• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Feta spread met spinazie en artisjokharten

19 mei 2017 By Martine Reageer

Op mijn werk lunch ik samen met de cliënten (met een licht verstandelijke beperking) en de kwaliteit van die lunch is niet zodanig dat we echt lekker zitten te eten. Ik ben dus altijd op zoek naar manieren om de boel een beetje op te fleuren. De wekelijkse tosti op woensdag maakt het brood een stuk beter te behappen en op de overige dagen neem ik af en toe ik zelf iets mee. Het is dan altijd grappig om te zien wie er openstaan voor een nieuw smaakje en wie er niets van moeten weten omdat ze het niet kennen. Deze spread is daar een mooi voorbeeld van. Toen ik vertelde dat er spinazie, artisjokhart en feta inzit haakten de meesten af. De 2 die het probeerden waren oprecht enthousiast en ik zelf ga deze spread nog veel vaker maken. Ik vind de knoflook er erg lekker in, maar ik kan me voorstellen dat je tijdens je lunch niet perse knoflook wilt eten. Dan laat je die er gewoon uit. Uit ervaring weet ik inmiddels dat de spread zeker 6 dagen goed blijft en ook heerlijk is op een toastje bij de borrel.

Feta spread met spinazie en artisjokharten

Ingrediënten

  • 200 gram feta
  • 2 flinke handen gewassen verse spinazie
  • handje gehakte platte peterselie
  • 1/2 potje artisjokharten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
Roerbak de spinazie in een klein beetje olie, maar houd een klein handje apart.
Laat de spinazie even afkoelen en doe het dan met de peterselie, artisjokharten, knoflook en feta in een keukenmachine. Laat draaien tot het een glad mengsel is. Meng er dan steeds een scheutje olie door tot je een goed smeerbare puree hebt. Doe er peper en zout naar smaak bij en laat nog heel even draaien met de achtergehouden spinazie.
Erg lekker op dikke plakken getoast brood of op een toastje. Je kunt deze spread prima een paar dagen bewaren in de koelkast.

Categorie: borrelhapje Tags: groente, vegetarisch

Vorig bericht: « Tosti rendang
Volgend bericht: Noedels met kip en groenten »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in