Bounty-ijstaart
Ingrediënten voor 8 personen
Bodem
- 12 oreo koekjes
- 45 gram zachte boter
- beetje boter om in te vetten
- springvorm van 20 cm
- bakpapier
IJs
- 540 ml kokosmelk (fair trade; die is lekker romig)
- 150 gram poedersuiker
- 50 gram kokosrasp
- 2 theelepels vanille-extract
- 50 gram pure chocolade
Doe de kokosmelk, melk en slagroom in een kom. Zeef de poedersuiker erboven en voeg het vanille-extract toe. Roer goed door en zet het dan een uurtje in de koelkast om goed koud te worden.
Rooster de kokosrasp in een droge koekenpan tot het lichtbruin van kleur is. Schud de pan af en toe een beetje of roer met een spatel door de kokosrasp zodat het gelijkmatig roostert. Blijf er bij, want het gaat vrij hard. Laat het afkoelen op een bord.
Hak de chocolade in stukjes.
Spatel de kokosrasp door het kokosmelk-mengsel en doe het in de ijsmachine. Als het ijs een beetje dikker begint te worden doe je de chocolade erbij en laat je het ijs draaien tot het klaar is. Schep het ijs in de springvorm en strijk het glad. Zet daarna in de vriezer en laat het goed stevig worden voor je de chocoladelaag er op doet.
Chocoladelaag
- 60 gram pure chocolade
- 2 eetlepels kokossnippers
Geef een reactie