• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Bounty-ijstaart

31 augustus 2018 By Martine Reageer

Deze maand was ik voor de foodblogswap gekoppeld aan de blog van Slowfoody, waar ik het recept van het bounty-ijs vond.
Voor dit ijstaartje gebruikte ik de dubbele hoeveelheid van haar recept en paste ik de verhoudingen iets aan. Ik gebruikte wat minder suiker, kokosrasp en chocolade. Ik heb het ijs 2 keer gemaakt. De eerste keer volgens het originele recept, maar met andere kokosmelk. Ik vond het ijs toen te waterig en in verhouding wat te veel kokosrasp.
Nadat ik eerst allerlei variaties had bedacht om het ijs wat romiger te maken verzon ik ineens dat ik gewoon dezelfde kokosmelk moest proberen als Slowfoody gebruikt had. En dat bleek genoeg te zijn om het ijs een veel betere smaak te geven. Eerlijk gezegd heb ik nooit geweten dat er zoveel verschil zit in romigheid tussen de diverse merken kokosmelk.
Het ijs is ook heerlijk om zo te eten, dus als je geen zin hebt om een taartje te maken kun je met dit recept ook aan de slag.
Voor het taartje gebruikte ik een vorm van 20 centimeter doorsnede.

 

Bounty-ijstaart

 

Ingrediënten voor 8 personen

 

Bodem

  • 12 oreo koekjes
  • 45 gram zachte boter
  • beetje boter om in te vetten
  • springvorm van 20 cm
  • bakpapier
Verkruimel de koekjes en meng de kruimels met de boter. Vet de springvorm in. Haal de ring van de bakvorm en leg het bakpapier op de bodem. Zet de ring er dan weer op en klem daarmee het bakpapier in de vorm. Knip rondom af.
Doe het koekjesmengsel in de vorm en duw goed aan op de bodem.

IJs

  • 540 ml kokosmelk (fair trade; die is lekker romig)
  • 150 gram poedersuiker
  • 50 gram kokosrasp 
  • 2 theelepels vanille-extract 
  • 50 gram pure chocolade

Doe de kokosmelk, melk en slagroom in een kom. Zeef de poedersuiker erboven en voeg het vanille-extract toe. Roer goed door en zet het dan een uurtje in de koelkast om goed koud te worden.

Rooster de kokosrasp in een droge koekenpan tot het lichtbruin van kleur is. Schud de pan af en toe een beetje of roer met een spatel door de kokosrasp zodat het gelijkmatig roostert. Blijf er bij, want het gaat vrij hard. Laat het afkoelen op een bord.

Hak de chocolade in stukjes.
Spatel de kokosrasp door het kokosmelk-mengsel en doe het in de ijsmachine. Als het ijs een beetje dikker begint te worden doe je de chocolade erbij en laat je het ijs draaien tot het klaar is. Schep het ijs in de springvorm en strijk het glad. Zet daarna in de vriezer en laat het goed stevig worden voor je de chocoladelaag er op doet.

Chocoladelaag

  • 60 gram pure chocolade
  • 2 eetlepels kokossnippers
Smelt de chocolade op laag vermogen in de magnetron. Roer steeds even door. Rooster intussen de kokossnippers in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren. Giet de gesmolten chocolade gelijkmatig over de ijstaart, strijk direct uit en bestrooi met de kokossnippers.
Haal de ijstaart een kwartiertje van te voren uit de vriezer en snijd met een mes dat je even goed warm gemaakt hebt onder de hete kraan.

Categorie: dessert Tags: foodblogswap, ijs

Vorig bericht: « Winkelen in York
Volgend bericht: De maand van Duizend en 1 dag: augustus »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich tosti naar idee van @elisabethsmagazine. Die kun je in allerlei variaties maken en is superlekker. #foodblogswap #food #fbs #tosti #driedubbeletosti #foodblog #foodblogger #clubsandwich #clubsandwichtosti
ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat het nog niet zo druk was. We deelden bao en bitterballen met eend, een wrap met kip en guacamole, een heerlijk stokbroodje buikspek en een verrukkelijk ijsje (mandarijn en citroen-basilicum) toe. #rollendekeukens #foodtrucks #foodtruckfestival #festival #food #buiteneten #eten #foodblogger #weekend
Voorgerechtje. Eindelijk weer met de vriendengroep Voorgerechtje. Eindelijk weer met de vriendengroep kamperen. Gelukkig is het stookverbod voorbij en kunnen we lekker bij een vuurtje. Op en top genieten!  #scoutingterrein #austerlitz #kokenophoutvuur #kamperen #food #eten #camping #friends #eengrootfeestje
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in