• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mailadres
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Engeland 2: wat aten wij in Londen?

11 augustus 2011 By Martine Reageer

Ontbijten deden wij in Londen pas als we in het centrum aankwamen (we stonden op een scoutingterrein net buiten Londen). Vaak kochten we bij een Pret A Manger wat sandwiches en een koffie of warme chocomelk en dan gingen we daarna op pad. Pret A Manger is er trots op dat ze natuurlijke producten verkopen zonder allerlei toevoegingen en wij vonden de sandwiches daar het lekkerst.
Op mijn lijstje van niet te missen eetlocaties stond met stip bovenaan Pitt Cue Co, omdat ik daar in diverse Engelse foodblogs over gelezen had en de meeste bloggers erg enthousiast waren. Het vlees wordt op Amerikaanse wijze gerookt en daar na op de bbq verder klaargemaakt. Wij aten de pulled pork met beans (ik) en coleslaw (Maarten) . Erbij krijg je dan nog wat augurk en saus en een lekker stuk geroosterd brood maakt de maaltijd compleet. Het vlees was heerlijk mals en lekker van smaak. De rooksmaak was niet zo heel sterk, maar wel erg lekker en de bonen waren heerlijk mals, maar met een lekkere bite. Uiteindelijk nog een flinke maaltijd voor 7 pond. Pitt Cue Co vind je onder de Hungerford Bridge bij Southbank, vlakbij de London Eye.

Een heerlijk broodje falafel aten we bij Pilpel (bij Spitalfields market). De opa van de eigenaar maakte falafel in zijn eigen restaurant en zijn kleinzoon leerde dus al van kleins af aan hoe je een goede falafel maakt. Alles in de zaak straalt enthousiasme en liefde voor het product uit.En het was ook nog eens heel erg lekker.

We aten in Covent Garden een heerlijke butternut squash &goat cheese pie en daarna een bordje paella. Om zoveel mogelijk verschillende dingen te kunnen proeven nemen we vaak allebei de helft van iets en dat hebben we hier dus ook gedaan. De paella werd in een enorme pan klaargemaakt en was vers en lekker.

Mother mash zag er zeer veelbelovend uit en bovendien waren we al even op zoek naar iets te eten en waren we niet meer zo kritisch. Het eten zag er erg lekker uit, maar ik vond de aardappelpuree plakkerig en de worst vrij smakeloos. ook van jus werd ik niet enthousiast. De doperwten waren wel erg lekker en de bediening was snel en vriendelijk.

Dan ook nog maar even onze meest teleurstellende ervaring in Londen. We waren al een paar keer langs een eettentje (wrap it, 418 Strand, Charing Cross) gelopen die wraps verkocht. Ze zagen er erg spannend uit en uiteindelijk besloten we daar een wrap te halen. We kozen een wrap met kip (de garnalen die ik wilde waren uitverkocht), die vervolgens besausd en daarna opgewarmd werd. Enthousiast liepen we naar de overkant van de straat waar we de wraps uitpakten en een hap namen. We waren het er direct na die eerste hap over eens: deze wraps gooien we weg. Dat doen we niet snel, maar deze waren echt te smerig.

Categorie: reizen Tags: Engeland, Londen

Vorig bericht: « Engeland 1: wat aten wij?
Volgend bericht: Engeland 3: Londen, Harrods »

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Instagram

Dit lekkere brood met schapenkaas maakte ik vorig Dit lekkere brood met schapenkaas maakte ik vorig weekend. Ik zag het op YouTube en het zag er zo lekker uit dat ik het wel moest maken 😀. Het recept leek niet helemaal te kloppen (echt veel te veel vocht), maar met wat improvisatie tijdens de uitvoering werd het een overheerlijk brood. #brood #bread #bakken #food #foodie #nietvoorblogdezekeer #instafood #foodbloggernl #foodblognl #foodblog #schapenkaas
Donuts met sprinkles naar recept van @tessa_patess Donuts met sprinkles naar recept van @tessa_patesserie . Ik wilde al heel lang eens zelf donuts maken, maar dat dat dat heel veel gedoe was. Niets bleek minder waar. Ze zijn eigenlijk vrij eenvoudig te maken.  Genieten jullie ook zo van blauwe lucht en zon? Ik ga zo nog lekker even in mijn moestuin aan de slag.  #foodblogswap #donuts #zoet #sweet #bakken #weekend #fbs #foodie #zowordenwenooitdun #instafood #doodblog #foodblogger #doodbloggernl
Deze appelkruimelcake van @suus_laundryfood maakte Deze appelkruimelcake van @suus_laundryfood maakte ik voor de #swiepswoepswap  van deze maand. Eigenlijk had ik de grostle uitgezocht, want die had ik al op mijn “nog eens  te bloggen” lijstje staan. Ik maakte een erg lekkere variant, maar maakte geen foto omdat we onverwacht laat aten, het al donker was en ik te veel trek had om nog een foto te maken. Dus maakte ik gisteren appelcake waar ik zelf nog amandelsnippers aan toevoegde.  Deze cake verschijnt niet op mijn blog, want daar bleek al een lekkere appelkruimelcake te staan 😬. Het recept voor de cake vind je bij @suus_laundryfood. Kun je gelijk even door alle andere recepten snuffelen. #swiepswoepswap  #cake #bakken #zoet #sweet #bakken #appel #appelcake #weekend @mandyandmore
Hoewel ik heb grote sneeuwfan ben zijn we toch 2 Hoewel ik heb grote sneeuwfan  ben zijn we toch 2 keer gaan wandelen dit weekend. Wat wonen we toch in een mooie omgeving! Maarten maakte ook nog even een snowface (swipe) en had daarna een koud hoofd 😂 #sneeuw #wandelen #sneeuwwandeling  #koningshof #overveen #winter #bijnalente #kannietwachten
Ik zit komend weekend lekker onder een dekentje op Ik zit komend weekend lekker onder een dekentje op de bank in mijn nieuwe boek te bladeren 😀. Njam, de tv-zender van Vlaanderen en Nederland bestaat 10 jaar. Om dat te vieren is er een jubileumkookboek gemaakt. Het staat vol feestrecepten voor allerlei gelegenheden. Voor mij een mooie gelegenheid kennis te maken met Njam en de tv-programma’s te gaan ontdekken. Kijken jullie wel eens naar Njam? #gekregen #njam #koken #kooktv #tv #nieuweharing @marcuspolman #kookboek #food #foodie #kookboeken #feest #jubileumboek #foodblogger #foodblog #weekend #nooitgenoegkookboeken
Chinese loempia’s gemaakt vandaag en gisteren. D Chinese loempia’s gemaakt vandaag en gisteren. De vulling mag nog iets meer op smaak en het deeg heeft ook nog wat aanpassing nodig. De loempiavellen van vandaag waren al wel veel beter dan die van gisteren.  Ik experimenteer nog even door komende weken. #loempia #chinees #chineseloempia #snacklunch #experimenteren #test #food #foodie #weekend #foodblogger
Gisteren bakte ik een appeltaart voor Maarten omda Gisteren bakte ik een appeltaart voor Maarten omdat hij daar blij van wordt. Deze keer uit het boek Rutger bakt De 100 allerbeste recepten. Ook dit recept viel weer erg in de smaak. #appeltaart #zoet #bakken #baking #carreraculinair #rutgerbakt #rutgers100allerbeste #baktotaalbouwhuis #food #foodblog #foodblogger #foodblognl #foodbloggernl #instafood #weekend #genieten
Mexicaanse bonensoep van @culi_sandra. Daar knap j Mexicaanse bonensoep van @culi_sandra. Daar knap je van op op zo’n gure dag als vandaag. Snel klaar, lekker en gezond. #mexicaans #soep #bonensoep #fbs #foodblogswap #foodblog #foodbloggernl #foodblogger #instafood #weekend #bonen #gezond
Afgelopen week maakte ik een heerlijke pie met kip Afgelopen week maakte ik een heerlijke pie met kip en prei uit het boek Rutger bakt van @rutgerbakt. Het deeg was lekker krokant en de vulling mals en sappig. De dag erna aten we het restant en toen was de pie zelfs nog lekkerder. Kortom; dit is een blijvertje en ik ga zeker nog variaties bedenken op de vulling. De recensie van het boek Rutger bakt De 100 allerbeste recepten verschijnt binnenkort op Duizend en 1 dag. #Rutgerbakt #Rutgers100allerbeste #baktotaalbouwhuis #carreraculinair #pie #kip #bakken #hartig #food #foodblog #foodblogger #gekregenboek #wedstrijd
Volgen op Instagram
KokenKoken

Archief

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in