• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Eggcoffee zelf maken (Cà Phê Trứng)

8 augustus 2018 By Martine Reageer

Vorig jaar waren we 3 weken in Vietnam. (lees hier het reisverslag) Een van de plaatsen die we bezochten is Hoi An ,een toeristische, maar ontzettend leuke plek. De meeste mensen die Vietnam bezoeken blijven er wel een paar dagen hangen om te genieten van de met lampionnen versierde straten, de leuke markt en de fantastische restaurants. Als je direct naar het  recept van de egg coffee wilt kun je doorscrollen.

Egg coffee van Hoi An Roastery

Er zitten ook veel koffiezaken in Vietnam, die uitermate goede koffie serveren. Maarten werd vooral blij van de verschillende soorten koffie van Hoi An Roastery en telkens als we in het oude centrum waren gingen we er zitten zodat hij een koffie kon bestellen. Zelf drink ik geen koffie, maar ik was wel gefascineerd door een van de te bestellen koffies: de egg coffee. Jawel, een koffie met ei. Dat klinkt natuurlijk uitermate vies, maar ik wilde het toch proberen. Of eigenlijk heb ik net zo lang gekletst tot Maarten het wel wilde proberen. De grap is wel dat ik uiteindelijk de koffie opgedronken heb en Maarten mijn limonade. Het bleek nl heel lekker. Het smaakt een beetje naar vloeibare tiramisu.
De egg coffee komt oorspronkelijk uit het koffiehuis van Mr. Giang in Hanoi en is daar ontstaan door een tekort aan melk. Mr Giang besloot de melk te vervangen door eidooier en de egg coffee was geboren.

Egg coffee

Ingrediënten voor 1 kopje

  • 1 kopje espresso (liefst van robusta bonen)
  • 1,5 eetlepel gecondenseerde melk
  • 1 theelepel (vanille)suiker
  • 1 eidooier
Klop de eidooier met de gecondenseerde melk en de suiker in minstens 5 minuten tot een schuimige massa.
Zet een vers kopje espresso en roer een theelepel koffie door het eimensel. Giet het eimengsel dan over de resterende koffie in het kopje. In Hanoi serveren ze het kopje in een bakje heet water zodat het niet zo snel afkoelt; in Hoi An kregen we het zonder bakje water.

Categorie: dranken Tags: Vietnam

Vorig bericht: « Salade met koolrabi, gamba’s en Hollandse garnalen
Volgend bericht: Winkelen in York »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in