De foodblogswap van augustus bracht mij bij het blog Ellouisa´s kitchen. Het leek eerst niet zo eenvoudig om een keuze te maken, want ik zag zoveel lekkers, maar het lot was mij gunstig gezind. Ik zag nl op dezelfde dag Jamie Oliver een opgerolde snack met fillodeeg maken waar ik erg enthousiast van werd. Dat gaf de doorslag. Het werd de broodmancha, een gevuld opgerold brood.
Ik maakte dit brood met gehakt, paprika en geitenkaas en dat was echt heerlijk, Het brood ziet er spectaculair uit en is toch vrij eenvoudig te maken.
Wij vonden hem warm het lekkerst, maar hij is ook erg goed op kamertemperatuur.
Broodmancha
Ingrediënten
Brood
- 450 gr bloem
- 1 zakje gedroogde gist
- 1.5 tl zout
- 1.5 tl suiker
- 3 el olie
- 250 ml lauwwarme melk
- beetje lauwwarm water
Vulling
- 500 gram lamsgehakt
- 150 gram geitenkaas (uit blik van Turkse winkel)
- 1 rode puntpaprika
- 2 teentjes (gerookte) knoflook
- 2 sjalotjes
- 2 theelepels ras el hanout
- mespunt gerookt paprikapoeder
- Zout en peper
- olie om in te bakken
Extra
- Sesamzaadjes
- 1 ei
- scheutje melk
Meng de bloem met de gist en de suiker. Voeg de olie toe en roer goed door. Doe er dan de melk en het zout bij en kneed het mengsel even goed door elkaar. Voeg dan beetje bij beetje wat water toe tot je een samenhangend deeg hebt. Ik had aan 2 eetlepels genoeg.
Kneed het deeg 10-15 minuten met de hand of in een machine en laat dan een uur afgedekt rijzen. Ik doe deeg meestal in een kom met een hotel douchemutsje erover.
Bestrijk de mhancha met het losgeklopte ei en bestrooi met de zaadjes. Bak hem dan zo’n 30 minuten op 200 graden (hetelucht 180).
Bij het recept van Ellouisa vind je ook een filmpje waarop je kunt zien hoe je het maakt.
Geef een reactie