• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

De maand van Duizend en 1 dag: september

3 oktober 2021 By Martine Reageer

Wat een drukke en fijne maand was september. Ik had het ene na het andere uitje, genoot van het mooie weer, werkte lekker in de moestuin, speelde Catan met vrienden en oh ja, ik heb tussendoor nog een beetje gewerkt. Dat werken was maar kort want ik had 2 volle weken vakantie.

Instantpot

Voor mijn verjaardag heb ik van Maarten een instantpot gekregen. Dat is een pressurecooker, slowcooker, sousvideapparaat, en rijstkoker in 1 apparaat. Je kunt er ook mee sauteren(roerbakken), yoghurt maken, bakken en stomen. Mijn slowcooker en rijstkoker kunnen dus de deur uit. Dat scheelt weer ruimte. Sinds ik hem een maand geleden kreeg is de instantpot nog niet van het aanrecht af geweest. Ik maakte er al rijst in, de lekkerste boeuf bourguignon ever, rendang, suddervlees, sous vide gegaarde zalm en risotto. De pressurecooker gaat als een malle. Ik geloof dat ik binnen een uur boeuf bourguignon op tafel had. Inclusief het snijwerk. Dus er verschijnen binnenkort ook recepten voor de instantpot op Duizend en 1 dag 😀.

Deze heb ik:

Het voordeel van deze versie is dat de binnenpan ook op inductie kan en dat er handvaten aanzitten Bij andere versies van de instantpot kan de binnenpan meedraaien als je roert en dat is niet fijn. Er zit in deze pan ook geen anti-aanbaklaag. Die beschadigen altijd snel dus dat vind ik ook een enorm voordeel. Bij de Duo Evo Plus instantpot zit ook een sous vide functie. Die is iets minder nauwkeurig dan een apart sousvideapparaat (het water beweegt bijv niet bij gebruik), maar omdat ik een sousvide apparaat ook niet heel intensief zou gebruiken vind ik dit een prima alternatief.

Weekendje Halle

Mijn zus en ik hebben mijn moeder voor haar verjaardag een weekendje weg gegeven. We gingen naar de achterhoek in een heerlijk huisje op het platteland. De kippen, paarden, poezen en een varken scharrelden rond het huisje terwijl wij lekker barbecueden in de tuin. Ok, die kippen moest mijn zus af en toe wegjagen, want er waren er veel en ik vind ze eng als ze te dichtbij komen. Maar verder was het erg idyllisch. We hebben onze tijd voornamelijk besteed aan shoppen in Zutphen en in Duitsland. We hebben uren doorgebracht in de Duitse supermarkten en de DM leeggekocht aan drogisterijartikelen. En ’s avonds lapten we onszelf weer een beetje op met een masker. We hadden de gebruiksaanwijzing niet gelezen omdat de lettertjes veel te klein waren en kwamen er pas na een kwartier achter dat we het met water hadden moeten mengen. Deze intensievere aanpak had wel tot gevolg dat we er na het masker jaren jonger uitzagen.

Kamperen

De week na Halle gingen Maarten en ik een nachtje kamperen op scoutingterrein Het Naaldenveld. Dit terrein ligt op een kwartier rijden van huis en dat voelt altijd heel erg relaxed. We hebben lekker gebarbecued, uren gelezen en bij een kampvuur gezeten en hadden enorm geluk met het weer.

Barcelona

Weer een week later vertrokken we voor een week naar Barcelona. Wat een pareltjes zijn er in deze stad te vinden zeg. We bezochten uiteraard de Sagrada Familia en Parc Güell, waren enorm onder de indruk van Casa Battlo en het Paula de la musica en deden nog veel meer. Daar kun je binnenkort alles over lezen. Er komen blogs aan over de bezienswaardigheden van Barcelona en wat we in Barcelona aten en uiteraard volgt er ook nog een uitgebreid reisverslag.

Culiperslunch

Na Barcelona was ik nog een week vrij en zo kon ik op maandagmiddag naar de Culiperslunch. Dit is een bijeenkomst voor culinaire pers en foodbloggers waar we kennis kunnen maken met de nieuwste producten en kookboeken. Zoals ieder jaar was dat een feestje. Ik vond daar o.a. eindelijk de gerookte eieren van Smoked eggs waar ik al zo lang naar op zoek was. Ook van de Culiperslunch volgt later een uitgebreider verslag.

Dagje Utrecht

Eens per jaar gaan Nienke en ik samen een dagje winkelen in Utrecht. We struinen dan heerlijk kringloopwinkels af, kletsen bij en zorgen dat we een lekkere lunch te pakken krijgen. Ook dit jaar lukte dit weer uitstekend. We lunchten dit jaar bij Toastable met een driedubbeldikke tosti.

Culipost

Er was ook nog foodpost. Ik werd verwend met Death’s Door gin en het boek Patisserie van de bakker van Issa Niemeijer-Brown.

In dit artikel zijn affiliatelinks verwerkt. Via deze links bestellen kost je niets extra, maar levert mij een beetje commissie op.

Categorie: maandoverzicht Tags: Barcelona, culiperslunch, culipost, instantpot, kamperen, producten, Spanje, Utrecht

Vorig bericht: « Courgetteschotel
Volgend bericht: Tosti’s eten bij Toastable in Utrecht »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen ge Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen gemaakt worden. We hadden een beetje onze twijfels of dat interessant zou zijn. Het bleek een fantastisch uitje. We zagen het hele proces van boomstam tot klosje en de hele werkplaats zag eruit alsof er nog dagelijks gewerkt wordt. Dat is ook wel een klein beetje zo, want alle machines werken nog en werden tijdens de rondleiding gedemonstreerd. #stottparkbobbinmill #mill #holiday #travel #reizen #ambachten #museum #houtenklosjes #uk #lakedistrict #engeland #vakantie #roadtrip
Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich tosti naar idee van @elisabethsmagazine. Die kun je in allerlei variaties maken en is superlekker. #foodblogswap #food #fbs #tosti #driedubbeletosti #foodblog #foodblogger #clubsandwich #clubsandwichtosti
ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat het nog niet zo druk was. We deelden bao en bitterballen met eend, een wrap met kip en guacamole, een heerlijk stokbroodje buikspek en een verrukkelijk ijsje (mandarijn en citroen-basilicum) toe. #rollendekeukens #foodtrucks #foodtruckfestival #festival #food #buiteneten #eten #foodblogger #weekend
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in