• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Appelkruimel plaattaart met amandelen en speculaaskruiden

28 november 2017 By Martine Reageer

Deze maand was ik zo gelukkig voor de tweede keer iets (in april maakte ik deze lekkere noten ) van het blog PaTESSerie te mogen maken voor de foodblogswap. PaTESSerie staat vol heerlijke recepten en hoewel het water me in de mond liep bij bijv. deze kaassoufflés of  een van de recepten met chocolade viel de keus toch op iets anders. Ik wilde namelijk iets bakken dat geschikt was om mee te nemen naar een ochtendje vissen en dus makkelijk te vervoeren en uit te delen was.

Het werd de appelkruimel plaattaart met amandelen en speculaaskruiden. Tessa maakte hem met walnoten en die lijkt me ook heerlijk, maar ik had nog wat amandelrestanten die dringend op moesten dus mijn taart maakte ik met amandel.
Dat notenmeel door het deeg geeft de taart echt wat extra’s en ga ik vaker gebruiken in appeltaart. Ik deed er in het kader van Sinterklaas sfeer speculaaskruiden door ipv alleen kaneel.

Appelkruimel plaattaart met amandelen en speculaaskruiden

Ingrediënten

Deeg

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram amandelmeel
  • 1/4 theelepel zout
  • 200 gram koude boter, in blokjes
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 1 ei, losgeklopt met 1 el water

Vulling

  • 4 grote goudreinetten (of stevige friszure appels)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 75 gram kristalsuiker
  • 100 gram grote gele rozijnen
  • flinke scheut bruine jenever/bruine rum/appelsap/water
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 3 eetlepels custardpoeder + 2 extra eetlepels custardpoeder voor op de bodem van de taart
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 75 gram gehakte amandelen of amandelsnippers
Kruimellaag

  • 180 gram bloem
  • 130 gram suiker
  • 120 gram boter

Verwarm de oven voor op 170 C (hetelucht 150 C) en wel de rozijnen minstens een half uur in de drank van je keuze.

Deeg
Meng het zelfrijzend bakmeel met het zout in een grote kom. Wrijf er met de vingertoppen de koude boter door en kneed tot een kruimelig mengsel. Doe er dan de suiker en het eimengsel door en kneed tot je er een bal van kan maken. Leg de bal afgedekt met plastic minstens een half uur in de koelkast.
Vulling
Schil de appels; snij ze in vieren; haal het klokhuis eruit en snijd de partjes in kleine blokjes. Laat de rozijnen uitlekken en meng ze met een eetlepel custardpoeder. Meng het citroensap, 2 eetlepels custardpoeder, de speculaaskruiden, de suiker, de rozijnen, de vanillesuiker en de amandelen door de appelstukjes en roer even goed door.

De kruimellaag
Maak de kruimellaag door de ingrediënten te mengen tot een kruimelige massa.
Bekleed een rechthoekige platte vorm met bakpapier. Rol het taartdeeg met een deegroller tussen 2 vellen bakpapier in de gewenste vorm (of druk het plat met je handen) en bekleed de taartvorm ermee. Maak de randen 1 à 2 cm hoog. Strooi het overgebleven custardpoeder over het deeg en verdeel het gelijkmatig door met de vorm te schudden.
Verdeel de appelvulling over het deeg en druk het even goed aan. Strooi dan het kruimeldeeg erover.

Bak de appel plaat taart in de voorverwarmde oven in ongeveer 60 minuten gaar en goudbruin

Categorie: taart, koek en zoet Tags: appeltaart, foodblogswap, taart

Vorig bericht: « Vakantie in Andalusië deel 3: Malaga (Mercado Atarazanas, Aperitivos Zali en Paco José)
Volgend bericht: De maand van Duizend en 1 dag: november »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Geïnspireerd door @elisabethsmagazine maakte ik d Geïnspireerd door @elisabethsmagazine maakte ik deze bladerdeeg rolletjes met salami en kaas voor de Swiepswoepswap van @bakkenmetlisanne. Heerlijk als borrelhapje of als onderdeel van een buffet.

#swiepswoepswap #bladerdeeg #kaas #salami #borrelhapje #buffet #food #foodblogger
Nog meer fudge... #fudge #boroughmarket#whirld #uk Nog meer fudge...
#fudge #boroughmarket#whirld #uk #ennatuurlijkookweergekocht #boroughmarketlondon #londen #london #travel
Het zag er zeer instagrammable uit, maar dit was n Het zag er zeer instagrammable uit, maar dit was niet echt een lekkere hot chocolate.
#hotchocolate #structuurnietlekkerenmetwater #beetjejammer #hetzagerwelmooiuit
Instagram bericht 17866221207032541 Instagram bericht 17866221207032541
Fudge! 😍 Fudge! 😍
Met de bus naar het Postal museum. Je leert daar v Met de bus naar het Postal museum. Je leert daar van alles over de geschiedenis van de post. Superleuk dat je met een postkarretje door de oude posttunnels rijdt en intussen via beelden op de muren ziet hoe het vroeger ging. #postalmuseumlondon #postalmuseum #post #londen #london #uk #stedentrip #solotrip #museum #travel
Dag 1 gisteren in Londen was heerlijk. Die blauwe Dag 1 gisteren in Londen was heerlijk. Die blauwe lucht alleen was natuurlijk al fantastisch. Camden market was fijn en werd pas druk toen ik weer weg ging. Borough market was zo afgeladen dat ik er weer weg ging. Dat doe ik een van de volgende dagen nog wel een keer. Daarna een heerlijke wandeling langs de theems om via de South Bank Wintermarket de metro richting hotel te pakken en mijn voeten even rust te gunnen. Vandaag weer proberen om wat minder stappen te zetten 😬.
#london #londen #southbank #camden #amywinehouse #veelteveelstappen #stedentrip #travel #stedentrip #lovelondon #uk #reizenisfijn #boroughmarketlondon #boroughmarket
Gisteren waren we even in Hoofddorp en we lunchten Gisteren waren we even in Hoofddorp en we lunchten met een lekkere bah mi bij @vietntea. Uiteraard moest daar ook een loempia bij 😀

@lunch @vietnamesefood @bahnmi @loempia #hoofddorp @weekend
Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in