• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Decadente palingragoutbroodjes

15 mei 2020 By Martine 4 Reacties

Palingragoutbroodjes zijn nou niet direct het eerste waar ik aan denk als ik aan een bladerdeeghapje denk. Toch kwam het er deze maand van om ze te maken.

palingragoutbroodjes

Zoals ik in mijn maandoverzicht al vertelde doe ik sinds de Coronacrisis zonder concreet plan in een sneltreinvaart boodschappen. Toch viel mijn oog tijdens zo’n missie ineens op een koelvak met afgeprijsde paling. En niet zomaar afgeprijsd; echt heel erg afgeprijsd. Een pakje van 100 gram gerookte paling afgeprijsd naar € 1,39 per pakje kan natuurlijk haast niet kloppen. Ook niet als de houdbaarheidsdatum op een dag na bereikt is. Bovendien lagen er ook pakjes die afgeprijsd waren naar 3 euro nog wat. Dat klonk logischer. Maar ik heb toch maar mijn kans gegrepen en als een ware hamsteraar de 5 pakjes goedkope paling er tussen uit gevist.

Dit was mijn kans iets decadents te maken. Waar zou ik normaal geen paling voor gebruiken, maar dat nu wel eens doen? Palingsoep, een tosti met paling, palingragout, palingkroketten? Het werden uiteindelijk palingragoutbroodjes en palingbitterballen. Het recept voor de ragoutbroodjes met paling krijg je vandaag, de bitterballen met paling volgen binnenkort.

Ik vond 100 gram paling genoeg, maar voor een echte overkill zou je ook best 150 gram paling in de ragout kunnen doen. Behalve peterselie, de bouillon en wat peper en zout heb ik bewust geen andere smaakmakers gebruikt. Tenslotte heeft de paling de hoofdrol. Ik vond het een geslaagd experiment. Als jij de paling liever op een toastje eet of je om wat voor reden dan ook geen paling eet kun je natuurlijk ook deze heerlijke kaasbroodjes maken. Die zijn bij ons in huis nog steeds een groot succes.

Palingragoutbroodjes

Ingrediënten voor 10 broodjes

  • 40 gram boter
  • 60 gram bloem
  • 400 ml visbouillon
  • 100 gram palingfilet
  • handje peterselie
  • Peper en zout naar smaak
  • 10 plakjes bladerdeeg

Smelt de boter in een steelpan. Doe dan de bloem erbij en roer tot alle bloem in de boter opgenomen is. Laat een paar minuten onder af en toe roeren op laag vuur garen. Giet dan scheutje voor scheutje de bouillon erbij en terwijl je steeds roert tot alle bouillon opgenomen is. Snijd de paling in stukjes en meng ze met de ragout. Breng op smaak met de peterselie en peper en indien nodig wat zout. Laat de bouillon afkoelen.

Laat de plakjes bladerdeeg uitgespreid ontdooien tot ze net ontdooid zijn. Als ze langer liggen worden ze erg zacht en wat plakkerig en zijn ze moeilijker te verwerken. Leg op de ene helft van ieder plakje ongeveer 60 gram ragout en vouw het plakje dubbel. Gebruik een vork om de randen goed dicht te drukken. Draai het broodje om om dat aan de andere kant ook te doen. Als het niet goed blijft plakken kun je met je vinger of een kwastje de randen een beetje vochtig maken met water.

Leg de broodjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en prik met een vork wat gaatjes in de bovenkant. Zo voorkom je dat de naden loslaten en de broodjes leeglopen. Bestrijk de broodjes met ei en bak ze in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Eet ze direct of laat ze afkoelen op een rooster om later te gebruiken. Je kunt ze ook prima gebakken invriezen en later opwarmen (200 graden, bevroren 25 minuten en ontdooid 10 minuten).

Categorie: borrelhapje Tags: oven, snack, vis

Vorig bericht: « Spinazietaart met gehakt
Volgend bericht: Açma; Turkse zachte broodjes (met en zonder kaas) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Peter

    16 mei 2020 om 11:45

    Lijkt mij erg lekker maar moet ik dan steeds een hapje nemen en dan weer een hapje paling of hoe anders maar het lijk mij lekker

    Beantwoorden
    • Martine

      16 mei 2020 om 18:15

      Ha ha ha. Dat kan natuurlijk ook, maar de bedoeling was wel dat de paling door de ragout gaat. Dank voor je opmerkzaamheid en het melden. Ik heb het snel aangepast in het recept.

      Beantwoorden
  2. Anto

    16 mei 2020 om 14:42

    Wanneer gaat de paling erin ???

    Beantwoorden
    • Martine

      16 mei 2020 om 18:14

      Als de ragout klaar is. Heel suf dat ik het er vergeten ben in te zetten. Ik heb het aangepast. Dank voor het melden😀.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in