• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

De maand van Duizend en 1 dag: februari

4 maart 2018 By Martine 1 Reactie

Rodeo in Rotterdam

We begonnen februari op een ijskoude dag met een middagje bioscoop met mijn schoonouders. Daarna aten we bij Rodeo in Rotterdam fantastisch rundvlees. We namen alle 4 een mixed grill met entrecote, flank steak (bavette) en ossenhaas. Wat een mals vlees! De patat was ook prima; de groenten waren lauw en wat slap. We moesten ook erg lang wachten, maar dat was in dit geval niet zo erg.Het woog allemaal op tegen de kwaliteit van het vlees.

Logeerpartij

De week erna kregen we vrienden te logeren. We zaten heerlijk in het zonnetje bij een strandtent in IJmuiden en aten daarna thuis rendang met rijst en roergebakken groenten. Als dessert maakte ik crème brûlée met sereh en gember. Dit recept komt binnenkort online. Bij de koffie waren er slagroomtruffels met rum.

Van mijn vriendin kreeg ik deze schattige geboortehagelslag. Snel maar eens wat kraamhapjes bedenken.

Workshop Bij Robèrt

Samen met mijn moeder deed ik een workshop bij Bij Robèrt, het bedrijf van Robèrt van Beckhoven. In een prachtig pand (een oude leerfabriek) heeft Robèrt een bakkerij, een winkel en een restaurant. We werden met koffie/thee en een heerlijke appelkoek ontvangen en Robèrt vertelde ons het een en ander over het bedrijf en over Heel Holland Bakt. Daarna werden we meegenomen door Peter van der Maas die ons de workshop zou geven.
Wat was dit leuk zeg! We maakten 3 verschillende dingen (die ik hier niet mag verklappen) waarvan de ingrediënten al afgewogen klaarstonden. Als we dit allemaal zelf hadden moeten doen was het nooit gelukt in 3 uur. Het was perfect georganiseerd en de eindresultaten waren meer dan prima. Peter is duidelijk een vakman die het leuk vindt zijn kennis over te brengen. Ik had nog veel meer van hem willen leren. Dit is zoveel leuker dan je kennis uit een boekje halen.

Na de workshop liepen we met onze gebakken produkten naar Kafé van Leer waar een heerlijke lunch klaarstond. Wat een fantastisch (desem)brood!!

By Lima in Haarlem

Met Emmelien van Zoet en Roze sprak ik af voor een lunch bij By Lima in Haarlem. Het is daar altijd erg druk en je kunt niet reserveren dus ik was blij dat Emmelien appte dat ze al een plekje gevonden had. Het eten werd snel geserveerd en was uitstekend van kwaliteit. Emmelien at een heerlijke salade met geitenkaas met quinoa, rode kool, venkel, spinazie, bieten compote en kruidige walnoten en ik bestelde wortel- linzen hummus met indisch geroosterde pastinaak en avocado op brood. Zo leuk om lekker bij te kletsen tijdens een heerlijke maaltijd. Tonnetje rond gingen we weer naar buiten, waar we nog even een rondje door de stad liepen.
 

 

 Sense of Asia in Haarlem

Als afsluiter van de maand at ik met Maarten bij Sense of Asia, dat zo dichtbij ons huis is dat we er in 5 minuten naar toeliepen. Dat kwam mooi uit want het was zo koud dat ik echt niet op de fiets wilde.
We begonnen met verse springrolls waar niets op aan te merken was. De garnalen met knoflook die erop volgen vond Maarten niet bijzonder, maar ik vond ze echt fantastisch. Bij soep met kokos was het andersom. Ik vond die niet zo lekker en heb mijn kom door Maarten laten leegeten. Hij had het een week later nog over hoe lekker die soep was. We sloten af met eend in ketjapsaus met gebakken rijst. Lekker, maar niet heel bijzonder.

Categorie: maandoverzicht

Vorig bericht: « Koffietruffelbonbons met chili en gember
Volgend bericht: Noedels met paksoi en garnalen »

Lees Interacties

Reacties

  1. Anne-Marie

    4 maart 2018 om 12:14

    Die creme brulee met sereh en gember maakt me heel nieuwsgierig

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in