• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Decadente palingragoutbroodjes

15 mei 2020 By Martine 4 Reacties

Palingragoutbroodjes zijn nou niet direct het eerste waar ik aan denk als ik aan een bladerdeeghapje denk. Toch kwam het er deze maand van om ze te maken.

palingragoutbroodjes

Zoals ik in mijn maandoverzicht al vertelde doe ik sinds de Coronacrisis zonder concreet plan in een sneltreinvaart boodschappen. Toch viel mijn oog tijdens zo’n missie ineens op een koelvak met afgeprijsde paling. En niet zomaar afgeprijsd; echt heel erg afgeprijsd. Een pakje van 100 gram gerookte paling afgeprijsd naar € 1,39 per pakje kan natuurlijk haast niet kloppen. Ook niet als de houdbaarheidsdatum op een dag na bereikt is. Bovendien lagen er ook pakjes die afgeprijsd waren naar 3 euro nog wat. Dat klonk logischer. Maar ik heb toch maar mijn kans gegrepen en als een ware hamsteraar de 5 pakjes goedkope paling er tussen uit gevist.

Dit was mijn kans iets decadents te maken. Waar zou ik normaal geen paling voor gebruiken, maar dat nu wel eens doen? Palingsoep, een tosti met paling, palingragout, palingkroketten? Het werden uiteindelijk palingragoutbroodjes en palingbitterballen. Het recept voor de ragoutbroodjes met paling krijg je vandaag, de bitterballen met paling volgen binnenkort.

Ik vond 100 gram paling genoeg, maar voor een echte overkill zou je ook best 150 gram paling in de ragout kunnen doen. Behalve peterselie, de bouillon en wat peper en zout heb ik bewust geen andere smaakmakers gebruikt. Tenslotte heeft de paling de hoofdrol. Ik vond het een geslaagd experiment. Als jij de paling liever op een toastje eet of je om wat voor reden dan ook geen paling eet kun je natuurlijk ook deze heerlijke kaasbroodjes maken. Die zijn bij ons in huis nog steeds een groot succes.

Palingragoutbroodjes

Ingrediënten voor 10 broodjes

  • 40 gram boter
  • 60 gram bloem
  • 400 ml visbouillon
  • 100 gram palingfilet
  • handje peterselie
  • Peper en zout naar smaak
  • 10 plakjes bladerdeeg

Smelt de boter in een steelpan. Doe dan de bloem erbij en roer tot alle bloem in de boter opgenomen is. Laat een paar minuten onder af en toe roeren op laag vuur garen. Giet dan scheutje voor scheutje de bouillon erbij en terwijl je steeds roert tot alle bouillon opgenomen is. Snijd de paling in stukjes en meng ze met de ragout. Breng op smaak met de peterselie en peper en indien nodig wat zout. Laat de bouillon afkoelen.

Laat de plakjes bladerdeeg uitgespreid ontdooien tot ze net ontdooid zijn. Als ze langer liggen worden ze erg zacht en wat plakkerig en zijn ze moeilijker te verwerken. Leg op de ene helft van ieder plakje ongeveer 60 gram ragout en vouw het plakje dubbel. Gebruik een vork om de randen goed dicht te drukken. Draai het broodje om om dat aan de andere kant ook te doen. Als het niet goed blijft plakken kun je met je vinger of een kwastje de randen een beetje vochtig maken met water.

Leg de broodjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en prik met een vork wat gaatjes in de bovenkant. Zo voorkom je dat de naden loslaten en de broodjes leeglopen. Bestrijk de broodjes met ei en bak ze in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Eet ze direct of laat ze afkoelen op een rooster om later te gebruiken. Je kunt ze ook prima gebakken invriezen en later opwarmen (200 graden, bevroren 25 minuten en ontdooid 10 minuten).

Categorie: borrelhapje Tags: oven, snack, vis

Vorig bericht: « Spinazietaart met gehakt
Volgend bericht: Açma; Turkse zachte broodjes (met en zonder kaas) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Peter

    16 mei 2020 om 11:45

    Lijkt mij erg lekker maar moet ik dan steeds een hapje nemen en dan weer een hapje paling of hoe anders maar het lijk mij lekker

    Beantwoorden
    • Martine

      16 mei 2020 om 18:15

      Ha ha ha. Dat kan natuurlijk ook, maar de bedoeling was wel dat de paling door de ragout gaat. Dank voor je opmerkzaamheid en het melden. Ik heb het snel aangepast in het recept.

      Beantwoorden
  2. Anto

    16 mei 2020 om 14:42

    Wanneer gaat de paling erin ???

    Beantwoorden
    • Martine

      16 mei 2020 om 18:14

      Als de ragout klaar is. Heel suf dat ik het er vergeten ben in te zetten. Ik heb het aangepast. Dank voor het melden😀.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen ge Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen gemaakt worden. We hadden een beetje onze twijfels of dat interessant zou zijn. Het bleek een fantastisch uitje. We zagen het hele proces van boomstam tot klosje en de hele werkplaats zag eruit alsof er nog dagelijks gewerkt wordt. Dat is ook wel een klein beetje zo, want alle machines werken nog en werden tijdens de rondleiding gedemonstreerd. #stottparkbobbinmill #mill #holiday #travel #reizen #ambachten #museum #houtenklosjes #uk #lakedistrict #engeland #vakantie #roadtrip
Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich tosti naar idee van @elisabethsmagazine. Die kun je in allerlei variaties maken en is superlekker. #foodblogswap #food #fbs #tosti #driedubbeletosti #foodblog #foodblogger #clubsandwich #clubsandwichtosti
ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat het nog niet zo druk was. We deelden bao en bitterballen met eend, een wrap met kip en guacamole, een heerlijk stokbroodje buikspek en een verrukkelijk ijsje (mandarijn en citroen-basilicum) toe. #rollendekeukens #foodtrucks #foodtruckfestival #festival #food #buiteneten #eten #foodblogger #weekend
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in