• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Decadente palingragoutbroodjes

15 mei 2020 By Martine 4 Reacties

Palingragoutbroodjes zijn nou niet direct het eerste waar ik aan denk als ik aan een bladerdeeghapje denk. Toch kwam het er deze maand van om ze te maken.

palingragoutbroodjes

Zoals ik in mijn maandoverzicht al vertelde doe ik sinds de Coronacrisis zonder concreet plan in een sneltreinvaart boodschappen. Toch viel mijn oog tijdens zo’n missie ineens op een koelvak met afgeprijsde paling. En niet zomaar afgeprijsd; echt heel erg afgeprijsd. Een pakje van 100 gram gerookte paling afgeprijsd naar € 1,39 per pakje kan natuurlijk haast niet kloppen. Ook niet als de houdbaarheidsdatum op een dag na bereikt is. Bovendien lagen er ook pakjes die afgeprijsd waren naar 3 euro nog wat. Dat klonk logischer. Maar ik heb toch maar mijn kans gegrepen en als een ware hamsteraar de 5 pakjes goedkope paling er tussen uit gevist.

Dit was mijn kans iets decadents te maken. Waar zou ik normaal geen paling voor gebruiken, maar dat nu wel eens doen? Palingsoep, een tosti met paling, palingragout, palingkroketten? Het werden uiteindelijk palingragoutbroodjes en palingbitterballen. Het recept voor de ragoutbroodjes met paling krijg je vandaag, de bitterballen met paling volgen binnenkort.

Ik vond 100 gram paling genoeg, maar voor een echte overkill zou je ook best 150 gram paling in de ragout kunnen doen. Behalve peterselie, de bouillon en wat peper en zout heb ik bewust geen andere smaakmakers gebruikt. Tenslotte heeft de paling de hoofdrol. Ik vond het een geslaagd experiment. Als jij de paling liever op een toastje eet of je om wat voor reden dan ook geen paling eet kun je natuurlijk ook deze heerlijke kaasbroodjes maken. Die zijn bij ons in huis nog steeds een groot succes.

Palingragoutbroodjes

Ingrediënten voor 10 broodjes

  • 40 gram boter
  • 60 gram bloem
  • 400 ml visbouillon
  • 100 gram palingfilet
  • handje peterselie
  • Peper en zout naar smaak
  • 10 plakjes bladerdeeg

Smelt de boter in een steelpan. Doe dan de bloem erbij en roer tot alle bloem in de boter opgenomen is. Laat een paar minuten onder af en toe roeren op laag vuur garen. Giet dan scheutje voor scheutje de bouillon erbij en terwijl je steeds roert tot alle bouillon opgenomen is. Snijd de paling in stukjes en meng ze met de ragout. Breng op smaak met de peterselie en peper en indien nodig wat zout. Laat de bouillon afkoelen.

Laat de plakjes bladerdeeg uitgespreid ontdooien tot ze net ontdooid zijn. Als ze langer liggen worden ze erg zacht en wat plakkerig en zijn ze moeilijker te verwerken. Leg op de ene helft van ieder plakje ongeveer 60 gram ragout en vouw het plakje dubbel. Gebruik een vork om de randen goed dicht te drukken. Draai het broodje om om dat aan de andere kant ook te doen. Als het niet goed blijft plakken kun je met je vinger of een kwastje de randen een beetje vochtig maken met water.

Leg de broodjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en prik met een vork wat gaatjes in de bovenkant. Zo voorkom je dat de naden loslaten en de broodjes leeglopen. Bestrijk de broodjes met ei en bak ze in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Eet ze direct of laat ze afkoelen op een rooster om later te gebruiken. Je kunt ze ook prima gebakken invriezen en later opwarmen (200 graden, bevroren 25 minuten en ontdooid 10 minuten).

Categorie: borrelhapje Tags: oven, snack, vis

Vorig bericht: « Spinazietaart met gehakt
Volgend bericht: Açma; Turkse zachte broodjes (met en zonder kaas) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Peter

    16 mei 2020 om 11:45

    Lijkt mij erg lekker maar moet ik dan steeds een hapje nemen en dan weer een hapje paling of hoe anders maar het lijk mij lekker

    Beantwoorden
    • Martine

      16 mei 2020 om 18:15

      Ha ha ha. Dat kan natuurlijk ook, maar de bedoeling was wel dat de paling door de ragout gaat. Dank voor je opmerkzaamheid en het melden. Ik heb het snel aangepast in het recept.

      Beantwoorden
  2. Anto

    16 mei 2020 om 14:42

    Wanneer gaat de paling erin ???

    Beantwoorden
    • Martine

      16 mei 2020 om 18:14

      Als de ragout klaar is. Heel suf dat ik het er vergeten ben in te zetten. Ik heb het aangepast. Dank voor het melden😀.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Mu Het was vandaag dag van het kasteel. Rondom het Muiderslot waren wat activiteiten georganiseerd en dat was een mooie aanleiding dit kasteel weer eens te bezoeken. De drukte viel mee en het kasteel is niet zo groot dus na krap 1,5 uur hadden we het wel gezien. Wij deden de riddertour die 45 minuten duurde met een audiogids. 
#muiderslot #kasteel #dagvanhetkasteel #Muiden #uitje #Nederland
Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed geze Wat een heerlijk weekend! Prachtig weer, goed gezelschap en lekker eten. Donderdag vertrokken we voor een paar dagen kamperen met vrienden. Dat doen we elk jaar net hemelvaart en is altijd superleuk. We koken het hele weekend op houtvuur en het sfeertje is relaxed. De eerste dag aten we bouillabaise en soto ajam met kroepoek. De tweede dag spareribs met gepofte aardappel en coleslaw. 
Zaterdag reden we via de Nationale sleepbootdagen in Vianen weer naar huis.
Vandaag trekken we bij, ruimen we de kampeerzooi op en genieten we na. 

#kamperen #vrienden #bos #scoutingterrein #kampvuur #sotoajam #kroepoek #kokenophoutvuur #nationalesleepbootdagen #parlevinker #opduwertjes #buiten #buitenleven #spareribs #gepofte aardappel #koolsla #coleslaw #camping #nature #austerlitz

met @sjaak_c @robingrid.bakker @cornelis_femke @_klaas @estheerr1995
De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu on De maand van Duizenden1dag is terug en staat nu online!

Afgelopen maand zag ik veel safaridieren (kan ik vast wennen voor onze reis naar Namibie) en ging ik er lekker een paar dagen in mijn eentje op uit. Met mijn moeder, zus en Maarten struinde ik een dagje door de Beekse Bergen en at daarna bij Humphreys in Breda waarna we deze foto maakten. 

#maandoverzicht #wildlands #Beeksebergen #drenthe #familie #family #reizen #nederland
Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Dat was nog eens fijn thuiskomen van een midweekje Drenthe. Er lag nl een doos met de nieuwste flip-its op me te wachten. Het zijn luchtige linzenchips met vegan kaas-smaak. Ik lust ze wel 😋. 
#snacks #zoutjes #vegan #linzenchips #linzenzoutjes #vegankaas #biteswelove #gekregen
Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog l Hebben jullie dit kaasje al gespot? Op mijn blog lees je nu meer over de kaasmakerij van @inpettokaas in de nieuwe rubriek De baan van...

#inpetto #kaas #fotoaangeleverddoorinpetto #kaasmakerij #debaanvan #nieuwerubriek #puurnatuur
Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste Vandaag zag ik op de Culiperslunch weer de leukste producten, sprak ik de leukste mensen en proefde ik weer de lekkerste hapjes en drankjes. 

#culiperslunch #Amsterdam #food #foodbloggers #culipers #foodybag #lowlander #cocktaillab #kaasfortamsterdam #mixblik
Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in