Vorig jaar waren we 3 weken in Vietnam. (lees hier het reisverslag) Een van de plaatsen die we bezochten is Hoi An ,een toeristische, maar ontzettend leuke plek. De meeste mensen die Vietnam bezoeken blijven er wel een paar dagen hangen om te genieten van de met lampionnen versierde straten, de leuke markt en de fantastische restaurants. Als je direct naar het recept van de egg coffee wilt kun je doorscrollen.
Egg coffee van Hoi An Roastery
Er zitten ook veel koffiezaken in Vietnam, die uitermate goede koffie serveren. Maarten werd vooral blij van de verschillende soorten koffie van Hoi An Roastery en telkens als we in het oude centrum waren gingen we er zitten zodat hij een koffie kon bestellen. Zelf drink ik geen koffie, maar ik was wel gefascineerd door een van de te bestellen koffies: de egg coffee. Jawel, een koffie met ei. Dat klinkt natuurlijk uitermate vies, maar ik wilde het toch proberen. Of eigenlijk heb ik net zo lang gekletst tot Maarten het wel wilde proberen. De grap is wel dat ik uiteindelijk de koffie opgedronken heb en Maarten mijn limonade. Het bleek nl heel lekker. Het smaakt een beetje naar vloeibare tiramisu.
De egg coffee komt oorspronkelijk uit het koffiehuis van Mr. Giang in Hanoi en is daar ontstaan door een tekort aan melk. Mr Giang besloot de melk te vervangen door eidooier en de egg coffee was geboren.
Egg coffee
Ingrediënten voor 1 kopje
- 1 kopje espresso (liefst van robusta bonen)
- 1,5 eetlepel gecondenseerde melk
- 1 theelepel (vanille)suiker
- 1 eidooier
Klop de eidooier met de gecondenseerde melk en de suiker in minstens 5 minuten tot een schuimige massa.
Zet een vers kopje espresso en roer een theelepel koffie door het eimensel. Giet het eimengsel dan over de resterende koffie in het kopje. In Hanoi serveren ze het kopje in een bakje heet water zodat het niet zo snel afkoelt; in Hoi An kregen we het zonder bakje water.
Geef een reactie