• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mailadres
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Decadente palingragoutbroodjes

15 mei 2020 By Martine 4 Reacties

Palingragoutbroodjes zijn nou niet direct het eerste waar ik aan denk als ik aan een bladerdeeghapje denk. Toch kwam het er deze maand van om ze te maken.

palingragoutbroodjes

Zoals ik in mijn maandoverzicht al vertelde doe ik sinds de Coronacrisis zonder concreet plan in een sneltreinvaart boodschappen. Toch viel mijn oog tijdens zo’n missie ineens op een koelvak met afgeprijsde paling. En niet zomaar afgeprijsd; echt heel erg afgeprijsd. Een pakje van 100 gram gerookte paling afgeprijsd naar € 1,39 per pakje kan natuurlijk haast niet kloppen. Ook niet als de houdbaarheidsdatum op een dag na bereikt is. Bovendien lagen er ook pakjes die afgeprijsd waren naar 3 euro nog wat. Dat klonk logischer. Maar ik heb toch maar mijn kans gegrepen en als een ware hamsteraar de 5 pakjes goedkope paling er tussen uit gevist.

Dit was mijn kans iets decadents te maken. Waar zou ik normaal geen paling voor gebruiken, maar dat nu wel eens doen? Palingsoep, een tosti met paling, palingragout, palingkroketten? Het werden uiteindelijk palingragoutbroodjes en palingbitterballen. Het recept voor de ragoutbroodjes met paling krijg je vandaag, de bitterballen met paling volgen binnenkort.

Ik vond 100 gram paling genoeg, maar voor een echte overkill zou je ook best 150 gram paling in de ragout kunnen doen. Behalve peterselie, de bouillon en wat peper en zout heb ik bewust geen andere smaakmakers gebruikt. Tenslotte heeft de paling de hoofdrol. Ik vond het een geslaagd experiment. Als jij de paling liever op een toastje eet of je om wat voor reden dan ook geen paling eet kun je natuurlijk ook deze heerlijke kaasbroodjes maken. Die zijn bij ons in huis nog steeds een groot succes.

Palingragoutbroodjes

Ingrediënten voor 10 broodjes

  • 40 gram boter
  • 60 gram bloem
  • 400 ml visbouillon
  • 100 gram palingfilet
  • handje peterselie
  • Peper en zout naar smaak
  • 10 plakjes bladerdeeg

Smelt de boter in een steelpan. Doe dan de bloem erbij en roer tot alle bloem in de boter opgenomen is. Laat een paar minuten onder af en toe roeren op laag vuur garen. Giet dan scheutje voor scheutje de bouillon erbij en terwijl je steeds roert tot alle bouillon opgenomen is. Snijd de paling in stukjes en meng ze met de ragout. Breng op smaak met de peterselie en peper en indien nodig wat zout. Laat de bouillon afkoelen.

Laat de plakjes bladerdeeg uitgespreid ontdooien tot ze net ontdooid zijn. Als ze langer liggen worden ze erg zacht en wat plakkerig en zijn ze moeilijker te verwerken. Leg op de ene helft van ieder plakje ongeveer 60 gram ragout en vouw het plakje dubbel. Gebruik een vork om de randen goed dicht te drukken. Draai het broodje om om dat aan de andere kant ook te doen. Als het niet goed blijft plakken kun je met je vinger of een kwastje de randen een beetje vochtig maken met water.

Leg de broodjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en prik met een vork wat gaatjes in de bovenkant. Zo voorkom je dat de naden loslaten en de broodjes leeglopen. Bestrijk de broodjes met ei en bak ze in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Eet ze direct of laat ze afkoelen op een rooster om later te gebruiken. Je kunt ze ook prima gebakken invriezen en later opwarmen (200 graden, bevroren 25 minuten en ontdooid 10 minuten).

Categorie: borrelhapje Tags: oven, snack, vis

Vorig bericht: « Spinazietaart met gehakt
Volgend bericht: Açma; Turkse zachte broodjes (met en zonder kaas) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Peter

    16 mei 2020 om 11:45

    Lijkt mij erg lekker maar moet ik dan steeds een hapje nemen en dan weer een hapje paling of hoe anders maar het lijk mij lekker

    Beantwoorden
    • Martine

      16 mei 2020 om 18:15

      Ha ha ha. Dat kan natuurlijk ook, maar de bedoeling was wel dat de paling door de ragout gaat. Dank voor je opmerkzaamheid en het melden. Ik heb het snel aangepast in het recept.

      Beantwoorden
  2. Anto

    16 mei 2020 om 14:42

    Wanneer gaat de paling erin ???

    Beantwoorden
    • Martine

      16 mei 2020 om 18:14

      Als de ragout klaar is. Heel suf dat ik het er vergeten ben in te zetten. Ik heb het aangepast. Dank voor het melden😀.

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Instagram

Dit lekkere brood met schapenkaas maakte ik vorig Dit lekkere brood met schapenkaas maakte ik vorig weekend. Ik zag het op YouTube en het zag er zo lekker uit dat ik het wel moest maken 😀. Het recept leek niet helemaal te kloppen (echt veel te veel vocht), maar met wat improvisatie tijdens de uitvoering werd het een overheerlijk brood. #brood #bread #bakken #food #foodie #nietvoorblogdezekeer #instafood #foodbloggernl #foodblognl #foodblog #schapenkaas
Donuts met sprinkles naar recept van @tessa_patess Donuts met sprinkles naar recept van @tessa_patesserie . Ik wilde al heel lang eens zelf donuts maken, maar dat dat dat heel veel gedoe was. Niets bleek minder waar. Ze zijn eigenlijk vrij eenvoudig te maken.  Genieten jullie ook zo van blauwe lucht en zon? Ik ga zo nog lekker even in mijn moestuin aan de slag.  #foodblogswap #donuts #zoet #sweet #bakken #weekend #fbs #foodie #zowordenwenooitdun #instafood #doodblog #foodblogger #doodbloggernl
Deze appelkruimelcake van @suus_laundryfood maakte Deze appelkruimelcake van @suus_laundryfood maakte ik voor de #swiepswoepswap  van deze maand. Eigenlijk had ik de grostle uitgezocht, want die had ik al op mijn “nog eens  te bloggen” lijstje staan. Ik maakte een erg lekkere variant, maar maakte geen foto omdat we onverwacht laat aten, het al donker was en ik te veel trek had om nog een foto te maken. Dus maakte ik gisteren appelcake waar ik zelf nog amandelsnippers aan toevoegde.  Deze cake verschijnt niet op mijn blog, want daar bleek al een lekkere appelkruimelcake te staan 😬. Het recept voor de cake vind je bij @suus_laundryfood. Kun je gelijk even door alle andere recepten snuffelen. #swiepswoepswap  #cake #bakken #zoet #sweet #bakken #appel #appelcake #weekend @mandyandmore
Hoewel ik heb grote sneeuwfan ben zijn we toch 2 Hoewel ik heb grote sneeuwfan  ben zijn we toch 2 keer gaan wandelen dit weekend. Wat wonen we toch in een mooie omgeving! Maarten maakte ook nog even een snowface (swipe) en had daarna een koud hoofd 😂 #sneeuw #wandelen #sneeuwwandeling  #koningshof #overveen #winter #bijnalente #kannietwachten
Ik zit komend weekend lekker onder een dekentje op Ik zit komend weekend lekker onder een dekentje op de bank in mijn nieuwe boek te bladeren 😀. Njam, de tv-zender van Vlaanderen en Nederland bestaat 10 jaar. Om dat te vieren is er een jubileumkookboek gemaakt. Het staat vol feestrecepten voor allerlei gelegenheden. Voor mij een mooie gelegenheid kennis te maken met Njam en de tv-programma’s te gaan ontdekken. Kijken jullie wel eens naar Njam? #gekregen #njam #koken #kooktv #tv #nieuweharing @marcuspolman #kookboek #food #foodie #kookboeken #feest #jubileumboek #foodblogger #foodblog #weekend #nooitgenoegkookboeken
Chinese loempia’s gemaakt vandaag en gisteren. D Chinese loempia’s gemaakt vandaag en gisteren. De vulling mag nog iets meer op smaak en het deeg heeft ook nog wat aanpassing nodig. De loempiavellen van vandaag waren al wel veel beter dan die van gisteren.  Ik experimenteer nog even door komende weken. #loempia #chinees #chineseloempia #snacklunch #experimenteren #test #food #foodie #weekend #foodblogger
Gisteren bakte ik een appeltaart voor Maarten omda Gisteren bakte ik een appeltaart voor Maarten omdat hij daar blij van wordt. Deze keer uit het boek Rutger bakt De 100 allerbeste recepten. Ook dit recept viel weer erg in de smaak. #appeltaart #zoet #bakken #baking #carreraculinair #rutgerbakt #rutgers100allerbeste #baktotaalbouwhuis #food #foodblog #foodblogger #foodblognl #foodbloggernl #instafood #weekend #genieten
Mexicaanse bonensoep van @culi_sandra. Daar knap j Mexicaanse bonensoep van @culi_sandra. Daar knap je van op op zo’n gure dag als vandaag. Snel klaar, lekker en gezond. #mexicaans #soep #bonensoep #fbs #foodblogswap #foodblog #foodbloggernl #foodblogger #instafood #weekend #bonen #gezond
Afgelopen week maakte ik een heerlijke pie met kip Afgelopen week maakte ik een heerlijke pie met kip en prei uit het boek Rutger bakt van @rutgerbakt. Het deeg was lekker krokant en de vulling mals en sappig. De dag erna aten we het restant en toen was de pie zelfs nog lekkerder. Kortom; dit is een blijvertje en ik ga zeker nog variaties bedenken op de vulling. De recensie van het boek Rutger bakt De 100 allerbeste recepten verschijnt binnenkort op Duizend en 1 dag. #Rutgerbakt #Rutgers100allerbeste #baktotaalbouwhuis #carreraculinair #pie #kip #bakken #hartig #food #foodblog #foodblogger #gekregenboek #wedstrijd
Volgen op Instagram
KokenKoken

Archief

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in