• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Broodmhancha (opgerold brood) met gehakt, paprika en geitenkaas

28 augustus 2016 By Martine Reageer

De foodblogswap van augustus bracht mij bij het blog Ellouisa´s kitchen. Het leek eerst niet zo eenvoudig om een keuze te maken, want ik zag zoveel lekkers, maar het lot was mij gunstig gezind. Ik zag nl op dezelfde dag Jamie Oliver een opgerolde snack met fillodeeg maken waar ik erg enthousiast van werd. Dat gaf de doorslag. Het werd de broodmancha, een gevuld opgerold brood. 

Ik maakte dit brood met gehakt, paprika en geitenkaas en dat was echt heerlijk, Het brood ziet er spectaculair uit en is toch vrij eenvoudig te maken. 
Wij vonden hem warm het lekkerst, maar hij is ook erg goed op kamertemperatuur. 

Broodmancha

Ingrediënten



Brood
  • 450 gr bloem
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1.5 tl zout
  • 1.5 tl suiker
  • 3 el olie
  • 250 ml lauwwarme melk
  • beetje lauwwarm water

Vulling
  • 500 gram lamsgehakt
  • 150 gram geitenkaas (uit blik van Turkse winkel)
  • 1 rode puntpaprika
  • 2 teentjes (gerookte) knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 2 theelepels ras el hanout
  • mespunt gerookt paprikapoeder
  • Zout en peper
  • olie om in te bakken

Extra
  • Sesamzaadjes
  • 1 ei
  • scheutje melk


Meng de bloem met de gist en de suiker. Voeg de olie toe en roer goed door. Doe er dan de melk en het zout bij en kneed het mengsel even goed door elkaar. Voeg dan beetje bij beetje wat water toe tot je een samenhangend deeg hebt. Ik had aan 2 eetlepels genoeg.

Kneed het deeg 10-15 minuten met de hand of in een machine en laat dan een uur  afgedekt rijzen. Ik doe deeg meestal in een kom met een hotel douchemutsje erover.

 
Maak tijdens het rijzen van het deeg de vulling. Snipper de sjalotjes en de knoflook en bak ze even in een beetje olie. Doe er na een paar minuten de fijngesneden paprika bij. Voeg dan het gehakt toe en bak het rul. Kruid het gehaktmengsel met de ras el hanout, paprikapoeder, peper en zout en proef dan of je het zo al lekker genoeg vindt. Voeg anders nog wat van de kruiden toe.
Snijd de geitenkaas in kleine stukjes (het zal dan verkruimelen) en voeg het toe als het gehakt klaar is. De pan kan dan van het vuur en het gehakt laat je afkoelen.
Rol het deeg na het rijzen uit tot een grote rechthoek en snijd hier in de lengte 6 repen uit. Rol de repen afzonderlijk nog iets platter en leg daar de vulling in een rijtje op. Breng de randen naar elkaar toe en druk aan. Laat de uiteinden een beetje open. Je krijgt nu 6 van die lange rollen met vulling.
Neem een laag rond bakblik van 30 cm en leg er een vel bakpapier op. Rol je eerste slangetje op in het midden en leg met die de naad baar beneden in het midden van het bakpapier in de vorm. Als dit lastig gaat kun je het bakpapier ook later in de vorm leggen met de slang er al opgerold op. Neem dan een volgende deegrol en maak die met het uiteinde vast aan de eerste en rol hem er dan omheen. Zo ga je door tot alle deegrollen in het bakblik liggen.

Bestrijk de mhancha met het losgeklopte ei en bestrooi met de zaadjes. Bak hem dan zo’n 30 minuten op 200 graden (hetelucht 180).


Bij het recept van Ellouisa vind je ook een filmpje waarop je kunt zien hoe je het maakt.

 

Categorie: brood Tags: foodblogswap, gehakt

Vorig bericht: « Dubbeldikke wrap gezond
Volgend bericht: Club sandwich met 2 soorten zalm »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich Foodblogswap! Ik maakte een heerlijke clubsandwich tosti naar idee van @elisabethsmagazine. Die kun je in allerlei variaties maken en is superlekker. #foodblogswap #food #fbs #tosti #driedubbeletosti #foodblog #foodblogger #clubsandwich #clubsandwichtosti
ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat ROLLENDE KEUKENS 2022. We waren er al vroeg zodat het nog niet zo druk was. We deelden bao en bitterballen met eend, een wrap met kip en guacamole, een heerlijk stokbroodje buikspek en een verrukkelijk ijsje (mandarijn en citroen-basilicum) toe. #rollendekeukens #foodtrucks #foodtruckfestival #festival #food #buiteneten #eten #foodblogger #weekend
Voorgerechtje. Eindelijk weer met de vriendengroep Voorgerechtje. Eindelijk weer met de vriendengroep kamperen. Gelukkig is het stookverbod voorbij en kunnen we lekker bij een vuurtje. Op en top genieten!  #scoutingterrein #austerlitz #kokenophoutvuur #kamperen #food #eten #camping #friends #eengrootfeestje
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in