• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Appeltaart met whiskey-mascarpone room

28 februari 2016 By Martine Reageer

De foodblogswap van februari bracht mij bij Zoet en Verleidelijk; een blog vol heerlijke zoete recepten. Ik had ze best allemaal willen maken, maar dat leek me toch een beetje overdreven. Ik koos uiteindelijk voor deze appelplaattaart; vooral omdat Maarten zo blij wordt van appeltaart en het alweer best lang geleden was dat ik er 1 had gebakken. Aangezien Maarten de taart in zijn eentje soldaat moest maken heb ik de helft van de ingrediënten gebruikt en de taart in 2 kleine vormen gebakken. Zo kon ik er makkelijk eentje invriezen. Ik gaf mijn eigen draai aan dit recept door de rozijnen te weken in Whiskey (ik gebruikte Connemara) en er nog wat gehakte amandelen over te strooien. Bij de taart serveerde ik whiskeyroom met mascarpone en slagroom. 

Appeltaart met whiskey-mascarpone room

 

Ingrediënten voor de taart

  • 300 gram bloem
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 270 gram koude roomboter
  • 125 gram fijngehakte walnoten,
  • 70 gram rozijnen
  • 300 gram amandelspijs
  • 2 eieren
  • 5-6 grote Elstar appels
  • 60 g kristalsuiker
  • 2 tl kaneel
  • 50 gram amandelstukjes of -schilfers

 

Ingrediënten voor de room

  • een scheut van de whiskey waar de rozijnen in geweekt hebben
  • 75 gram slagroom
  • 100 gram mascarpone
  • 1 eetlepel poedersuiker


Rooster de walnoten even in een droge koekenpan. Daar worden ze extra lekker van. Laat de rozijnen weken in een scheutje whiskey.
Doe de bloem samen met de basterdduiker, de vanillesuiker en het snufje zout in een kom.
Snijd er met 2 messen 250 gram van de boter door.Kneed het deeg tot het wat samenhangender wordt en voeg dan de walnoten toe. Kneed het deeg tot een bal.
Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het 1 uur in de koelkast rusten.
Schil de appels, snijd ze in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de parten in schijfjes of stukjes.
Meng de kristalsuiker met de kaneel en strooi dit over de appels. Roer even goed door zodat het kaneelsuiker mengsel goed verdeeld is over de appel.
Doe de appels samen met 20 gram koude boter in een ruime (wok)pan en verwarm dit op laag vuur. Bak ze 4-5 minuten onder regelmatig omscheppen tot ze zacht zijn en laat ze afkoelen.
Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Duw/rol het deeg op de bakplaat uit. Druk het deeg ook tegen de randen van de bakplaat omhoog.
Verkruimel het amandelspijs boven een kom en klop deze met de eieren los. Verdeel dit mengsel over de taartbodem.
Spreid de appel uit over het amandelspijs.
Bak de taart in het midden van de oven in circa 45 minuten goudbruin en gaar.
Haal de taart uit de oven en laat deze op de bakplaat afkoelen.

Mix de slagroom lobbig en voeg dan de suiker toe. Klop nog even door en voeg als de room bijna stijf is de mascarpone en de whiskey toe.

Categorie: taart, koek en zoet Tags: appeltaart, foodblogswap, fruit, taart

Vorig bericht: « Röstiburger uit Streetfood & snacks
Volgend bericht: Voorgerecht met zalm en avocado »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Topmiddag gehad in Framework knitters museum in no Topmiddag gehad in Framework knitters museum in nottinghamshire. Er staan daar breimachines van rond 1900 en ouder en het was verbazingwekkend interessant om uitgelegd te krijgen en te zien hoe ze werken.  De vrijwilligers waren allemaal even enthousiast en alles zag er nog uit alsof het in gebruik was. De foto ziet er niet zo uit, maar de sunday roast die we onderweg in een pub aten was heerlijk. #england #frameworkknitters #knitting #museum #nottinghamshire #uk #england #engeland #roadtrip #camping #sundayroast #travel #food
Door naar de volgende camping, dus lekker een ontb Door naar de volgende camping, dus lekker een ontbijtje onderweg. #keswick #lakedistrict #breakfast #ontbijt #travel #engeland #uk
Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen ge Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen gemaakt worden. We hadden een beetje onze twijfels of dat interessant zou zijn. Het bleek een fantastisch uitje. We zagen het hele proces van boomstam tot klosje en de hele werkplaats zag eruit alsof er nog dagelijks gewerkt wordt. Dat is ook wel een klein beetje zo, want alle machines werken nog en werden tijdens de rondleiding gedemonstreerd. #stottparkbobbinmill #mill #holiday #travel #reizen #ambachten #museum #houtenklosjes #uk #lakedistrict #engeland #vakantie #roadtrip
Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in