• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Dickinson & Morris

18 september 2013 By Martine 2 Reacties

Onderweg naar onze eerste camping in Monyash (Peak District) wilde ik langs Dickinson & Morris in
Melton Mowbray. Ik had gelezen dat daar de beste pork pies van Engeland gemaakt en verkocht worden en dat moesten we natuurlijk zelf ondervinden.


Toen we een paar jaar geleden in Engeland op vakantie gingen aten we een fantastische pork pie bij een klein slagerijtje in Thirsk en daarna heb ik nooit meer een echt lekkere gegeten. Steeds vond ik ze te vet en/of te zout. Dit was dus een goede kans op weer een heel lekkere.
De winkel ligt midden in het dorp en verkoopt naast pies o.a. ook quiches, brood en streekproducten.En alle producten zagen er erg goed uit. 

 
 

 


We kochten een grote pie om mee te nemen en een kleintje met een toplaagje van kaas om direct te proeven. De smaak was zeker goed, maar ook deze vond ik veel te zout. We vonden allebei een klein puntje meer dan genoeg. 


Ook de andere pie hebben we de volgende dag niet helemaal opgegeten. Die was iets minder zout, maar nog steeds veel te zout naar onze smaak. Jammer.

Maar dan de sausageshop naast de pasteiwinkel. Wat een prachtige worsten lagen daar. 
 
 
We besloten direct om dezelfde avond een barbecue te doen en diverse worsten mee te nemen. En dat bleek een goede beslissing. Deze worsten waren de lekkerste ever! Vooral de Rutland sausage met stilton en mosterzaad was fantastisch. Eerst proefde je worst met kruiden, dan een soort kaasexplosie en daarna een subtiele smaak van de mosterdzaadjes. Echt heerlijk. Later hebben we nog een worst met stilton gegeten, maar die haalde het bij lange na niet bij deze topworst. 
 
 
Hoe kan het toch dat ik in Engeland de worsten vaak heerlijk vind, terwijl ik ze thuis vaak helemaal niet lekker vind. Niet qua smaak, maar ook niet qua structuur. Het staat inmiddels hoog op mijn lijstje om eens zelf worst te maken, zeker nu ik tijdens de vakantie weer al die verschillende smaken geproefd heb.
Update: inmiddels heb ik een workshop worst maken gevolgd en maak ik regelmatig worst.

Categorie: reizen Tags: Engeland

Vorig bericht: « Vakantie Engeland
Volgend bericht: Pubfood »

Lees Interacties

Reacties

  1. Karin Bijpost

    20 september 2013 om 06:44

    Wat leuk om jullie 'culinaire' vakantie zo mee te beleven.
    Wij zijn (in een ver verleden) ook drie weken in Engeland geweest, op fietsvakantie met een tentje.
    Een geweldig land maar wat zwaar om te fietsen 😉 Helaas was ik toen nog niet zo met koken bezig als nu anders had de vakantie waarschijnlijk een heel andere invulling gekregen.
    Nu zien we Engeland voornamelijk via de tv, BBC is onze favoriete zender. Nu James Martin weer met een programma met de prachtigste beelden en de mooiste producten, ook kijken we naar 'Harvest' met Greg Wallace, de Hairy Bikers uiteraard en zo zijn er nogal wat leuke programma's.
    Ook valt het ons op dat ze daar de mooiste ingrediënten hebben en daar de lekkerste dingen van maken, zo ook de pie en de sausage. Wat een bevlogenheid en een promotie voor de Engelse producten. Wat hebben wij hier in Nederland dan een zielig aanbod aan kook en eetprogramma's, te triest voor woorden gewoon.
    We zullen zeker nog een keer naar Engeland gaan, onze droom is dan met een campertje rond te trekken en allemaal leuke en lekkere adresjes af te gaan.
    Tot die tijd moeten we het met de BBC doen en jouw blog 😉

    Groet, Karin

    Beantwoorden
  2. Martine

    21 september 2013 om 10:35

    Wat een leuke uitgebreide reactie Karin! Ik vind het kwaliteitsverschil zeker mbt vlees erg groot. Een campertje is wel een goed idee ja, wel hebben het vooral 's avonds best koud gehad in ons tentje :-)Maar wat een heerlijk land!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Topmiddag gehad in Framework knitters museum in no Topmiddag gehad in Framework knitters museum in nottinghamshire. Er staan daar breimachines van rond 1900 en ouder en het was verbazingwekkend interessant om uitgelegd te krijgen en te zien hoe ze werken.  De vrijwilligers waren allemaal even enthousiast en alles zag er nog uit alsof het in gebruik was. De foto ziet er niet zo uit, maar de sunday roast die we onderweg in een pub aten was heerlijk. #england #frameworkknitters #knitting #museum #nottinghamshire #uk #england #engeland #roadtrip #camping #sundayroast #travel #food
Door naar de volgende camping, dus lekker een ontb Door naar de volgende camping, dus lekker een ontbijtje onderweg. #keswick #lakedistrict #breakfast #ontbijt #travel #engeland #uk
Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen ge Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen gemaakt worden. We hadden een beetje onze twijfels of dat interessant zou zijn. Het bleek een fantastisch uitje. We zagen het hele proces van boomstam tot klosje en de hele werkplaats zag eruit alsof er nog dagelijks gewerkt wordt. Dat is ook wel een klein beetje zo, want alle machines werken nog en werden tijdens de rondleiding gedemonstreerd. #stottparkbobbinmill #mill #holiday #travel #reizen #ambachten #museum #houtenklosjes #uk #lakedistrict #engeland #vakantie #roadtrip
Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in