• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mailadres
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

De maand van Duizend en 1 dag: september

2 oktober 2019 By Martine Reageer

September was een volle maand met heel veel leuke dingen. Los van de uitjes die ik in dit maandoverzicht beschreven heb ging ik ook nog een dagje naar Utrecht met BFF Nienke. Een paar jaar geleden verzonnen we dat we voortaan in september in plaats van elkaar een verjaardagscadeau te geven een dagje gaan winkelen in Utrecht. En dat bevalt erg goed. Ik vond er deze leuke chocoladevormen van chocoladefabriek Ringers.

De week erna ging ik nog een keer naar Utrecht. Deze keer met mijn moeder naar de 50plus beurs. Daar had ik gratis kaarten voor. We vonden er niet zo heel veel aan en hadden het na een uur of 2 wel gezien.

Verder ging ik 2 keer een dagje naar Amsterdam met mezelf en ging daar o.a naar de film (aanrader: The biggest little farm).

Samen met Maarten ging ik naar Najib Amhali in het theater en de dag erna naar de Sunday market in de Lichtfabriek in Haarlem. En we hebben op een zondagmiddag eindelijk eens een rondleiding door het stoomgemaal van Crucuius gedaan. Als je kinderen hebt is dat een aanrader. Je krijgt een rondleiding door acteurs die op deze manier het verhaal van het stoomgemaal vertellen. Erg leuk.

Wenen

De maand begon met mijn verjaardag die ik in Wenen doorbracht. Hier, hier en hier kun je meer lezen over ons bezoek aan Wenen. Op de antiekkant van de Naschmarkt vonden we deze fantastische caleidoscoop die ik van Maarten voor mijn verjaardag kreeg.

Chipsfabriek

Het bezoek aan de chipsfabriek in de Hoeksche Waard was een van de hoogtepunten van september. Wat een leuke middag had ik daar. Hier schreef ik al een verslag. Op instagram verlootte ik een doos met 3 zakken boerderijchips. Die zijn inmiddels onderweg naar Marijke die ze gewonnen heeft.

Ouwehands dierenpark

In de dierentuin van Chiang Mai in Thailand was het een heel circus om naar de panda’s te mogen kijken. We moesten door een desinfecterend bad lopen, moesten fototoestellen inleveren en hoefden nog net niet op ons tenen te lopen. Om vervolgens tussen de massa naar 2 slome beesten te kijken. Sindsdien vonden we panda’s stom. In Ouwehands dierenpark is dat beeld weer bijgesteld. Daar was het allemaal niet zo’n gedoe en waren de 2 panda’s lekker in de weer met bamboe, wortels en konden ze zelf kiezen of ze binnen of buien wilden (wat ze dan ook deden). Nu vind ik ze eigenlijk toch wel weer leuk. Ik vond Ouwehands dierenpark ook echt een leuke dierentuin. De dieren waren goed te zien en hebben over het algemeen mooie ruimtes. Uiteraard vind ik dat dieren eigenlijk gewoon in het wild horen, maar de zielige beren uit het berenbos hebben nu toch een stuk beter leven dan ze eerst hadden.

Het was ook nog prachtig weer en ik kreeg 50 % korting met mijn loterij vipkaart. Ik was er in mijn eentje, maar het viel op dat er erg veel leuke speelmogelijkheden voor kinderen zijn.

Foodbloggerstour

Nog een hoogtepunt was de foodbloggerstour van My Happy Kitchen en Foodies have arrived in Den Haag. Samen met nog 20 andere bloggers struinden we de leukste zaken in Den Haag af waarbij we overal uitgebreid mochten proeven. Leuker kan het toch eigenlijk niet. Een verslag van deze supermiddag volgt!

Kamperen

In dat laatste weekend met mooi weer gingen we nog even heerlijk een nachtje kamperen in Hoog Soeren. Daar is een fantastische camping waar je vuur mag stoken en je ‘s avonds niet superzacht hoeft te fluisteren als je tot laat met vrienden voor de tent zit te kletsen. We aten er lekker van de barbecue en daar hoefde ik ook nog eens helemaal niets aan te doen. Ook wel eens fijn. De foto’s heb ik ongegeneerd van Robin overgenomen, want die waren veel mooier dan de mijne.

ribeye van het houtvuur
feta van de barbecue met mangochutney
paprika gevuld met gehakt

Uit eten

Met mijn moeder lunchte ik in Utrecht bij Comptoir Libanais in Hoog Catherijne. Daar had ik al een paar keer met Nienke wat gedronken en daar vond ik de inrichting erg leuk en het eten dat langskwam zag er ook erg goed uit. Ik had me er dus nogal op verheugd om daar te lunchen. Maar wat een domper zeg. Ik had een mezzeschotel besteld en daar vond ik eigenlijk alleen de baba ghanuj lekker van. De falafel was droog, en de rest erg vlak van smaak. Het platbrood was wel ok, maar hier ga ik niet meer naartoe om te eten. Hooguit voor de lekkere huisgemaakte limonade en de gezellige inrichting. Mijn moeder was wel erg te spreken over haar kip met citroen en granaatappel.

Swiepswoepswap

Deze maand deed ik voor het eerst mee aan de Swiepswoepswap op instagram van Mandy and more. Als je je daar voor opgeeft krijg je van Mandy een blog toegewezen waar je vervolgens iets van maakt. Een beetje als de foodblogswap dus, maar dan op instagram en bij de Swiepswoepswap plaatst niet iedereen het recept op de blog. Bij Francine van Heerlijke Happen vond ik deze leuke sushitorentjes.

Foodpost

Deze maand vielen er 2 boeken in de brievenbus. De eerste was Het makkelijke bakboek van Rutger van den Broek en de tweede Aan tafel met Charles Dickens van Josephine van My Inner Victorian. De reviews verschijnen binnenkort op Duizend en 1 dag.

Dit artikel bevat produkten die ik heb gekregen. Mijn mening over deze produkten is die van mijzelf.

Categorie: maandoverzicht Tags: kamperen, uitjes

Vorig bericht: « Kip Siam
Volgend bericht: Appelmoes »

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Instagram

Die broodjes van gisteren piepten we even op boven Die broodjes van gisteren piepten we even op boven de broodrooster en belegden we met een mengsel van Hollandse garnalen, avocado en een beetje knoflooksaus. Smullen!!! #broodjes #bakken #weekend #zelfgebakken #avocado #garnalen #hollandsegarnalen #belegdbroodje #lunch #instafood
Deze zachte witte broodjes naar recept van @levine Deze zachte witte broodjes naar recept van @levine1957 bakte ik net voor de lunch. En lekker dat ze zijn!!!! Dan ga ik nu maar eens aan de schoonmaak en wie weet daarna nog even een wandelingetje door de sneeuw. Dan moet het nog wel een tijdje sneeuwen, want er zijn nu alleen nog maar minivlokjes. Jullie nog plannen? #broodjes #bolletjes #broodbakken #broodjesbakken #food #foodblogger #instafood #weekend #lunch #zelfgebakken #bakken #baking
🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂Happy new year!🥂 🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂Wij  hadden een behoorlijk wat rustigere jaarwisseling dan normaal. In plaats van een avond met een grote groep vrienden brachten wij deze keer oudejaarsavond door bij mijn moeder. We reden ook voor het eerst sinds jaren vanuit Dordrecht rond 1 uur weer naar huis. Onderweg stuitten we op potdichte mist waardoor we ineens niet harder dan 20 km per uur reden op de A4. Maar rond half  3 lagen we dan toch veilig in bed. Oliebollen van een paar dagen oud zijn niet meer zo lekker dus maakten we vanmorgen geheel volgens de trend oliebollenwentelteefjes. En die vinden wij eigenlijk lekkerder dan een gewone oliebol 😀. Het is heel simpel: 
Snijd de oliebollen in plakjes en week die in een mengsel van losgeklopt ei en een flinke scheut melk. Smelt wat boter in de koekenpan en bak de plakjes daarin goudbruin. Bestrooi ze evt nog met wat kaneel. Eet ze met wat poedersuiker.  Eet smakelijk 😀 #oliebollen #wentelteefjes #oliebollenwentelteefjes #jaarwisseling #ontbijt #breakfast #lunchkanook #zoet #recept #instafood #weekend #food #foodblog #foodlover #foodblogger
Oliebollen met rum uit de oven. Voor de foodblogs Oliebollen met rum uit de oven.  Voor de foodblogswap van december maakte ik deze oliebollen. Net iets minder vet dan uit de frituur en toch heel lekker. Door de rum ook nog net een beetje anders dan normaal🙂. Bakken jullie zelf oliebollen met oud en nieuw? #oliebol #oliebollen #rum #foodybox #ronabuelo #kroonophetwerk #fbs #foodblogswap #pienskeuken #oudennieuw #jaarwisseling #oudejaarsavond
Dit lekkere bierpakket van @scheldebrouwerij won i Dit lekkere bierpakket van @scheldebrouwerij won ik vorige week bij @myhappykitchennl Het werd precies op tijd voor kerst bezorgd dus ik vermoed dat @mwemelsfelder in de komende dagen wel een biertje opentrekt.  Dank dus namens hem. #bier #bierpakket #weekend #gewonnen #scheldebrouwerij #zeezuiper #ginnegapper @misspublicitynl #bierbrouwerij
Deze meringues met chocolade en pepermunt zijn zo Deze meringues met chocolade en pepermunt zijn zo lekker dat je ze beter op het allerlaatste nippertje kunt maken. Behalve als je heel veel discipline hebt. Dan maak ze juist wel van te voren, want ze zijn luchtdicht heel lang te bewaren. #meeingue #meringues #fransemeringue #schuim #schuimpjes #foodybox #wilhelminapepermunt #pepermunt #mint #munt #zoet #sweet #kerst #kerstmis #bijdekoffie #bijdethee #kroonophetwerk
Deze week ontving ik de bomvolle foodybox kerst. H Deze week ontving ik de bomvolle foodybox kerst. Het is zo leuk om steeds nieuwe producten te ontdekken. Ik denk dat we vandaag lunchen met een plantaardige burger. #foodybox #foodyboxkroonophetwerk #gekregen #Berrybrothers #iloveyouberrymuch #Rodebessen #wilhelmina #snoep #ElkeMelk #melk #koe #stegeman #vegetarisch #burgers #vaneigenbodem  #seizoensgroente #bonnemaman #meerfruitmindersuiker #ministryofspicybusiness #bajeskoffie #zuiverekoffie #socialimpact #lostaqueros #lindt #ronabuelo #abuelo12 #barefootwine #servero #natuurlijkdelekkerste
Deze blondies met speculoos en kruidnoten gingen e Deze blondies met speculoos en kruidnoten gingen erin als koek! Heerlijk comfortfood op een koude dag met een grote kom hete thee. Dat hadden we dan even niet bij de hand op het moment dat ik ze op een winderige parkeerplaats aan mijn collega’s voorschotelde, maar ze waren wel heel erg lekker.  Ik maakte ze naar aanleiding van de #swiepswoepswap van @mandyandmore. Ik kreeg @slowfoody toegewezen om iets van te maken. Daar werd ik enthousiast van wat Hilde heeft meer dan genoeg heerlijke recepten op haar blog staan. Het recept voor deze Sinterklazige blondies staat nu online. #blondies #speculoos #kruidnoten #zoet #sint #sinterklaas #pepernotenzijngeenkruidnoten #december #jaikweetdathetnunognovemberis #bakken #weekend
Zaterdag is het Halloween. Niet dat ik daar iets a Zaterdag is het Halloween. Niet dat ik daar iets aan doe, maar ik vind hapjes in thema altijd wel erg leuk. Wegens tijdgebrek (ok en geen zin) werden het er wat minder dan gepland, maar deze sprookjes vielen toch wel erg in de smaak. Gaan jullie iets doen aan Halloween? #halloween #spookjes #bloggen #blogger #snack #snacken #instafood #pretzels #spooky #schattig
Volgen op Instagram
KokenKoken

Archief

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in