• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Experimenteren met de mini kamado: eendenborstfilet en kaneelbroodjes

3 juli 2020 By Martine Reageer

Afgelopen september kreeg ik van mijn moeder en zus een mini kamado voor mijn verjaardag. Uiteraard was ik als een kind zo blij, maar in gebruik bleken er toch wel een aantal haken en ogen aan te zitten. Zo mag ik op mijn balkon geen kolen gebruiken. Dat verbod durf ik met de kamado wel te negeren, maar de rook die vrijkomt met het aansteken en barbecueën vind ik wel een probleem. Het aansteken gaat vrijwel zonder rook als je een elektrische barbecue aansteker gebruikt i.p.v. aanmaakblokjes en met een heat deflector hou je wat rookontwikkeling tegen, maar ik durf de kamado toch alleen met regenachtig weer en liefst veel wind aan te doen. Toen we dus plannen maakten om een week in een huisje op vakantie te gaan besloot ik onmiddellijk dat de kamado dan mee moest zodat ik eindelijk eens goed kon experimenteren. Zo gezegd zo gedaan.

mini kamado

Resultaat

Ik maakte sappige hamburgers, zalm op een cederhouten plankje, perfect gebakken worsten en eendenborst die zo lekker was dat we er de volgende dag direct nog 2 zijn gaan kopen. Ook de kaneelbroodjes vielen goed in de smaak. Ik moet er eerlijk bij zeggen dat er nog geen sprake is van echte temperatuurbeheersing en dat de resultaten meer geluk dan wijsheid waren (misschien moet ik eens een workshop volgen bij Kamado Express), maar we hebben wel heerlijk gegeten. Alleen de entrecote op dag 1 was niet zo goed gelukt. De kamado was niet heet genoeg, waardoor het vlees wel gaar, maar niet knapperig bruin geroosterd werd en wel door en door gaar was.

Ik blijf dus nog even dromen van een grote tuin waar dan misschien geen Big Green Egg large komt te staan, maar in elk geval een kleinere kamado. Want wat smaakt het toch allemaal lekker uit zo’n ei!

eendenborstfilet uit de mini kamado

Eendenborstfilet

Ingrediënten

  • 1 eendenborstfilet
  • versgemalen peper en versgemalen zout
  • evt. een kernthermometer

Stook de kamado op naar 230 graden. Laat de eendenborstfilet op kamertemperatuur komen. Dep de filet droog met keukenrol. Snijd het vetlaagje van de filet in met een scherp mes. Zorg daarbij dat je niet in het vlees snijdt. Bestrooi beide kanten van de filet met grof zout. Leg de filet met de vetkant op het rooster van de kamado. Draai de filet na 5 minuten om en laat nog 3 minuten bakken. Uiteraard hangt de tijd die de filet nodig heeft af van de dikte. Met een kernthermometer kun je precies zien wanneer het vlees klaar is. Rond de 55 graden heb je de juiste garing te pakken. Bestrooi de filet met peper en laat het vlees even rusten onder een stukje aluminiumfolie. Snijd hem daarna in plakjes.

eendenborstfilet in plakjes uit de mini kamado

Kaneelbroodjes

kaneelbroodjes uit de mini kamado

Kaneelbroodjes

Ingrediënten

  • een blikje croissantdeeg
  • 2 middelgrote appels
  • 1 eetlepel kaneel
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • boter om in te vetten

Breng de temperatuur van de kamado naar 150 graden. Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snijd de appel in stukjes. Meng de appelstukjes met de suiker en kaneel. Haal het deeg uit het blikje en snijd het doormidden. Rol de 2 ontstane rollen uit en snijd ze doormidden. Verdeel de appelstukjes over de 4 deegrepen en rol ze op. Leg ze met de open kant naar boven in een ingevette folievorm of gietijzeren pannetje. Zet de vorm op het rooster en laat de broodjes in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar worden.

Disclaimer: dit artikel betreft een samenwerking.

Categorie: barbecue Tags: barbecue, vlees, zoet

Vorig bericht: « Courgettetaart met chocolade
Volgend bericht: Snickers ijs »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in