Wat een drukke en fijne maand was september. Ik had het ene na het andere uitje, genoot van het mooie weer, werkte lekker in de moestuin, speelde Catan met vrienden en oh ja, ik heb tussendoor nog een beetje gewerkt. Dat werken was maar kort want ik had 2 volle weken vakantie.
Instantpot
Voor mijn verjaardag heb ik van Maarten een instantpot gekregen. Dat is een pressurecooker, slowcooker, sousvideapparaat, en rijstkoker in 1 apparaat. Je kunt er ook mee sauteren(roerbakken), yoghurt maken, bakken en stomen. Mijn slowcooker en rijstkoker kunnen dus de deur uit. Dat scheelt weer ruimte. Sinds ik hem een maand geleden kreeg is de instantpot nog niet van het aanrecht af geweest. Ik maakte er al rijst in, de lekkerste boeuf bourguignon ever, rendang, suddervlees, sous vide gegaarde zalm en risotto. De pressurecooker gaat als een malle. Ik geloof dat ik binnen een uur boeuf bourguignon op tafel had. Inclusief het snijwerk. Dus er verschijnen binnenkort ook recepten voor de instantpot op Duizend en 1 dag 😀.
Deze heb ik:
Het voordeel van deze versie is dat de binnenpan ook op inductie kan en dat er handvaten aanzitten Bij andere versies van de instantpot kan de binnenpan meedraaien als je roert en dat is niet fijn. Er zit in deze pan ook geen anti-aanbaklaag. Die beschadigen altijd snel dus dat vind ik ook een enorm voordeel. Bij de Duo Evo Plus instantpot zit ook een sous vide functie. Die is iets minder nauwkeurig dan een apart sousvideapparaat (het water beweegt bijv niet bij gebruik), maar omdat ik een sousvide apparaat ook niet heel intensief zou gebruiken vind ik dit een prima alternatief.
Weekendje Halle
Mijn zus en ik hebben mijn moeder voor haar verjaardag een weekendje weg gegeven. We gingen naar de achterhoek in een heerlijk huisje op het platteland. De kippen, paarden, poezen en een varken scharrelden rond het huisje terwijl wij lekker barbecueden in de tuin. Ok, die kippen moest mijn zus af en toe wegjagen, want er waren er veel en ik vind ze eng als ze te dichtbij komen. Maar verder was het erg idyllisch. We hebben onze tijd voornamelijk besteed aan shoppen in Zutphen en in Duitsland. We hebben uren doorgebracht in de Duitse supermarkten en de DM leeggekocht aan drogisterijartikelen. En ’s avonds lapten we onszelf weer een beetje op met een masker. We hadden de gebruiksaanwijzing niet gelezen omdat de lettertjes veel te klein waren en kwamen er pas na een kwartier achter dat we het met water hadden moeten mengen. Deze intensievere aanpak had wel tot gevolg dat we er na het masker jaren jonger uitzagen.
Kamperen
De week na Halle gingen Maarten en ik een nachtje kamperen op scoutingterrein Het Naaldenveld. Dit terrein ligt op een kwartier rijden van huis en dat voelt altijd heel erg relaxed. We hebben lekker gebarbecued, uren gelezen en bij een kampvuur gezeten en hadden enorm geluk met het weer.
Barcelona
Weer een week later vertrokken we voor een week naar Barcelona. Wat een pareltjes zijn er in deze stad te vinden zeg. We bezochten uiteraard de Sagrada Familia en Parc Güell, waren enorm onder de indruk van Casa Battlo en het Paula de la musica en deden nog veel meer. Daar kun je binnenkort alles over lezen. Er komen blogs aan over de bezienswaardigheden van Barcelona en wat we in Barcelona aten en uiteraard volgt er ook nog een uitgebreid reisverslag.
Culiperslunch
Na Barcelona was ik nog een week vrij en zo kon ik op maandagmiddag naar de Culiperslunch. Dit is een bijeenkomst voor culinaire pers en foodbloggers waar we kennis kunnen maken met de nieuwste producten en kookboeken. Zoals ieder jaar was dat een feestje. Ik vond daar o.a. eindelijk de gerookte eieren van Smoked eggs waar ik al zo lang naar op zoek was. Ook van de Culiperslunch volgt later een uitgebreider verslag.
Dagje Utrecht
Eens per jaar gaan Nienke en ik samen een dagje winkelen in Utrecht. We struinen dan heerlijk kringloopwinkels af, kletsen bij en zorgen dat we een lekkere lunch te pakken krijgen. Ook dit jaar lukte dit weer uitstekend. We lunchten dit jaar bij Toastable met een driedubbeldikke tosti.
Culipost
Er was ook nog foodpost. Ik werd verwend met Death’s Door gin en het boek Patisserie van de bakker van Issa Niemeijer-Brown.
In dit artikel zijn affiliatelinks verwerkt. Via deze links bestellen kost je niets extra, maar levert mij een beetje commissie op.
Geef een reactie