Het is alweer even geleden, maar ik wil jullie toch graag nog even meenemen naar mijn uitje naar de Auchan. Binnen de foodbloggersgroep op facebook ontstond een gesprek over het bezoeken van grote supermarkten op vakantie. Daar worden wij foodies natuurlijk enthousiast van. De gezinsleden delen dat enthousiasme vaak niet zo, dus worden er dan afspraken gemaakt over hoe lang er gewinkeld mag worden en hoe laat er dan weer verzameld moet worden bij de koffiedrinkende man en zich vervelende kinderen.
Het zou natuurlijk fantastisch zijn, zo verzonnen we, om eens ongestoord te winkelen in een enorme supermarkt.
Een plan ontstond om met een groepje foodbloggers af te reizen naar de Auchan in Roncq (Frankrijk, in de buurt van Lille).
En zo kwam het dat Marleen van Eten uit de volkstuin, Emmelien van Zoet en roze, Cristien van Oesters en uien en ik op zaterdag 15 december naar Frankrijk afreisden, met nog lege tassen en heel veel zin. Na een voorspoedige reis besloten we eerst even te lunchen. We hadden gehoord dat je in Brasserie Les 3 brasseurs tegenover de Auchan erg goede Flammkuchen kan eten, dus dat wilden we natuurlijk proberen.
Emmelien en Marleen deelden samen La trois fromage (avec oignons, fromage de chèvre, bleu d’Auvergne, Maroilles) en ik at met Christien La gratinee (avec oignons, lardons, fromage râpé ). Superlekker! Het was er helaas te donker om een fatsoenlijke foto te kunnen maken.
Vervolgens hebben we heerlijk een uur of 4 door de supermarkt gedwaald, ieder in ons eigen tempo, af en toe in elkaars karretje snuffelend. Met een afgeladen auto vertrokken we weer richting Nederland, terugkijkend op een zeer geslaagd uitje. Dat gaan we vaker doen.
Mijn buit |
Flammkuchen
Ingrediënten
voor het deeg
- 300 gram bloem
- 180 ml lauwwarm water
- 7 gram gedroogde gist
- klein snufje suiker
- 1 eetlepel olijfolie
- snufje zout
- ongeveer 4 eetlepels crème fraîche of demi-crème fraîche
- ongeveer 4 eetlepels kruidenkaas
- handje geraspte kaas
- gerookte smalle spekreepjes
- 1 ui
Ilona
Heerlijk herkenbaar! Ik rij zelf minimaal 1 keer per jaar op en neer naar die Auchan. Bedankt voor de tip over de flamkuchen die ga ik de volgende keer zeker uitproberen. Lille zelf is trouwens ook zeer de moeite waard om te bezoeken, al was het alleen al voor de macarons van Patrick Hermand 😉
Ik hoorde ook al dat er een leuke markt is. Dan mogen wel wel heel erg vroeg vertrekken als we dat allemaal willen zien. Gaat er vast nog eens van komen.
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Sorry PSbyDila.com. Heb per ongeluk je reactie verwijderd. Ik wilde antwoord geven en drukte op verwijderen in mijn dashboard. Lekker stom.
Als je je vast wilt verlekkeren aan de macarons en taartjes; ze staan inmiddels op mijn blog 😉
Hey Martine! Ik kook deze maand iets van je blog voor de foodblogswap. 🙂
Dit word de eerste keer dat ik hieraan meedoe, maar ik heb er zin in, wat heb je er lekkere recepten tussen staan zeg!
Hallo Rozemarijn, superleuk dat je iets van mijn blog gaat maken. Ben nu al helemaal nieuwsgierig.