• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Eend met mie uit de wok

23 december 2012 By Martine Reageer

Een lekker recept waarbij je mooi restjes groente op kan maken. Eigenlijk dus uitermate geschikt voor na de kerst. In plaats van de eendenborst kun je natuurlijk ook kip gebruiken en met de groenten kun je varieren. Ik gebruikte champignons ipv wortel. Een lekkere, niet te zware maaltijd die ik zeker vaker ga maken. De eend was eigenlijk wat te gaar, maar Maarten vindt hem al snel niet gaar genoeg, dus dat was niet zo erg.

Eend met mie uit de wok

Ingrediënten voor 3 kleine of 2 grote eters

  • 1 eendenborstfilet
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 200 gram eiermie
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 rood pepertje, fijngehakt en zaden verwijderd
  • 1 teen fijngehakte knoflook
  • een stukje verse gember van 3 cm, geschild en fijngesneden
  • 1 handvol kleine worteltjes (ik nam een hand in vieren gesneden champignons)
  • 1 handvol sugar snaps
  • 1 rode paprika, in repen, zaden verwijderd
  • 5 lente-uitjes, in repen of ringetjes
  • 2 eetlepels mirin (zoete rijstwijn)
  • 2 eetlepels donkere sojasaus
  • 1 handje verse koriander, fijngehakt
  • zout en zwarte peper
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Strooi zout en peper over de eend. Snijd het vel van de eendenborst in en leg deze met het vel naar   beneden in een koude ovenvaste pan. Zet die op matig hoog vuur en laat de borst zachtjes bakken totdat het vel bruin is. Keer om en giet de honing over het vel; wrijf deze met een theelepel zachtjes in de insnijdingen. Zet de gebruinde eendenborst 5-8 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte. (ik heb de eend in de grillpan gebakken en daarna in een voorverwarmd ovenschaaltje gedaan omdat ik bang was dat de steel van de grillpan de hitte van de oven niet aan zou kunnen)
Haal uit de oven; laat 5 minuten rusten en snijd in plakjes.
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitlekken. Meng er 1 theelepel van de sesamolie door om plakken te voorkomen. (ik snijd de mie met 2 messen in de pan wat kleiner zodat het beter mengt). 
 
Laat de olijfolie en de rest van de sesamolie heet worden in een wok of grote koekenpan. Roerbak het pepertje, de knoflook en gember 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de overige groenten toe en roerbak ze 3-4 minuten totdat ze zacht beginnen te worden. Giet er de helft van de mirin en sojasaus over en roerbak nog 2-3 minuten.
Doe de mie, de resterende mirin en sojasaus bij de groenten en schep alles om, zodat het bedekt wordt met mirin en sojasaus.
Schep in warme kommen, leg bovenop de plakjes eendenborst en strooi er de koriander over.
Bron: Home made van Tana Ramsay

Categorie: hoofdgerecht Tags: eend

Vorig bericht: « Kerrie van Midden-Java
Volgend bericht: Rendang van eieren (Padang) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in