• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Engelse aardappelballetjes uit Aan tafel met Charles Dickens

21 november 2019 By Martine Reageer

Uit het boek Aan tafel met Charles Dickens (waar ik dinsdag een review van plaatste) maakte ik aardappelballetjes. Ik volgde netjes het recept, kreeg een heerlijke puree en zette die een nacht in de koelkast. Van helft van de puree maakte ik de volgende dag prachtige balletjes ter grootte van een pingpongbal die ik in de boter bakte. En daar werd het lastiger. Want toen de binnenkant van de balletjes warm werd, werden de balletjes zachter. Al gauw had ik meer bonken dan ballen in de pan. Uiteraard zette ik dapper door, want hoewel de vorm veranderde werd de buitenkant mooi krokant. Bovendien waren ze ontzettend lekker van smaak.

De andere helft van de puree wilde ik gebruiken om de volgende dag wat balletjes te maken voor een foto bij het recept. Maar dan wilde ik natuurlijk wel het liefst mooi ronde balletjes. Ik had verzonnen om de balletjes in te vriezen en ze dan pas door ei en rijstebloem te rollen. Dan werden ze misschien eerst knapperig en dan pas zacht waardoor ze beter in vorm zouden blijven. Dat was op zich best een goed idee, maar het pakte toch iets anders uit. Deze balletjes had ik de grootte van een flinke knikker gegeven en dat was eigenlijk iets te klein. Het was nu nog moeilijker om ze rond te houden., hoewel ze in het begin makkelijker bakten doordat ze bevroren waren. Uiteindelijk heb ik ze allemaal een vriendelijk klapje op de kop gegeven en er koekjes van gemaakt. Ze smaakten er niet minder om. De buitenkant wordt heerlijk knapperig en de binnenkant bestaat uit romige aardappelpuree. Het toppunt van comfortfood.

Navraag bij Josephine van My inner Victorian leerde mij dat je deze balletjes inderdaad gewoon voorzichtig moet bakken en dat het best lastig is om ze mooi rond te houden. We genieten dus in het vervolg gewoon van wat bonkige balletjes met het formaat van een pingpongbal en bakken ze voorzichtig.

Engelse aardappelballetjes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 450 gram kruimige aardappelen
  • 50 ml hete melk
  • 25 gram boter
  • 0,5 theelepel zout
  • 1 flinke snuf witte peper
  • 1 ei (M, losgeklopt)
  • 50 gram rijstebloem
  • 0,5 theelepel cayennepeper

Kook de aardappelen gaar en laat ze even droogstomen. Maak er een puree van door eerst te stampen, dan de hete melk en dan pas de boter toe te voegen. Breng de puree op smaak met zout en witte peper. Laat de puree volledig afkoelen. Het liefst een nacht in de koelkast.

Zet het losgeklopte ei en de rijstebloem in schaaltjes klaar. Vermeng de rijstebloem met de cayennepeper. Schep met een eetlepel wat aardappelpuree op je hand en draai er een balletje van. Haal het balletje achtereenvolgens door het ei en de rijstebloem. Bereid zo alle balletjes voor en bak ze in boter in circa 5 minuten goudbruin. Serveer direct.

Categorie: bijgerecht Tags: aardappel

Vorig bericht: « Review: Aan tafel met Charles Dickens – Josephine van My inner Victorian
Volgend bericht: De maand van Duizend en 1 dag: november »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen ge Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen gemaakt worden. We hadden een beetje onze twijfels of dat interessant zou zijn. Het bleek een fantastisch uitje. We zagen het hele proces van boomstam tot klosje en de hele werkplaats zag eruit alsof er nog dagelijks gewerkt wordt. Dat is ook wel een klein beetje zo, want alle machines werken nog en werden tijdens de rondleiding gedemonstreerd. #stottparkbobbinmill #mill #holiday #travel #reizen #ambachten #museum #houtenklosjes #uk #lakedistrict #engeland #vakantie #roadtrip
Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich tosti naar idee van @elisabethsmagazine. Die kun je in allerlei variaties maken en is superlekker. #foodblogswap #food #fbs #tosti #driedubbeletosti #foodblog #foodblogger #clubsandwich #clubsandwichtosti
ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat het nog niet zo druk was. We deelden bao en bitterballen met eend, een wrap met kip en guacamole, een heerlijk stokbroodje buikspek en een verrukkelijk ijsje (mandarijn en citroen-basilicum) toe. #rollendekeukens #foodtrucks #foodtruckfestival #festival #food #buiteneten #eten #foodblogger #weekend
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in