• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Flammkuchen en foodbloggers naar de Auchan

19 januari 2014 By Martine 7 Reacties

Het is alweer even geleden, maar ik wil jullie toch graag nog even meenemen naar mijn uitje naar de Auchan. Binnen de foodbloggersgroep op facebook ontstond een gesprek over het bezoeken van grote supermarkten op vakantie. Daar worden wij foodies natuurlijk enthousiast van. De gezinsleden delen dat enthousiasme vaak niet zo, dus worden er dan afspraken gemaakt over hoe lang er gewinkeld mag worden en hoe laat er dan weer verzameld moet worden bij de koffiedrinkende man en zich vervelende kinderen.
Het zou natuurlijk fantastisch zijn, zo verzonnen we, om eens ongestoord te winkelen in een enorme supermarkt.

Een plan ontstond om met een groepje foodbloggers af te reizen naar de Auchan in Roncq (Frankrijk, in de buurt van Lille).
En zo kwam het dat Marleen van Eten uit de volkstuin, Emmelien van Zoet en roze, Cristien van Oesters en uien en ik op zaterdag 15 december naar Frankrijk afreisden, met nog lege tassen en heel veel zin. Na een voorspoedige reis besloten we eerst even te lunchen. We hadden gehoord dat je in Brasserie Les 3 brasseurs tegenover de Auchan erg goede Flammkuchen kan eten, dus dat wilden we natuurlijk proberen.

Emmelien en Marleen deelden samen La trois fromage (avec oignons, fromage de chèvre, bleu d’Auvergne, Maroilles) en ik at met Christien La gratinee (avec oignons, lardons, fromage râpé ). Superlekker! Het was er helaas te donker om een fatsoenlijke foto te kunnen maken.

Vervolgens hebben we heerlijk een uur of 4 door de supermarkt gedwaald, ieder in ons eigen tempo, af en toe in elkaars karretje snuffelend. Met een afgeladen auto vertrokken we weer richting Nederland, terugkijkend op een zeer geslaagd uitje. Dat gaan we vaker doen.

Mijn buit
Die heerlijke Flammkuchen wilde ik natuurlijk thuis ook zelf maken. Ik maakte er vandaag 2, maar wij hadden er als lunch aan eentje genoeg. De andere gaat dus de vriezer in. Het deeg zelf kun je overigens ook prima invriezen. Het mengsel van creme fraiche met de kruidenkaas bleek een gouden greep. Verrassend goed smeerseltje om groentje in te dippen, bij een gepofte aardappel en ik denk dat ik nog veel meer toepassingen ga verzinnen.

Flammkuchen

 

Ingrediënten 

voor het deeg

  • 300 gram bloem
  • 180 ml lauwwarm water
  • 7 gram gedroogde gist
  • klein snufje suiker
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snufje zout
Los de gist op in het water. Zeef de bloem boven een kom. Meng zout en suiker losjes door de bloem. Maak een kuiltje in de bloem en voeg de olie en het water met de gist toe. Kneed de bloem er vanuit de randen doorheen en kneed net zo lang op een werkblad tot er een soepele bal is ontstaan. Als het te droog is voeg je nog een scheutje water toe.
Leg na het kneden de bal in de kom en dek af met plasticfolie. Laat het een uurtje rijzen. Ik maak het deeg zelf in de broodbakmachine en dan kost het deeg maken in totaal 1,5 uur. Het is dan een kwestie van de ingrediënten in de broodvorm doen en de machine het werk laten doen.
Verdeel het deeg in 2 stukken en rol heel dun uit. Beleg de lappen dan met de topping.
voor de topping
  • ongeveer 4 eetlepels crème fraîche of demi-crème fraîche
  • ongeveer 4 eetlepels kruidenkaas
  • handje geraspte kaas
  • gerookte smalle spekreepjes
  • 1 ui
Meng de crème fraîche met de roomkaas en besmeer het deeg ermee. Snijd de ui in halve ringen en leg ze op het deeg. Strooi spekjes en kaas erover.
Bak in een voorverwarmde oven op 250 graden (liefst met pizzasteen, anders op hete bakplaat) in ongeveer 8 minuten net knapperig aan de randjes. Als het goed is, zijn de spekjes en ui dan lekker gaar en is de kaas gesmolten zonder hard te worden. De Flammkuchen hoort in het midden nog een beetje zacht te zijn.

Categorie: reizen, uit eten Tags: Frankrijjk, Lille

Vorig bericht: « Pitabroodjes
Volgend bericht: Aardappeltortilla met makreel en geroosterde paprika »

Lees Interacties

Reacties

  1. Ilona

    20 januari 2014 om 18:23

    Heerlijk herkenbaar! Ik rij zelf minimaal 1 keer per jaar op en neer naar die Auchan. Bedankt voor de tip over de flamkuchen die ga ik de volgende keer zeker uitproberen. Lille zelf is trouwens ook zeer de moeite waard om te bezoeken, al was het alleen al voor de macarons van Patrick Hermand 😉

    Beantwoorden
  2. Martine

    20 januari 2014 om 19:10

    Ik hoorde ook al dat er een leuke markt is. Dan mogen wel wel heel erg vroeg vertrekken als we dat allemaal willen zien. Gaat er vast nog eens van komen.

    Beantwoorden
  3. PSbyDila.com

    7 februari 2014 om 16:28

    Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    Beantwoorden
  4. Martine

    7 februari 2014 om 16:29

    Sorry PSbyDila.com. Heb per ongeluk je reactie verwijderd. Ik wilde antwoord geven en drukte op verwijderen in mijn dashboard. Lekker stom.

    Beantwoorden
  5. Ilona

    12 februari 2014 om 14:41

    Als je je vast wilt verlekkeren aan de macarons en taartjes; ze staan inmiddels op mijn blog 😉

    Beantwoorden
  6. Rozemarijn van Loef

    4 juli 2014 om 21:18

    Hey Martine! Ik kook deze maand iets van je blog voor de foodblogswap. 🙂
    Dit word de eerste keer dat ik hieraan meedoe, maar ik heb er zin in, wat heb je er lekkere recepten tussen staan zeg!

    Beantwoorden
  7. Martine

    5 juli 2014 om 12:14

    Hallo Rozemarijn, superleuk dat je iets van mijn blog gaat maken. Ben nu al helemaal nieuwsgierig.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in