• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

De maand van Duizend en 1 dag: september

3 oktober 2021 By Martine Reageer

Wat een drukke en fijne maand was september. Ik had het ene na het andere uitje, genoot van het mooie weer, werkte lekker in de moestuin, speelde Catan met vrienden en oh ja, ik heb tussendoor nog een beetje gewerkt. Dat werken was maar kort want ik had 2 volle weken vakantie.

Instantpot

Voor mijn verjaardag heb ik van Maarten een instantpot gekregen. Dat is een pressurecooker, slowcooker, sousvideapparaat, en rijstkoker in 1 apparaat. Je kunt er ook mee sauteren(roerbakken), yoghurt maken, bakken en stomen. Mijn slowcooker en rijstkoker kunnen dus de deur uit. Dat scheelt weer ruimte. Sinds ik hem een maand geleden kreeg is de instantpot nog niet van het aanrecht af geweest. Ik maakte er al rijst in, de lekkerste boeuf bourguignon ever, rendang, suddervlees, sous vide gegaarde zalm en risotto. De pressurecooker gaat als een malle. Ik geloof dat ik binnen een uur boeuf bourguignon op tafel had. Inclusief het snijwerk. Dus er verschijnen binnenkort ook recepten voor de instantpot op Duizend en 1 dag 😀.

Deze heb ik:

Het voordeel van deze versie is dat de binnenpan ook op inductie kan en dat er handvaten aanzitten Bij andere versies van de instantpot kan de binnenpan meedraaien als je roert en dat is niet fijn. Er zit in deze pan ook geen anti-aanbaklaag. Die beschadigen altijd snel dus dat vind ik ook een enorm voordeel. Bij de Duo Evo Plus instantpot zit ook een sous vide functie. Die is iets minder nauwkeurig dan een apart sousvideapparaat (het water beweegt bijv niet bij gebruik), maar omdat ik een sousvide apparaat ook niet heel intensief zou gebruiken vind ik dit een prima alternatief.

Weekendje Halle

Mijn zus en ik hebben mijn moeder voor haar verjaardag een weekendje weg gegeven. We gingen naar de achterhoek in een heerlijk huisje op het platteland. De kippen, paarden, poezen en een varken scharrelden rond het huisje terwijl wij lekker barbecueden in de tuin. Ok, die kippen moest mijn zus af en toe wegjagen, want er waren er veel en ik vind ze eng als ze te dichtbij komen. Maar verder was het erg idyllisch. We hebben onze tijd voornamelijk besteed aan shoppen in Zutphen en in Duitsland. We hebben uren doorgebracht in de Duitse supermarkten en de DM leeggekocht aan drogisterijartikelen. En ’s avonds lapten we onszelf weer een beetje op met een masker. We hadden de gebruiksaanwijzing niet gelezen omdat de lettertjes veel te klein waren en kwamen er pas na een kwartier achter dat we het met water hadden moeten mengen. Deze intensievere aanpak had wel tot gevolg dat we er na het masker jaren jonger uitzagen.

Kamperen

De week na Halle gingen Maarten en ik een nachtje kamperen op scoutingterrein Het Naaldenveld. Dit terrein ligt op een kwartier rijden van huis en dat voelt altijd heel erg relaxed. We hebben lekker gebarbecued, uren gelezen en bij een kampvuur gezeten en hadden enorm geluk met het weer.

Barcelona

Weer een week later vertrokken we voor een week naar Barcelona. Wat een pareltjes zijn er in deze stad te vinden zeg. We bezochten uiteraard de Sagrada Familia en Parc Güell, waren enorm onder de indruk van Casa Battlo en het Paula de la musica en deden nog veel meer. Daar kun je binnenkort alles over lezen. Er komen blogs aan over de bezienswaardigheden van Barcelona en wat we in Barcelona aten en uiteraard volgt er ook nog een uitgebreid reisverslag.

Culiperslunch

Na Barcelona was ik nog een week vrij en zo kon ik op maandagmiddag naar de Culiperslunch. Dit is een bijeenkomst voor culinaire pers en foodbloggers waar we kennis kunnen maken met de nieuwste producten en kookboeken. Zoals ieder jaar was dat een feestje. Ik vond daar o.a. eindelijk de gerookte eieren van Smoked eggs waar ik al zo lang naar op zoek was. Ook van de Culiperslunch volgt later een uitgebreider verslag.

Dagje Utrecht

Eens per jaar gaan Nienke en ik samen een dagje winkelen in Utrecht. We struinen dan heerlijk kringloopwinkels af, kletsen bij en zorgen dat we een lekkere lunch te pakken krijgen. Ook dit jaar lukte dit weer uitstekend. We lunchten dit jaar bij Toastable met een driedubbeldikke tosti.

Culipost

Er was ook nog foodpost. Ik werd verwend met Death’s Door gin en het boek Patisserie van de bakker van Issa Niemeijer-Brown.

In dit artikel zijn affiliatelinks verwerkt. Via deze links bestellen kost je niets extra, maar levert mij een beetje commissie op.

Categorie: maandoverzicht Tags: Barcelona, culiperslunch, culipost, instantpot, kamperen, producten, Spanje, Utrecht

Vorig bericht: « Courgetteschotel
Volgend bericht: Tosti’s eten bij Toastable in Utrecht »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in