• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Engeland 2: wat aten wij in Londen?

11 augustus 2011 By Martine Reageer

Ontbijten deden wij in Londen pas als we in het centrum aankwamen (we stonden op een scoutingterrein net buiten Londen). Vaak kochten we bij een Pret A Manger wat sandwiches en een koffie of warme chocomelk en dan gingen we daarna op pad. Pret A Manger is er trots op dat ze natuurlijke producten verkopen zonder allerlei toevoegingen en wij vonden de sandwiches daar het lekkerst.
Op mijn lijstje van niet te missen eetlocaties stond met stip bovenaan Pitt Cue Co, omdat ik daar in diverse Engelse foodblogs over gelezen had en de meeste bloggers erg enthousiast waren. Het vlees wordt op Amerikaanse wijze gerookt en daar na op de bbq verder klaargemaakt. Wij aten de pulled pork met beans (ik) en coleslaw (Maarten) . Erbij krijg je dan nog wat augurk en saus en een lekker stuk geroosterd brood maakt de maaltijd compleet. Het vlees was heerlijk mals en lekker van smaak. De rooksmaak was niet zo heel sterk, maar wel erg lekker en de bonen waren heerlijk mals, maar met een lekkere bite. Uiteindelijk nog een flinke maaltijd voor 7 pond. Pitt Cue Co vind je onder de Hungerford Bridge bij Southbank, vlakbij de London Eye.

Een heerlijk broodje falafel aten we bij Pilpel (bij Spitalfields market). De opa van de eigenaar maakte falafel in zijn eigen restaurant en zijn kleinzoon leerde dus al van kleins af aan hoe je een goede falafel maakt. Alles in de zaak straalt enthousiasme en liefde voor het product uit.En het was ook nog eens heel erg lekker.

We aten in Covent Garden een heerlijke butternut squash &goat cheese pie en daarna een bordje paella. Om zoveel mogelijk verschillende dingen te kunnen proeven nemen we vaak allebei de helft van iets en dat hebben we hier dus ook gedaan. De paella werd in een enorme pan klaargemaakt en was vers en lekker.

Mother mash zag er zeer veelbelovend uit en bovendien waren we al even op zoek naar iets te eten en waren we niet meer zo kritisch. Het eten zag er erg lekker uit, maar ik vond de aardappelpuree plakkerig en de worst vrij smakeloos. ook van jus werd ik niet enthousiast. De doperwten waren wel erg lekker en de bediening was snel en vriendelijk.

Dan ook nog maar even onze meest teleurstellende ervaring in Londen. We waren al een paar keer langs een eettentje (wrap it, 418 Strand, Charing Cross) gelopen die wraps verkocht. Ze zagen er erg spannend uit en uiteindelijk besloten we daar een wrap te halen. We kozen een wrap met kip (de garnalen die ik wilde waren uitverkocht), die vervolgens besausd en daarna opgewarmd werd. Enthousiast liepen we naar de overkant van de straat waar we de wraps uitpakten en een hap namen. We waren het er direct na die eerste hap over eens: deze wraps gooien we weg. Dat doen we niet snel, maar deze waren echt te smerig.

Categorie: reizen Tags: Engeland, Londen

Vorig bericht: « Engeland 1: wat aten wij?
Volgend bericht: Engeland 3: Londen, Harrods »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen ge Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen gemaakt worden. We hadden een beetje onze twijfels of dat interessant zou zijn. Het bleek een fantastisch uitje. We zagen het hele proces van boomstam tot klosje en de hele werkplaats zag eruit alsof er nog dagelijks gewerkt wordt. Dat is ook wel een klein beetje zo, want alle machines werken nog en werden tijdens de rondleiding gedemonstreerd. #stottparkbobbinmill #mill #holiday #travel #reizen #ambachten #museum #houtenklosjes #uk #lakedistrict #engeland #vakantie #roadtrip
Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich tosti naar idee van @elisabethsmagazine. Die kun je in allerlei variaties maken en is superlekker. #foodblogswap #food #fbs #tosti #driedubbeletosti #foodblog #foodblogger #clubsandwich #clubsandwichtosti
ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat het nog niet zo druk was. We deelden bao en bitterballen met eend, een wrap met kip en guacamole, een heerlijk stokbroodje buikspek en een verrukkelijk ijsje (mandarijn en citroen-basilicum) toe. #rollendekeukens #foodtrucks #foodtruckfestival #festival #food #buiteneten #eten #foodblogger #weekend
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in