdam. We begonnen met 3 VR films op het station. Die vielen erg tegen, al vond ik de film waarin je steeds in een andere huiskamer ergens in de wereld aan tafel zat voor, tijdens en na het eten wel een grappig idee. Daarna zagen we 3 korte films, waarvan we de eerste 2 ronduit slecht vonden en de laatste wel aardig was.

Na deze films hadden we een uurtje om te eten en ons te verplaatsen naar de laatste bioscoop. Het moest dus een snelle maaltijd worden. Gelijk naast de bioscoop zit Asian Kitchen waar we een prima bord gebakken rijst aten. Binnen een half uur stonden we weer buiten.

The cave

In de Balie zagen we de documentaire The Cave. Ik was van te voren niet zo enthousiast, want een documentaire over een ziekenhuis in Syrië leek me wat deprimerend en ik ben ook niet gek op beelden van operaties e.d. Maarten wilde er graag heen en we vonden ook niet echt een andere docu die we allebei wilden zien, dus het werd The Cave. Wat een heftige documentaire zeg! We waren allebei diep onder de indruk. Je ziet hoe de artsen van een voor de veiligheid gedeeltelijk onder de grond gebouwd ziekenhuis continu vechten voor het leven van de slachtoffers van de oorlog in Syrië. Doodsbang voor de bommen die met zeer grote regelmaat in de buurt van het ziekenhuis vallen opereren de artsen (veelal nog studenten) onder zeer primitieve omstandigheden, stellen ze kinderen en ouders gerust en hebben ze te maken met diepgewortelde meningen over vrouwen die niet zouden horen te werken. Met veel te weinig slaap, te weinig eten en te weinig medicijnen redden ze wat er te redden valt en praten ze elkaar door de moeilijke momenten. Nog nooit zag ik oorlog op zo’n indrukwekkende manier van zo dichtbij. Deze documentaire blijft me nog lang bij denk ik en ik ben erg blij dat ik hem gezien heb.

Categorie: maandoverzicht Tags: film en tv, theater, uit eten, uitjes

Vorig bericht: « SINTERKLAAS WINACTIE
Volgend bericht: Kruidnootjes met pure chocolade en walnoten of met witte chocolade en kokos »

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Instagram

Die broodjes van gisteren piepten we even op boven Die broodjes van gisteren piepten we even op boven de broodrooster en belegden we met een mengsel van Hollandse garnalen, avocado en een beetje knoflooksaus. Smullen!!! #broodjes #bakken #weekend #zelfgebakken #avocado #garnalen #hollandsegarnalen #belegdbroodje #lunch #instafood
Deze zachte witte broodjes naar recept van @levine Deze zachte witte broodjes naar recept van @levine1957 bakte ik net voor de lunch. En lekker dat ze zijn!!!! Dan ga ik nu maar eens aan de schoonmaak en wie weet daarna nog even een wandelingetje door de sneeuw. Dan moet het nog wel een tijdje sneeuwen, want er zijn nu alleen nog maar minivlokjes. Jullie nog plannen? #broodjes #bolletjes #broodbakken #broodjesbakken #food #foodblogger #instafood #weekend #lunch #zelfgebakken #bakken #baking
🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂Happy new year!🥂 🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂Wij  hadden een behoorlijk wat rustigere jaarwisseling dan normaal. In plaats van een avond met een grote groep vrienden brachten wij deze keer oudejaarsavond door bij mijn moeder. We reden ook voor het eerst sinds jaren vanuit Dordrecht rond 1 uur weer naar huis. Onderweg stuitten we op potdichte mist waardoor we ineens niet harder dan 20 km per uur reden op de A4. Maar rond half  3 lagen we dan toch veilig in bed. Oliebollen van een paar dagen oud zijn niet meer zo lekker dus maakten we vanmorgen geheel volgens de trend oliebollenwentelteefjes. En die vinden wij eigenlijk lekkerder dan een gewone oliebol 😀. Het is heel simpel: 
Snijd de oliebollen in plakjes en week die in een mengsel van losgeklopt ei en een flinke scheut melk. Smelt wat boter in de koekenpan en bak de plakjes daarin goudbruin. Bestrooi ze evt nog met wat kaneel. Eet ze met wat poedersuiker.  Eet smakelijk 😀 #oliebollen #wentelteefjes #oliebollenwentelteefjes #jaarwisseling #ontbijt #breakfast #lunchkanook #zoet #recept #instafood #weekend #food #foodblog #foodlover #foodblogger
Oliebollen met rum uit de oven. Voor de foodblogs Oliebollen met rum uit de oven.  Voor de foodblogswap van december maakte ik deze oliebollen. Net iets minder vet dan uit de frituur en toch heel lekker. Door de rum ook nog net een beetje anders dan normaal🙂. Bakken jullie zelf oliebollen met oud en nieuw? #oliebol #oliebollen #rum #foodybox #ronabuelo #kroonophetwerk #fbs #foodblogswap #pienskeuken #oudennieuw #jaarwisseling #oudejaarsavond
Dit lekkere bierpakket van @scheldebrouwerij won i Dit lekkere bierpakket van @scheldebrouwerij won ik vorige week bij @myhappykitchennl Het werd precies op tijd voor kerst bezorgd dus ik vermoed dat @mwemelsfelder in de komende dagen wel een biertje opentrekt.  Dank dus namens hem. #bier #bierpakket #weekend #gewonnen #scheldebrouwerij #zeezuiper #ginnegapper @misspublicitynl #bierbrouwerij
Deze meringues met chocolade en pepermunt zijn zo Deze meringues met chocolade en pepermunt zijn zo lekker dat je ze beter op het allerlaatste nippertje kunt maken. Behalve als je heel veel discipline hebt. Dan maak ze juist wel van te voren, want ze zijn luchtdicht heel lang te bewaren. #meeingue #meringues #fransemeringue #schuim #schuimpjes #foodybox #wilhelminapepermunt #pepermunt #mint #munt #zoet #sweet #kerst #kerstmis #bijdekoffie #bijdethee #kroonophetwerk
Deze week ontving ik de bomvolle foodybox kerst. H Deze week ontving ik de bomvolle foodybox kerst. Het is zo leuk om steeds nieuwe producten te ontdekken. Ik denk dat we vandaag lunchen met een plantaardige burger. #foodybox #foodyboxkroonophetwerk #gekregen #Berrybrothers #iloveyouberrymuch #Rodebessen #wilhelmina #snoep #ElkeMelk #melk #koe #stegeman #vegetarisch #burgers #vaneigenbodem  #seizoensgroente #bonnemaman #meerfruitmindersuiker #ministryofspicybusiness #bajeskoffie #zuiverekoffie #socialimpact #lostaqueros #lindt #ronabuelo #abuelo12 #barefootwine #servero #natuurlijkdelekkerste
Deze blondies met speculoos en kruidnoten gingen e Deze blondies met speculoos en kruidnoten gingen erin als koek! Heerlijk comfortfood op een koude dag met een grote kom hete thee. Dat hadden we dan even niet bij de hand op het moment dat ik ze op een winderige parkeerplaats aan mijn collega’s voorschotelde, maar ze waren wel heel erg lekker.  Ik maakte ze naar aanleiding van de #swiepswoepswap van @mandyandmore. Ik kreeg @slowfoody toegewezen om iets van te maken. Daar werd ik enthousiast van wat Hilde heeft meer dan genoeg heerlijke recepten op haar blog staan. Het recept voor deze Sinterklazige blondies staat nu online. #blondies #speculoos #kruidnoten #zoet #sint #sinterklaas #pepernotenzijngeenkruidnoten #december #jaikweetdathetnunognovemberis #bakken #weekend
Zaterdag is het Halloween. Niet dat ik daar iets a Zaterdag is het Halloween. Niet dat ik daar iets aan doe, maar ik vind hapjes in thema altijd wel erg leuk. Wegens tijdgebrek (ok en geen zin) werden het er wat minder dan gepland, maar deze sprookjes vielen toch wel erg in de smaak. Gaan jullie iets doen aan Halloween? #halloween #spookjes #bloggen #blogger #snack #snacken #instafood #pretzels #spooky #schattig
Volgen op Instagram
KokenKoken

Archief

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in