• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Broodmhancha (opgerold brood) met gehakt, paprika en geitenkaas

28 augustus 2016 By Martine Reageer

De foodblogswap van augustus bracht mij bij het blog Ellouisa´s kitchen. Het leek eerst niet zo eenvoudig om een keuze te maken, want ik zag zoveel lekkers, maar het lot was mij gunstig gezind. Ik zag nl op dezelfde dag Jamie Oliver een opgerolde snack met fillodeeg maken waar ik erg enthousiast van werd. Dat gaf de doorslag. Het werd de broodmancha, een gevuld opgerold brood. 

Ik maakte dit brood met gehakt, paprika en geitenkaas en dat was echt heerlijk, Het brood ziet er spectaculair uit en is toch vrij eenvoudig te maken. 
Wij vonden hem warm het lekkerst, maar hij is ook erg goed op kamertemperatuur. 

Broodmancha

Ingrediënten



Brood
  • 450 gr bloem
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1.5 tl zout
  • 1.5 tl suiker
  • 3 el olie
  • 250 ml lauwwarme melk
  • beetje lauwwarm water

Vulling
  • 500 gram lamsgehakt
  • 150 gram geitenkaas (uit blik van Turkse winkel)
  • 1 rode puntpaprika
  • 2 teentjes (gerookte) knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 2 theelepels ras el hanout
  • mespunt gerookt paprikapoeder
  • Zout en peper
  • olie om in te bakken

Extra
  • Sesamzaadjes
  • 1 ei
  • scheutje melk


Meng de bloem met de gist en de suiker. Voeg de olie toe en roer goed door. Doe er dan de melk en het zout bij en kneed het mengsel even goed door elkaar. Voeg dan beetje bij beetje wat water toe tot je een samenhangend deeg hebt. Ik had aan 2 eetlepels genoeg.

Kneed het deeg 10-15 minuten met de hand of in een machine en laat dan een uur  afgedekt rijzen. Ik doe deeg meestal in een kom met een hotel douchemutsje erover.

 
Maak tijdens het rijzen van het deeg de vulling. Snipper de sjalotjes en de knoflook en bak ze even in een beetje olie. Doe er na een paar minuten de fijngesneden paprika bij. Voeg dan het gehakt toe en bak het rul. Kruid het gehaktmengsel met de ras el hanout, paprikapoeder, peper en zout en proef dan of je het zo al lekker genoeg vindt. Voeg anders nog wat van de kruiden toe.
Snijd de geitenkaas in kleine stukjes (het zal dan verkruimelen) en voeg het toe als het gehakt klaar is. De pan kan dan van het vuur en het gehakt laat je afkoelen.
Rol het deeg na het rijzen uit tot een grote rechthoek en snijd hier in de lengte 6 repen uit. Rol de repen afzonderlijk nog iets platter en leg daar de vulling in een rijtje op. Breng de randen naar elkaar toe en druk aan. Laat de uiteinden een beetje open. Je krijgt nu 6 van die lange rollen met vulling.
Neem een laag rond bakblik van 30 cm en leg er een vel bakpapier op. Rol je eerste slangetje op in het midden en leg met die de naad baar beneden in het midden van het bakpapier in de vorm. Als dit lastig gaat kun je het bakpapier ook later in de vorm leggen met de slang er al opgerold op. Neem dan een volgende deegrol en maak die met het uiteinde vast aan de eerste en rol hem er dan omheen. Zo ga je door tot alle deegrollen in het bakblik liggen.

Bestrijk de mhancha met het losgeklopte ei en bestrooi met de zaadjes. Bak hem dan zo’n 30 minuten op 200 graden (hetelucht 180).


Bij het recept van Ellouisa vind je ook een filmpje waarop je kunt zien hoe je het maakt.

 

Categorie: brood Tags: foodblogswap, gehakt

Vorig bericht: « Dubbeldikke wrap gezond
Volgend bericht: Club sandwich met 2 soorten zalm »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in