• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Broodmhancha (opgerold brood) met gehakt, paprika en geitenkaas

28 augustus 2016 By Martine Reageer

De foodblogswap van augustus bracht mij bij het blog Ellouisa´s kitchen. Het leek eerst niet zo eenvoudig om een keuze te maken, want ik zag zoveel lekkers, maar het lot was mij gunstig gezind. Ik zag nl op dezelfde dag Jamie Oliver een opgerolde snack met fillodeeg maken waar ik erg enthousiast van werd. Dat gaf de doorslag. Het werd de broodmancha, een gevuld opgerold brood. 

Ik maakte dit brood met gehakt, paprika en geitenkaas en dat was echt heerlijk, Het brood ziet er spectaculair uit en is toch vrij eenvoudig te maken. 
Wij vonden hem warm het lekkerst, maar hij is ook erg goed op kamertemperatuur. 

Broodmancha

Ingrediënten



Brood
  • 450 gr bloem
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1.5 tl zout
  • 1.5 tl suiker
  • 3 el olie
  • 250 ml lauwwarme melk
  • beetje lauwwarm water

Vulling
  • 500 gram lamsgehakt
  • 150 gram geitenkaas (uit blik van Turkse winkel)
  • 1 rode puntpaprika
  • 2 teentjes (gerookte) knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 2 theelepels ras el hanout
  • mespunt gerookt paprikapoeder
  • Zout en peper
  • olie om in te bakken

Extra
  • Sesamzaadjes
  • 1 ei
  • scheutje melk


Meng de bloem met de gist en de suiker. Voeg de olie toe en roer goed door. Doe er dan de melk en het zout bij en kneed het mengsel even goed door elkaar. Voeg dan beetje bij beetje wat water toe tot je een samenhangend deeg hebt. Ik had aan 2 eetlepels genoeg.

Kneed het deeg 10-15 minuten met de hand of in een machine en laat dan een uur  afgedekt rijzen. Ik doe deeg meestal in een kom met een hotel douchemutsje erover.

 
Maak tijdens het rijzen van het deeg de vulling. Snipper de sjalotjes en de knoflook en bak ze even in een beetje olie. Doe er na een paar minuten de fijngesneden paprika bij. Voeg dan het gehakt toe en bak het rul. Kruid het gehaktmengsel met de ras el hanout, paprikapoeder, peper en zout en proef dan of je het zo al lekker genoeg vindt. Voeg anders nog wat van de kruiden toe.
Snijd de geitenkaas in kleine stukjes (het zal dan verkruimelen) en voeg het toe als het gehakt klaar is. De pan kan dan van het vuur en het gehakt laat je afkoelen.
Rol het deeg na het rijzen uit tot een grote rechthoek en snijd hier in de lengte 6 repen uit. Rol de repen afzonderlijk nog iets platter en leg daar de vulling in een rijtje op. Breng de randen naar elkaar toe en druk aan. Laat de uiteinden een beetje open. Je krijgt nu 6 van die lange rollen met vulling.
Neem een laag rond bakblik van 30 cm en leg er een vel bakpapier op. Rol je eerste slangetje op in het midden en leg met die de naad baar beneden in het midden van het bakpapier in de vorm. Als dit lastig gaat kun je het bakpapier ook later in de vorm leggen met de slang er al opgerold op. Neem dan een volgende deegrol en maak die met het uiteinde vast aan de eerste en rol hem er dan omheen. Zo ga je door tot alle deegrollen in het bakblik liggen.

Bestrijk de mhancha met het losgeklopte ei en bestrooi met de zaadjes. Bak hem dan zo’n 30 minuten op 200 graden (hetelucht 180).


Bij het recept van Ellouisa vind je ook een filmpje waarop je kunt zien hoe je het maakt.

 

Categorie: brood Tags: foodblogswap, gehakt

Vorig bericht: « Dubbeldikke wrap gezond
Volgend bericht: Club sandwich met 2 soorten zalm »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in