• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Flammkuchen en foodbloggers naar de Auchan

19 januari 2014 By Martine 7 Reacties

Het is alweer even geleden, maar ik wil jullie toch graag nog even meenemen naar mijn uitje naar de Auchan. Binnen de foodbloggersgroep op facebook ontstond een gesprek over het bezoeken van grote supermarkten op vakantie. Daar worden wij foodies natuurlijk enthousiast van. De gezinsleden delen dat enthousiasme vaak niet zo, dus worden er dan afspraken gemaakt over hoe lang er gewinkeld mag worden en hoe laat er dan weer verzameld moet worden bij de koffiedrinkende man en zich vervelende kinderen.
Het zou natuurlijk fantastisch zijn, zo verzonnen we, om eens ongestoord te winkelen in een enorme supermarkt.

Een plan ontstond om met een groepje foodbloggers af te reizen naar de Auchan in Roncq (Frankrijk, in de buurt van Lille).
En zo kwam het dat Marleen van Eten uit de volkstuin, Emmelien van Zoet en roze, Cristien van Oesters en uien en ik op zaterdag 15 december naar Frankrijk afreisden, met nog lege tassen en heel veel zin. Na een voorspoedige reis besloten we eerst even te lunchen. We hadden gehoord dat je in Brasserie Les 3 brasseurs tegenover de Auchan erg goede Flammkuchen kan eten, dus dat wilden we natuurlijk proberen.

Emmelien en Marleen deelden samen La trois fromage (avec oignons, fromage de chèvre, bleu d’Auvergne, Maroilles) en ik at met Christien La gratinee (avec oignons, lardons, fromage râpé ). Superlekker! Het was er helaas te donker om een fatsoenlijke foto te kunnen maken.

Vervolgens hebben we heerlijk een uur of 4 door de supermarkt gedwaald, ieder in ons eigen tempo, af en toe in elkaars karretje snuffelend. Met een afgeladen auto vertrokken we weer richting Nederland, terugkijkend op een zeer geslaagd uitje. Dat gaan we vaker doen.

Mijn buit
Die heerlijke Flammkuchen wilde ik natuurlijk thuis ook zelf maken. Ik maakte er vandaag 2, maar wij hadden er als lunch aan eentje genoeg. De andere gaat dus de vriezer in. Het deeg zelf kun je overigens ook prima invriezen. Het mengsel van creme fraiche met de kruidenkaas bleek een gouden greep. Verrassend goed smeerseltje om groentje in te dippen, bij een gepofte aardappel en ik denk dat ik nog veel meer toepassingen ga verzinnen.

Flammkuchen

 

Ingrediënten 

voor het deeg

  • 300 gram bloem
  • 180 ml lauwwarm water
  • 7 gram gedroogde gist
  • klein snufje suiker
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snufje zout
Los de gist op in het water. Zeef de bloem boven een kom. Meng zout en suiker losjes door de bloem. Maak een kuiltje in de bloem en voeg de olie en het water met de gist toe. Kneed de bloem er vanuit de randen doorheen en kneed net zo lang op een werkblad tot er een soepele bal is ontstaan. Als het te droog is voeg je nog een scheutje water toe.
Leg na het kneden de bal in de kom en dek af met plasticfolie. Laat het een uurtje rijzen. Ik maak het deeg zelf in de broodbakmachine en dan kost het deeg maken in totaal 1,5 uur. Het is dan een kwestie van de ingrediënten in de broodvorm doen en de machine het werk laten doen.
Verdeel het deeg in 2 stukken en rol heel dun uit. Beleg de lappen dan met de topping.
voor de topping
  • ongeveer 4 eetlepels crème fraîche of demi-crème fraîche
  • ongeveer 4 eetlepels kruidenkaas
  • handje geraspte kaas
  • gerookte smalle spekreepjes
  • 1 ui
Meng de crème fraîche met de roomkaas en besmeer het deeg ermee. Snijd de ui in halve ringen en leg ze op het deeg. Strooi spekjes en kaas erover.
Bak in een voorverwarmde oven op 250 graden (liefst met pizzasteen, anders op hete bakplaat) in ongeveer 8 minuten net knapperig aan de randjes. Als het goed is, zijn de spekjes en ui dan lekker gaar en is de kaas gesmolten zonder hard te worden. De Flammkuchen hoort in het midden nog een beetje zacht te zijn.

Categorie: reizen, uit eten Tags: Frankrijjk, Lille

Vorig bericht: « Pitabroodjes
Volgend bericht: Aardappeltortilla met makreel en geroosterde paprika »

Lees Interacties

Reacties

  1. Ilona

    20 januari 2014 om 18:23

    Heerlijk herkenbaar! Ik rij zelf minimaal 1 keer per jaar op en neer naar die Auchan. Bedankt voor de tip over de flamkuchen die ga ik de volgende keer zeker uitproberen. Lille zelf is trouwens ook zeer de moeite waard om te bezoeken, al was het alleen al voor de macarons van Patrick Hermand 😉

    Beantwoorden
  2. Martine

    20 januari 2014 om 19:10

    Ik hoorde ook al dat er een leuke markt is. Dan mogen wel wel heel erg vroeg vertrekken als we dat allemaal willen zien. Gaat er vast nog eens van komen.

    Beantwoorden
  3. PSbyDila.com

    7 februari 2014 om 16:28

    Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    Beantwoorden
  4. Martine

    7 februari 2014 om 16:29

    Sorry PSbyDila.com. Heb per ongeluk je reactie verwijderd. Ik wilde antwoord geven en drukte op verwijderen in mijn dashboard. Lekker stom.

    Beantwoorden
  5. Ilona

    12 februari 2014 om 14:41

    Als je je vast wilt verlekkeren aan de macarons en taartjes; ze staan inmiddels op mijn blog 😉

    Beantwoorden
  6. Rozemarijn van Loef

    4 juli 2014 om 21:18

    Hey Martine! Ik kook deze maand iets van je blog voor de foodblogswap. 🙂
    Dit word de eerste keer dat ik hieraan meedoe, maar ik heb er zin in, wat heb je er lekkere recepten tussen staan zeg!

    Beantwoorden
  7. Martine

    5 juli 2014 om 12:14

    Hallo Rozemarijn, superleuk dat je iets van mijn blog gaat maken. Ben nu al helemaal nieuwsgierig.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in