Toen ik voor het eerst bij een “all you can eat Japanner” at, heb ik op de gok deze jonge sojaboontjes besteld. Geen idee wat het voor bonen het waren en hoe je ze moest eten. Uiteraard heb ik de eerste peul kapot gekauwd, voor ik erachter kwam dat je alleen de boontjes eet die in de peul zitten. Maar die smaakten dan wel echt fantastisch. Vorig weekend vond ik ze bij Amazing oriental in Beverwijk. Ik heb een portie gestoomd en een portie gekookt, maar ik vond de gekookte versie beter. Zowel de peulen als de boontjes waren veel groener en lekkerder. Het kan ook zijn dat de gestoomde boontjes gewoon te lang gestoomd hebben, want die had ik bovenin de rijstkoker gedaan en ik dacht er pas weer aan toen de rijst gaar was. De overige peulen heb ik in kokend water gedaan en een minuut of 5 gekookt. Door af en toe even te proeven ontdek je wanneer ze klaar zijn. Niet te hard en niet te zacht. Laat ze dan even schrikken onder ijskoud water (hierdoor blijft de kleur ook mooi groen) en bestrooi ze met wat zout. Eet ze door de boontjes uit de peul te halen (met je vingers of je tanden) en geniet van een gezonde snack.
Geef een reactie