• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

De maand van Duizend en 1 dag: mei

3 juni 2018 By Martine Reageer

Kamperen Hemelvaart

Ook dit jaar kampeerden we weer in Baarn met de vriendengroep en ook dit jaar was er een stookverbod. Het eten werd dus iets eenvoudiger, maar zeker niet minder lekker. We aten de eerste avond macaroni met pastasaus en de tweede avond kipcurry met rijst. Beide maaltijden smaakten uitstekend. Op zaterdag gingen wij al naar huis, maar is er in de plaatstelijke kringloop een enorme gasbarbecue gekocht voor € 20,-. Barbecueën op gas mocht wel en de tweede avond is er dus gebarbecued. Nu maar hopen dat we volgend jaar wel weer mogen stoken, want het was ’s avonds behoorlijk koud en dan is een vuurtje wel erg lekker. Nog los van de extra gezelligheid die zo’n vuurtje met zich meebrengt.

Rollende keukens

Onderweg vanuit Baarn naar huis stopten we bij de Rollende Keukens bij de Westergasfabriek. We gaan daar al jaren naar toe en als je er bijtijds bent zodat je de echte drukte misloopt is het er erg leuk. De organisatie was dit jaar in andere handen en er waren iets minder stands, maar er was een ruime keus, het weer was heerlijk en het eten was erg lekker. Uiteraard deelden we alles wat we bestelden zodat we meer konden proeven, maar we hadden best nog meer willen eten. Het broodje buikspek dat bij de barbecue van de foto vandaan kwam was echt fantastisch. Gewoon een broodje vlees zonder allerlei opsmuk, maar heerlijk van smaak. Verder aten we nog fetarolletjes, een meloenijsje, kip van een stokje en gevuld vuurbrood, een soort veredelde tosti uit een pie iron.

Feest Robin en Ingrid

De zondag van hemelvaart vierden vrienden hun 13 jarig huwelijksfeest in Dordrecht. Er kwam een grote rookoven voor de deur van het Wantijpalviljoen en daaruit kwamen deze heerlijke happen. Met de band Skeftum, de nodige drankjes en gezellige mensen was het een uitstekende afsluiter van het weekend.

Kamperen Pinksteren

De week erna gingen we nog een keer kamperen, deze keer op camping Westerwolde, in de buurt van Apeldoorn. Het stookverbod was opgeheven, dus we hebben heerlijk gebarbecued en bij een kampvuur gezeten. We hadden het hele weekend heerlijk warm weer. Op en top genieten dus.

Foodtour en masterclass Tong Tong Fair

Deze maand ging ik ook naar de Tong Tong fair waar ik een foodtour en een ontzettend leuke masterclass met Norman Musa deed. Komende week komt het verslag online.
 
 

Foodpost

Zout vet zuur hitte

Veel foodpost deze maand. Het begon met het boek Zout vet zuur hitte van Samin Nosrat. Het is heel dik en ik heb er nog maar 1 hoofdstuk in gelezen, maar ben nu al verkocht. Wat een schat aan informatie staat er in dit boek.

Italiano

 

Italiano kende ik alleen van de rollen dropsnoepjes van vroeger, maar inmiddels zijn er wat dropsoorten bijgekomen.  De Napolitaanse dropstaafjes vond ik heel erg lekker, de Milanese dropgum vond ik wel lekker van smaak, maar een beetje te zacht en te gommig en van de Siciliaanse dropstaafjes ga ik denk ik droplikeur maken. Om zo te eten vond ik ze niet zo lekker.

The Ginger People

Van deze produkten werd ik heel enthousiast en dan heb ik ze nog niet eens geproefd. Ik vind de vormgeving fantastisch en hoewel ik vroeger geen gember lustte vind ik het steeds lekkerder worden. De produkten van The Ginger people worden duidelijk met zorg gemaakt. Neem vooral een kijkje op de mooi vormgegeven website waar je ook allerlei verrassende recepten met gember kunt vinden. Ik denk dat er nog wel een post verschijnt met een recept waarin ik de gingerspread of ginger syrup gebruikt heb.

BBQ sauce van Go-Tan

Tenslotte kreeg ik 2 sauzen van Go-Tan opgestuurd. Deze barbecuesauzen zijn bedoeld om je gerechten een Aziatische twist te geven. Ik denk dat ik deze ga proberen op een broodje Bahn-Mi en aangezien we op vakantie regelmatig barbecueën denk ik dat we een flesje meenemen om te testen.

Categorie: maandoverzicht

Vorig bericht: « Culiperslunch
Volgend bericht: Tong Tong Fair met foodtour en masterclass van Norman Musa »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Mu Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Muiderslot waren wat activiteiten georganiseerd en dat was een mooie aanleiding dit kasteel weer eens te bezoeken. De drukte viel mee en het kasteel is niet zo groot dus na krap 1,5 uur hadden we het wel gezien. Wij deden de riddertour die 45 minuten duurde met een audiogids. 
#muiderslot #kasteel #dagvanhetkasteel #Muiden #uitje #Nederland
Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed geze Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed gezelschap en lekker eten. Donderdag vertrokken we voor een paar dagen kamperen met vrienden. Dat doen we elk jaar net hemelvaart en is altijd superleuk. We koken het hele weekend op houtvuur en het sfeertje is relaxed. De eerste dag aten we bouillabaise en soto ajam met kroepoek. De tweede dag spareribs met gepofte aardappel en coleslaw. 
Zaterdag reden we via de Nationale sleepbootdagen in Vianen weer naar huis.
Vandaag trekken we bij, ruimen we de kampeerzooi op en genieten we na. 

#kamperen #vrienden #bos #scoutingterrein #kampvuur #sotoajam #kroepoek #kokenophoutvuur #nationalesleepbootdagen #parlevinker #opduwertjes #buiten #buitenleven #spareribs #gepofte aardappel #koolsla #coleslaw #camping #nature #austerlitz

met @sjaak_c @robingrid.bakker @cornelis_femke @_klaas @estheerr1995
De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu on De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu online!

Afgelopen maand zag ik veel safaridieren (kan ik vast wennen voor onze reis naar Namibie) en ging ik er lekker een paar dagen in mijn eentje op uit. Met mijn moeder, zus en Maarten struinde ik een dagje door de Beekse Bergen en at daarna bij Humphreys in Breda waarna we deze foto maakten. 

#maandoverzicht #wildlands #Beeksebergen #drenthe #familie #family #reizen #nederland
Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Drenthe. Er lag nl een doos met de nieuwste flip-its op me te wachten. Het zijn luchtige linzenchips met vegan kaas-smaak. Ik lust ze wel 😋. 
#snacks #zoutjes #vegan #linzenchips #linzenzoutjes #vegankaas #biteswelove #gekregen
Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog l Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog lees je nu meer over de kaasmakerij van @inpettokaas in de nieuwe rubriek De baan van...

#inpetto #kaas #fotoaangeleverddoorinpetto #kaasmakerij #debaanvan #nieuwerubriek #puurnatuur
Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste producten, sprak ik de leukste mensen en proefde ik weer de lekkerste hapjes en drankjes. 

#culiperslunch #Amsterdam #food #foodbloggers #culipers #foodybag #lowlander #cocktaillab #kaasfortamsterdam #mixblik
Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in