Na maanden post ik dan nu weer eens een ander recept dan 1 voor de foodblogswap. Ik raak altijd enorm geïnspireerd door reizen, weekendjes weg, uit eten gaan, bij vrienden eten enz. en dat doen we nu natuurlijk al een hele tijd niet. Ik denk dat er daarom zo weinig nieuws uit mijn handen komt. Maar nu had ik dan toch een echt inspiratiemomentje.
Het roer om
Wij volgen al een tijd het tv programma “Het roer om: Escape to the chateau” op zondagavond over de Engelse Dick en Angel Strawbridge. Zij kochten een kasteel in Frankrijk met 45 kamers en diverse bijgebouwen en veranderen dat al een paar jaar met enorme creativiteit en handigheid tot een droomkasteel. Ze organiseren bruiloften om uit de kosten te komen en alles ziet er altijd even verzorgd en sprookjesachtig uit.
Dick schudt diners uit zijn mouw alsof het niets is en houdt enorm van experimenteren op het gebied van eten en drinken. Angel versiert de tafels en zorgt ervoor dat de authentieke details van het kasteel terugkomen in de aankleding. Zo maakt ze foto’s van antieke behangstukken die ze op zolder vond en laat het dan op stof bedrukken. Bij het kasteel is een prachtige ommuurde moestuin met een fantastische glazen kas bij waar ik enorm jaloers van wordt. Angel heeft overigens ook 2 erg leuke boeken geschreven over het organiseren van een vintage tea party : het vintage tea party jaar (deel 2) en The vintage tea party book (deel 1). Deel 2 heb ik afgelopen week gekocht en is erg leuk. Het eerste boek staat dus nu ook op mijn verlanglijstje. Beide boeken zijn ook (heel goedkoop) als epub verkrijgbaar.
Flensjes met citroen
Een paar afleveringen geleden aten ze met het gezin flensjes met citroen en dat zag er zo lekker uit dat ik het de volgende dag direct gemaakt heb. Sindsdien hebben we het al een paar keer gegeten, want flensjes met citroen zijn heerlijk als lunch of dessert. De kunst is om de flensjes flinterdun te bakken; dan zijn ze het lekkerst.
Ingrediënten voor 6 a 8 flensjes
- 100 g bloem
- 2 eieren
- 2,5 dl melk
- 25 g gesmolten boter
- fijne witte suiker
- vers geperst citroensap
- boter om in te bakken
Doe de bloem in een kom en roer de eieren er met een garde door. Voeg de melk en de gesmolten boter toe en roer tot een glad beslag.
Laat een beetje boter smelten in een (kleine) koekenpan. Als de pan heet is doe je zoveel beslag in de pan dat de bodem net bedekt is. Draai de pan een beetje terwijl je het beslag in de pan doet zodat het beslag zich goed verdeelt. Als de bovenkant van het flensje droog is draai je het met een spatel om. Als de onderkant lichtbruin gebakken is is het flensje klaar. Besprenkel het met citroensap, strooi er een beetje suiker overheen en vouw het 2 keer dubbel. Serveer direct.
Als je deze flensjes lekker vindt krijg je hier vast ook trek van: luchtige pannenkoeken met gekaramelliseerde appeltjes.
Geef een reactie