• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Appel-kaneelcake

27 juli 2013 By Martine Reageer

Deze maand mocht ik voor de foodblogswap koken van het blog van Cherissa. Cherissa is in maart van dit jaar begonnen met haar blog en heeft een heel divers aanbod van recepten. Ik besloot de appel-kaneelcake te maken omdat ik bijna nooit cake bak en Maarten appelcake heel lekker vindt. Ik had geen grof kaneelsuiker in de buurt, maar wel hard geworden kaneelstaafjes (van die ouderwetjes snoepjes). Dit heb ik in de keukenmachine vermalen en in plaats van de kaneelsuiker gebruikt. Dit was erg lekker, dus dat idee ga ik vaker gebruiken.



Ik nam een cakeblik van 30 cm. Cherissa schreef dat de cake bij haar niet zo goed gerezen was. Dit ging bij mij wel goed, maar hij is wel opengebarsten aan de bovenkant. De smaak was er niet minder om.

Appel-kaneelcake 

 

Ingrediënten

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram boter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 3 theelepels kaneelpoeder
  • 8 gram vanillesuiker
  • 1 jonagold appel
  • snufje zout
  • 3 eetlepels kaneelsuiker (grof)
  • 4 grote eieren
  • beetje bloem om appel mee te bestrooien


Verwarm de oven voor op 175 graden, Meng met de mixer op de hoogste stand de boter, suiker, vanillesuiker en het zout tot een crème. Voeg op de middelste snelheid een voor een de eieren toe en mix tot een glad beslag. Mix vervolgens het beslag nog even 3 minuten op de hoogste stand. Voeg het bakmeel en de kaneel in kleine beetjes toe bij het mixen.
Snijd de appel in blokjes en bestuif deze met wat bloem. Meng de stukjes appel door het beslag heen. Meng ook de helft van de kaneelsuiker door het beslag. Doe het beslag in een ingevette bakvorm en strooi de rest van de kaneelsuiker over de cake. Bak de cake 60-70 minuten gaar en goudbruin. Laat de cake kort afkoelen, voordat je hem uit het bakblik haalt.

Een volgende keer zou ik iets meer appel gebruiken. In plaats van de vanillesuiker gebruikte ik het merg van een vanillestokje en ik gebruikte basterdsuiker. Ik weet niet of het daardoor kwam, maar de cake was bij mij de volgende dag erg vochtig. ik had hem afgekoeld afgedekt met folie, maar hij was echt een beetje nattig geworden.

Categorie: taart, koek en zoet Tags: appeltaart, cake, foodblogswap

Vorig bericht: « Sap van druif, appel en meloen uit de slownjuicer
Volgend bericht: Zeetong met gebakken aardappels, kapucijners, ui en spek »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in