Deze maand maakte ik deze heerlijke bananencake van het blog Bijna net zo lekker als thuis voor de foodblogswap. Bijna net zo lekker als thuis bestaat al sinds 2009 en er staan inmiddels heel veel recepten op de site. Het kostte dus even tijd om te beslissen wat ik zou maken deze maand. Toen ik verzon dat ik in elk geval de overrijpe bananen van de fruitschaal wilde gebruiken, was ik er al snel uit dat het deze bananencake ging worden. Ik paste de cake iets aan door zelfrijzend bakmeel te gebruiken, amandelen toe te voegen en de havervlokken weg te laten. Ook gebruikte ik de Crème d’ipomée van Aicha die ik eens gekregen heb in een foodybox. Wat een verrassend lekker spul is dat zeg! Het is zoete aardappelconfiture en smaakt een beetje naar caramel.
Bananencake amandel en Crème d’ipomée
Ingrediënten
- 100 gram rozijnen
- 2 el bruine rum
- 1 eetlepel custard
- 175 gram zelfrijzend bakmeel
- 1/2 tl zout
- 125 gram boter, gesmolten
- 150 gram suiker
- 2 grote eieren
- 150 gram (liefst overrijpe) banaan, fijn geprakt
- 1 eetlepel vanille-extract
- 30 gram amandelen in stukjes voor door het beslag
- 20 gram amandelen in stukjes voor op de cake
- 10 theelepels Crème d’ipomée van Aicha (€ 1,49 bij AH)
- springvorm van 23 cm
De Crème d’ipomée van Aicha heb ik gekregen in de foodybox van Kroon op het Werk. De mening over het product is geheel van mijzelf.
Geef een reactie