• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Bananencake met amandel en crème d’ipomée

28 oktober 2016 By Martine Reageer

Deze maand maakte ik deze heerlijke bananencake van het blog Bijna net zo lekker als thuis voor de foodblogswap. Bijna net zo lekker als thuis bestaat al sinds 2009 en er staan inmiddels heel veel recepten op de site. Het kostte dus even tijd om te beslissen wat ik zou maken deze maand. Toen ik verzon dat ik in elk geval de overrijpe bananen van de fruitschaal wilde gebruiken, was ik er al snel uit dat het deze bananencake ging worden. Ik paste de cake iets aan door zelfrijzend bakmeel te gebruiken, amandelen toe te voegen en de havervlokken weg te laten. Ook gebruikte ik de Crème d’ipomée van Aicha die ik eens gekregen heb in een foodybox. Wat een verrassend lekker spul is dat zeg! Het is zoete aardappelconfiture en smaakt een beetje naar caramel.

bananencake met amandel en Crème d'ipomée

 

 

Bananencake amandel en Crème d’ipomée

 

 

Ingrediënten

  • 100 gram rozijnen
  • 2 el bruine rum
  • 1 eetlepel custard
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 tl zout
  • 125 gram boter, gesmolten
  • 150 gram suiker
  • 2 grote eieren
  • 150 gram (liefst overrijpe) banaan, fijn geprakt
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 30 gram amandelen in stukjes voor door het beslag
  • 20 gram amandelen in stukjes voor op de cake
  • 10 theelepels Crème d’ipomée van Aicha (€ 1,49 bij AH)
  • springvorm van 23 cm
 
Doe de rozijnen in een bakje en giet de rum erbij. Verwarm ze eventueel even in de magnetron en laat staan totdat je ze nodig hebt of laat ze wat langer weken.
Verwarm de oven voor op 170 C (hetelucht 150 graden). 
Klop de gesmolten boter en suiker door elkaar in een kom.Voeg 1 ei toe en klop tot het ei is opgenomen. Voeg dan het andere ei toe en klop weer. Klop de geprakte banaan en het vanille-extract erdoor. Spatel in gedeeltes het zelfrijzend bakmeel en het zout erdoor. Laat de rozijnen uitlekken en meng ze met de custard. Spatel ze dan samen met de amandelstukjes door het beslag.
Leg een velletje bakpapier op de bodem van de springvorm en klik dan de rand erop. Vet de rand in met een beetje boter en verdeel het beslag over de bodem. Leg de Crème d’ipomée in hoopjes op het beslag en strijk ze een beetje uit. Strooi er tenslotte de overgebleven amandelstukjes over.
Bak de cake in 35-40 minuten goudbruin en gaar. De cake is gaar als een cocktailprikker die erin gestoken wordt er nagenoeg schoon uitkomt. 
 

De Crème d’ipomée van Aicha heb ik gekregen in de foodybox van Kroon op het Werk. De mening over het product is geheel van mijzelf.

Categorie: taart, koek en zoet Tags: cake, foodblogswap, fruit

Vorig bericht: « Witte pizza met koolrabi, pesto, serranoham en mozzarella
Volgend bericht: Omelette aux escargots »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, Wat is een eigen moestuintje toch fijn. Snijbiet, komkommer en paarse spekbonen die je zelf hebt zien groeien zijn toch wel het aller aller lekkerst. #moestuin #oogst #moestuinieren #buiten #groente #healthy #gezondeten
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in