Een maand of 2 geleden heb ik deze dip per ongeluk ontdekt doordat ik een bakje zalm met dille in de koelkast had liggen. Die had ik een tijd terug bij de Makro gekocht en ingevroren, maar nu het ontdooid was moest ik er iets mee. Verder had ik een avocado die gebruikt moest worden, wat rucola en een restje crème fraîche. Als laatste lagen er nog een paar Turkse platbroden die niet meer echt lekker vers waren. Deze restjes bleken een heerlijke snack op te leveren die we uiteindelijk als avondmaaltijd gegeten hebben. Omdat ik niet verwachtte dat dit zo lekker zou zijn dat ik erover wilde bloggen maakte ik alleen een snelle foto met mijn telefoon. Eigenlijk meer als gewoonte. Maar nu ben ik blij dat ik dat deed, want dit recept is beslist blogwaardig.
Dip met avocado, zalm en truffelmayonaise
Ingrediënten
- 150 gram fijngesneden gerookte zalm (in mijn geval met dille)
- 1 avocado
- 1 flinke eetlepel crème fraîche
- 1 eetlepel (truffel)mayonaise (ik vind Jean Bâton het lekkerst)
- flinke hand rucola
- peper
Geef een reactie