![]() |
foto’s afkomstig van de site van Eifelpark Kronenburger See |
Zaterdag
Zondag
Je kunt met een Nederlandstalige audiogids het museum rond. Er wordt erg veel verteld en de uitleg was ons soms iets te uitgebreid. maar de tentoonstelling is erg mooi met veel interessante voorwerpen. Je krijgt een aardig beeld van het leven van een soldaat in de oorlog. Vooral de foto’s vond ik erg mooi en tot de verbeelding sprekend.
Maandag
We moesten natuurlijk minstens een keer een schnitzel eten en dat deden we bij restaurant Erfstube. Het was niet echt lekker. De schnitzel was slap en smakeloos (Maarten vond dat wel meevallen; ik vond slap en smakeloos) en de gebakken aardappels zacht en erg vet. Het leek ook wel of ze in iets anders dan boter gebakken waren, maar ik kon niet proeven wat het was. Domper dus. Het hielp ook niet mee dat het steeds regende en er waren veel restaurants dicht. Je gaat dan op een gegeven moment maar ergens zitten in de hoop dat het lekker is.
Dinsdag
Maarten wil binnenkort zelf bier gaan brouwen en wilde daarom graag naar de Marken-Erlebniswelt van Bitburg. Het is een wat steriele tentoonstelling waar erg duidelijk wordt uitgelegd hoe bier gebrouwen wordt (en hoe geweldig het bier van Bitburg is).
Na de rondleiding konden we nog een biertje proeven en vervolgens gingen we weer op zoek naar een late lunch. Het was inmiddels tegen 3 uur en er was maar 1 restaurant open. Weinig keus dus. Het werden schnitzels en varkensmedaillons. Dit keer met hele vette boontjes en maar weer gebakken aardappels. Nogmaals een domper.
Woensdag
Aan het eind van de ochtend liepen we even door de straatjes van het hooggelegen Kronenburg bij de burcht. Het kostte ons 10 minuten en toen waren we erdoorheen, maar het was wel mooi daar.
We reden door naar Mechernich om daar een loodmijn te bezoeken. Die ging pas om 14.00 uur open dus voor die tijd wilden we lunchen. Ik had op internet goede reviews gelezen over Zagreb, waar je gegrild vlees kon eten en een lekkere maaltijd zou wel weer welkom zijn. Helaas pakte het toch weer anders uit. Er zat ook een kop soep en een dessert bij het menu en omdat de soep al voor ons neus stond voordat we besteld hadden begrepen we dat we bij de lunch maar uit 3 gerechten kon kiezen en niet vrij van de kaart (die er overigens best ok uitzag). We bestelden toen maar de kalkoen cordon bleu maar al vrij snel daarna werden om ons heen toch allerlei andere maaltijden neergezet. We hebben het dus niet helemaal goed doorgehad. Jammer, want ook deze keer werd het een domper. De friet was lekker, maar de cordon bleu was droog, gefrituurd en de kaas die erin zat was smakeloos. Ook van het dessert werden we niet enthousiast.
Gelukkig was de loodmijn wel leuk. We kregen eerst wat uitleg in het museum en daarna liepen we samen met de gids zo’n 1,5 uur in de mijn waarbij we veel uitleg kregen. Zelfs ik kon het met mijn verschrikkelijk slechte kennis van de Duitse taal redelijk volgen. Ik kon alleen niets terugzeggen.
De mijn is in 1957 gesloten en volgens mij in 1995 voor bezoekers geopend. Kinderen kunnen er hun feestje vieren. Ze mogen dan in het donker met een helm en een zaklamp de mijn in om daar opdrachten te zoeken en vragen te beantwoorden. Is steeds groot succes en dat kan ik me helemaal voorstellen. Zou ik als kind ook fantastisch gevonden hebben.
Donderdag
We wisten niet meer zo goed wat we moesten doen vandaag. Het regende al de hele week dus we hadden geen zin om te wandelen. De plaatsen die we bezochten vielen steeds een beetje tegen en het zou misschien gaan sneeuwen dus we wilden niet te ver weg. Uiteindelijk gingen we naar de watermolen in Birgel met een mosterdmakerij, bakkerij, stokerij, zagerij en olieperserij. We kregen een ontzettend trage rondleiding waarbij gelukkig nog 4 dolenthousiaste Duitsers waren, zodat wij niet steeds geïnteresseerd hoefden doen. Ik heb er geen woord van verstaan en we vonden het eigenlijk niet zo interessant. In de zomer als alles in vol bedrijf is zal het best leuk zijn, maar nu konden we de 1,5 uur die de rondleiding duurde nauwelijks volhouden. We vonden het ook een beetje viezig overal.
Tijdens de rondleiding was het gaan sneeuwen en onderweg terug was het behoorlijk glad en hadden we slecht zicht. We zijn dus bij het eerste lunchadres dat we zagen gestopt en waren dus weer niet kritisch. Deze keer bleek het mee te vallen. We belandden bij een Griek en bestelden een mixed grill voor 2 personen. Vooral de burgers waren erg lekker en we konden er mooi even wachten tot de sneeuw minder werd. We kregen als dessert van het huis een schaaltje ijis met gebakken appel in karamelsaus. Erg lekker.
De weg naast het restaurant werd al snel geveegd en we hoopten maar de de heuvel naar het park ook schoon zou zijn anders kwamen we nooit boven. Gelukkig zag ook daar alles er keurig geveegd uit en kwamen we zonder probleem bij ons huisje aan.
Vrijdagmorgen vertrokken we weer naar huis, maar niet zonder een tussenstop gemaakt te hebben bij een Kaufland even voor de grens. Conclusie na een weekje wintervakantie: het huisje en park waren prima, maar omgeving en uitstapjes zijn een stuk leuker in het voorjaar. Over het eten wil ik het niet eens meer hebben. Volgende keer wordt het in een geval als dit dus gewoon een weekje zon.
Geef een reactie