• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Experimenteren met de mini kamado: eendenborstfilet en kaneelbroodjes

3 juli 2020 By Martine Reageer

Afgelopen september kreeg ik van mijn moeder en zus een mini kamado voor mijn verjaardag. Uiteraard was ik als een kind zo blij, maar in gebruik bleken er toch wel een aantal haken en ogen aan te zitten. Zo mag ik op mijn balkon geen kolen gebruiken. Dat verbod durf ik met de kamado wel te negeren, maar de rook die vrijkomt met het aansteken en barbecueën vind ik wel een probleem. Het aansteken gaat vrijwel zonder rook als je een elektrische barbecue aansteker gebruikt i.p.v. aanmaakblokjes en met een heat deflector hou je wat rookontwikkeling tegen, maar ik durf de kamado toch alleen met regenachtig weer en liefst veel wind aan te doen. Toen we dus plannen maakten om een week in een huisje op vakantie te gaan besloot ik onmiddellijk dat de kamado dan mee moest zodat ik eindelijk eens goed kon experimenteren. Zo gezegd zo gedaan.

mini kamado

Resultaat

Ik maakte sappige hamburgers, zalm op een cederhouten plankje, perfect gebakken worsten en eendenborst die zo lekker was dat we er de volgende dag direct nog 2 zijn gaan kopen. Ook de kaneelbroodjes vielen goed in de smaak. Ik moet er eerlijk bij zeggen dat er nog geen sprake is van echte temperatuurbeheersing en dat de resultaten meer geluk dan wijsheid waren (misschien moet ik eens een workshop volgen bij Kamado Express), maar we hebben wel heerlijk gegeten. Alleen de entrecote op dag 1 was niet zo goed gelukt. De kamado was niet heet genoeg, waardoor het vlees wel gaar, maar niet knapperig bruin geroosterd werd en wel door en door gaar was.

Ik blijf dus nog even dromen van een grote tuin waar dan misschien geen Big Green Egg large komt te staan, maar in elk geval een kleinere kamado. Want wat smaakt het toch allemaal lekker uit zo’n ei!

eendenborstfilet uit de mini kamado

Eendenborstfilet

Ingrediënten

  • 1 eendenborstfilet
  • versgemalen peper en versgemalen zout
  • evt. een kernthermometer

Stook de kamado op naar 230 graden. Laat de eendenborstfilet op kamertemperatuur komen. Dep de filet droog met keukenrol. Snijd het vetlaagje van de filet in met een scherp mes. Zorg daarbij dat je niet in het vlees snijdt. Bestrooi beide kanten van de filet met grof zout. Leg de filet met de vetkant op het rooster van de kamado. Draai de filet na 5 minuten om en laat nog 3 minuten bakken. Uiteraard hangt de tijd die de filet nodig heeft af van de dikte. Met een kernthermometer kun je precies zien wanneer het vlees klaar is. Rond de 55 graden heb je de juiste garing te pakken. Bestrooi de filet met peper en laat het vlees even rusten onder een stukje aluminiumfolie. Snijd hem daarna in plakjes.

eendenborstfilet in plakjes uit de mini kamado

Kaneelbroodjes

kaneelbroodjes uit de mini kamado

Kaneelbroodjes

Ingrediënten

  • een blikje croissantdeeg
  • 2 middelgrote appels
  • 1 eetlepel kaneel
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • boter om in te vetten

Breng de temperatuur van de kamado naar 150 graden. Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snijd de appel in stukjes. Meng de appelstukjes met de suiker en kaneel. Haal het deeg uit het blikje en snijd het doormidden. Rol de 2 ontstane rollen uit en snijd ze doormidden. Verdeel de appelstukjes over de 4 deegrepen en rol ze op. Leg ze met de open kant naar boven in een ingevette folievorm of gietijzeren pannetje. Zet de vorm op het rooster en laat de broodjes in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar worden.

Disclaimer: dit artikel betreft een samenwerking.

Categorie: barbecue Tags: barbecue, vlees, zoet

Vorig bericht: « Courgettetaart met chocolade
Volgend bericht: Snickers ijs »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in