• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Eend met mie uit de wok

23 december 2012 By Martine Reageer

Een lekker recept waarbij je mooi restjes groente op kan maken. Eigenlijk dus uitermate geschikt voor na de kerst. In plaats van de eendenborst kun je natuurlijk ook kip gebruiken en met de groenten kun je varieren. Ik gebruikte champignons ipv wortel. Een lekkere, niet te zware maaltijd die ik zeker vaker ga maken. De eend was eigenlijk wat te gaar, maar Maarten vindt hem al snel niet gaar genoeg, dus dat was niet zo erg.

Eend met mie uit de wok

Ingrediënten voor 3 kleine of 2 grote eters

  • 1 eendenborstfilet
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 200 gram eiermie
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 rood pepertje, fijngehakt en zaden verwijderd
  • 1 teen fijngehakte knoflook
  • een stukje verse gember van 3 cm, geschild en fijngesneden
  • 1 handvol kleine worteltjes (ik nam een hand in vieren gesneden champignons)
  • 1 handvol sugar snaps
  • 1 rode paprika, in repen, zaden verwijderd
  • 5 lente-uitjes, in repen of ringetjes
  • 2 eetlepels mirin (zoete rijstwijn)
  • 2 eetlepels donkere sojasaus
  • 1 handje verse koriander, fijngehakt
  • zout en zwarte peper
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Strooi zout en peper over de eend. Snijd het vel van de eendenborst in en leg deze met het vel naar   beneden in een koude ovenvaste pan. Zet die op matig hoog vuur en laat de borst zachtjes bakken totdat het vel bruin is. Keer om en giet de honing over het vel; wrijf deze met een theelepel zachtjes in de insnijdingen. Zet de gebruinde eendenborst 5-8 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte. (ik heb de eend in de grillpan gebakken en daarna in een voorverwarmd ovenschaaltje gedaan omdat ik bang was dat de steel van de grillpan de hitte van de oven niet aan zou kunnen)
Haal uit de oven; laat 5 minuten rusten en snijd in plakjes.
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitlekken. Meng er 1 theelepel van de sesamolie door om plakken te voorkomen. (ik snijd de mie met 2 messen in de pan wat kleiner zodat het beter mengt). 
 
Laat de olijfolie en de rest van de sesamolie heet worden in een wok of grote koekenpan. Roerbak het pepertje, de knoflook en gember 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de overige groenten toe en roerbak ze 3-4 minuten totdat ze zacht beginnen te worden. Giet er de helft van de mirin en sojasaus over en roerbak nog 2-3 minuten.
Doe de mie, de resterende mirin en sojasaus bij de groenten en schep alles om, zodat het bedekt wordt met mirin en sojasaus.
Schep in warme kommen, leg bovenop de plakjes eendenborst en strooi er de koriander over.
Bron: Home made van Tana Ramsay

Categorie: hoofdgerecht Tags: eend

Vorig bericht: « Kerrie van Midden-Java
Volgend bericht: Rendang van eieren (Padang) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich tosti naar idee van @elisabethsmagazine. Die kun je in allerlei variaties maken en is superlekker. #foodblogswap #food #fbs #tosti #driedubbeletosti #foodblog #foodblogger #clubsandwich #clubsandwichtosti
ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat het nog niet zo druk was. We deelden bao en bitterballen met eend, een wrap met kip en guacamole, een heerlijk stokbroodje buikspek en een verrukkelijk ijsje (mandarijn en citroen-basilicum) toe. #rollendekeukens #foodtrucks #foodtruckfestival #festival #food #buiteneten #eten #foodblogger #weekend
Voorgerechtje. Eindelijk weer met de vriendengroep Voorgerechtje. Eindelijk weer met de vriendengroep kamperen. Gelukkig is het stookverbod voorbij en kunnen we lekker bij een vuurtje. Op en top genieten!  #scoutingterrein #austerlitz #kokenophoutvuur #kamperen #food #eten #camping #friends #eengrootfeestje
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in