Wat een leuke maand was maart! Ik had een week vakantie waarin ik met nog 4 mensen voor 360 man kookte; ik ging 2 keer een dagje naar Amsterdam en deed ook nog even een minicruise naar Hull. Ik logeerde bij mijn zus en zij logeerde bij mij; we vierden de verjaardag van mijn moeder in de snerttram in Rotterdam en ik ontving leuke foodpost. Kortom een gezellige maand met veel leuke dingen.
Scheepvaartmuseum en Saigon Caphe in Amsterdam
Ik lunchte bij Saigon Caphe in de Leidsestraat in Amsterdam. De Bahn mi die ik bestelde was ok, maar ook niet meer dan dat.
Logeren zus
Snerttram Rotterdam
De volgende dag werd mijn moeder 74. Dat vierden we uiteraard met een Brokking hazelnootgebakje en daarna reden we naar Rotterdam. De snerttram reed ons dwars door Rotterdam en intussen kregen we info over waar we langsreden. Uiteraard kregen we snert in de snerttram. Mijn zus zag kans haar volle kom binnen een minuut over de vloer te kiepen waardoor de erwtensoep tot op het raam spatte.
Gelukkig is ze geen fan van snert en had ze zo gelijk haar kom leeg.
Daarna aten we een heerlijke biefstuk bij Loetje Rotterdam waarna mijn moeder en zus met de watertaxi en wij met de auto richting huis gingen.
Herten in Zandvoort
Hide & Seek in Westelbeers
Het volgende weekend logeerde ik bij mijn zus in Rotterdam omdat we op zaterdag een bijzondere activiteit in Brabant gingen doen. Met mijn BFF, haar zoon en nog een vriend zouden we gaan koken tijdens een scoutingactiviteit: de Hide & Seek. Ik heb er niets van meegekregen, maar tijdens dit weekend zijn er hiders en seekers waarbij de seekers foto’s van de hiders maken terwijl die proberen niet gezien te worden. Het begon op vrijdagavond en op zaterdag rond etenstijd zou iedereen weer op het kampterrein zijn. En dan zouden wij de maaltijd klaar hebben.
Voor 360 man eten klaar hebben op een vastgestelde tijd is best een onderneming, zeker als je niet precies weet welk materiaal je tot je beschikking hebt. De boodschappen waren gedaan en wat dat betreft waren we goed voorbereid. Maar genoeg grote pannen en vooral branders om op te koken was nog best even puzzelen. We moesten in verschillende keukens koken op grote gasbranders en gewone fornuizen. Wegens ruimtegebrek zijn we ook nog een oven gaan gebruiken. Maar we bleken een topteam die door goed overleg en flexibele samenwerking exact om half 6 voor de staf en 6 uur voor de deelnemers 3 verschillende stamppotten met worst, spekjes en vegahapjes konden voorschotelen.
De maaltijd werd gewaardeerd en er was volgens mij niet veel over. De overgebleven worsten zijn later tijdens het feest en het ontbijt nog opgegaan. We konden erg tevreden naar huis.
Dagje Amsterdam
Aansluitend op het weekend koken had ik een weekje vakantie. Heerlijk! Ik heb lekker thuis aangerommeld en toen Maarten ook ineens een dag vrij had gingen we naar Amsterdam. Maarten wilde al heel lang eens pekingeend eten en dat deden we bij Wing Kee. We bestelden pekingeend en buikspek met bami en witte rijst en het smaakte uitstekend. Het was wel veel en best een vette hap dus hoe lekker het ook was; we konden het niet helemaal op. Zowel de eend als het buikspek waren botermals en wat een genot om niet een kledder zoetzure saus over het vlees te krijgen zoals bij de gemiddelde chinees op de hoek.
Na het eten liepen we naar museum van Loon waar we in een uurtje het museum bekeken. Grappig detail vond ik de vitrine met keukenspullen van Johannes van Dam, waarvan ze niet van alle keukenhulpjes hebben kunnen achterhalen wat het is.
Omdat we nieuwsgierig waren naar de bioscoopzaal met DX4 (waarbij de stoelen bewegen en wind, waternevel en geur gebruikt wordt) gingen we naar de Pathebioscoop aan het muntplein waar we Tomb Raider keken. Waardeloze film, maar de effecten van het DX4 waren grappig. Leuk om eens meegemaakt te hebben.
Hull
Het laatste weekend van mijn vakantie deed ik een minicruise naar Hull. Na mijn minicruise naar Newcastle vorig jaar had ik geen hoge verwachtingen, maar deze keer viel het alles mee. Later deze week volgt een aparte post over wat ik in Hull deed.
Foodpost
Er kwam deze maand ook leuke foodpost binnen. Ik kreeg een pakke Tilda rijst toegestuurd om te proberen. Van deze rijst wist ik al wel dat het lekker is, maar de gestoomde varianten kende ik nog niet. Om op werkdagen snel aan tafel te kunnen kook ik vaak extra rijst die ik in de vriezer bewaar en deze gestoomde rijst geeft hetzelfde effect. Je schudt het vanuit het pak zo in de pan. Ik maakte gebakken rijst met de egg fried variant en die was erg lekker. Wat mij betreft een handige noodmaaltijd voor dagen dat je weinig tijd hebt of bijv op vakantie op de camping.
Vroeger thuis aten we met Pasen altijd Matzes. Ik vond ze heerlijk, vooral met boter en geboortemuisjes. Tegenwoordig eet ik ze ook graag met smeerkaas, kaas of een combinatie van beiden. De speltvariant kende ik nog niet, maar die is ook heerlijk.
Tenslotte won ik vorige maand een Wasabipakketje die ik tijdens mijn verblijf in Hull toegestuurd kreeg. Dat was wel jammer, want nu lag de verse wortel het hele weekend in het postkantoor. Daar was hij niet echt van opgeknapt. Gelukkig heb ik deze week tijd om ermee aan de slag te gaan.
Anne-Marie
Wat een gezellige maand! Ik ben benieuwd naar je verslag over Hull.