• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Cookie dough ijs

28 april 2018 By Martine Reageer

Jaren geleden vond ik het cookie dough ijs van Ben & jerry’s helemaal geweldig. Tegenwoordig ben ik iets minder gecharmeerd van de smaak en maak ik mijn ijs liever zelf. Maar op mijn ellenlange ” wil ik nog eens maken lijstje” stond al wel heel lang cookie dough ijs. Ik wist dus direct wat ik wilde maken toen ik Cookingdom toegewezen kreeg voor de foodblogswap en daar Cookie dough op een stokje uit de vriezer tussen de recepten zag staan. Ik wilde het deeg alleen niet op een stokje doen, maar het in ijs gebruiken. Het ei at vaak in koekjesdeeg zit is in dit geval vervangen door appelmoes, waarvan toevallig een potje in de foodybox zat. Dit kon ik mooi gebruiken voor dit recept.

Ik maakte het ijs op een dag dat ik geen tijd had het deeg eerst in de vriezer op te laten stijven. Dit zorgde ervoor dat het deeg wat te zacht was toen ik het bij het ijs deed en dat het meer door het ijs vermengd werd dan de bedoeling was. De smaak was uitstekend en het maakte dus niet zo erg uit. Maar als je van die lekkere grote bonken deeg in je ijs wilt moet je het dus even in hoopjes verdelen en in de vriezer doen voor je het door je ijs mengt. Ik heb ongeveer de helft van het deeg gebruikt, maar je kunt de hoeveelheid aanpassen naar je eigen smaak. Je kunt het overgebleven deeg invriezen om later te gebruiken of je maakt er balletjes op een stokje van zoals in het recept van Cookingdom. Of je doopt de balletjes in gesmolten chocolade die je vervolgens in de vriezer kunt bewaren. Zo heb je altijd iets lekkers in huis.

Cookie dough ijs

Ingrediënten voor het koekjesdeeg

  • 110 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 100 gram bruine suiker
  • 65 gram suiker
  • 100 gram appelmoes
  • 1 theelepel vanille extract
  • 145 gram bloem
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel zout


Gebruik een mixer om de boter met de 2 soorten suiker tot een glad geheel te mengen. Doe de appelmoes en het vanille extract erbij en roer goed door. In een andere kom meng je de bloem met de baking soda en het zout. Dit doe je bij het botermengsel en roer je totdat het gemengd is.
Maak met 2 theelepels hoopjes op een snijplank en leg die een paar uur in de vriezer.

 

Ingrediënten voor het ijs

  • 150 gram mascarpone
  • 100 ml slagroom
  • 200 ml melk
  • 50 gram suiker
  • 100 gram gehakte chocolade
  • de helft van het koekjesdeeg
Mix de mascarpone met de slagroom en de suiker tot een glad mengsel. Voeg dan al roerend de melk toe. Doe het mengsel in de ijsmachine. Als het mengsel bijna klaar is voeg je de chocolade en het koekjesdeeg toe.

Categorie: dessert Tags: foodblogswap, ijs

Vorig bericht: « Risotto met eikhaas, koraalzwam en Leffe Bruin (oftewel paddenstoelen en bier)
Volgend bericht: De maand van Duizend en 1 dag: april »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Instagram

Instagram post 18118809364008477 Laatste ontbijt in Praag voor we naar het vliegveld moeten. Ik eet eigenlijk nooit zoet ontbijt, maar hier liet ik me verleiden tot pancakes met (erg neppe) slagroom, peer, nootjes en chocolade. Lang niet zo lekker als de wafel met avocado en ei die we hier van de week aten. Dat zoete ontbijt duurt dus weer even. Hoe ontbijten jullie het liefst?  #ontbijt #breakfast #praag #citytrip
Instagram post 17847282289785417 Puntzak met versgebakken gezouten chips op de kerstmarkt in Praag. Die konden we natuurlijk niet laten liggen😀. Ze waren erg lekker! #praag #chips #puntzak #kerstmarkt #prague #crisps #food #instafood #snack #snacks #snacken
Instagram post 18033633595234594 Een broodje varken met friet. De rest van de dag hoefden we niet meer te eten, maar we hebben er van genoten en kregen het niet eens allemaal op. We kwamen er terecht omdat we wilden eten op het moment dat onze voeten even niet meer wilden. Ik ben (heel handig) gelijk op mijn verse steunzolen naar Praag gegaan en dat kan ik goed voelen. Met mijn oude zolen had ik inmiddels ook pijn in mijn voeten en als het goed is, is de pijn in mijn voeten nu tijdelijk. Het heeft ook zo zijn voordelen, want nu ga ik een beetje gelijk op met mijn moeder die ook geen buitensporige afstanden meer aflegt. #lunch #food #instafood #praag #prague #Tsjechië #kozlovnaupaukerta #burgerwastochgeenburger
Instagram post 18047878276207785 Varkensvlees met cantharellensaus, peulen en aardappel gratin en buikspek met aardappelpuree met geitenkaas en romige spinazie. Alweer lekker gegeten in Praag. Het was wel tweede keus, want we hadden eigenlijk bij Kantyna willen eten. Een erg leuke plek om voornamelijk vlees te eten, maar daar was het zo druk dat we aan een stamtafel hadden moeten eten. Dat wilde ik mijn moeder van 75 niet aandoen na een dag lopen. ( en mezelf ook niet😂). Ik heb er wel snel foto’s van gemaakt, dus op mijn blog kun je er binnenkort meer over lezen. #tsjechie #praag #food #instafood #dinner #restauracetiskarna
Instagram post 18095145340107250 Zalmtartaar en steak tartaar als lunch. Met toast en heerlijk knoflookbrood. Opviel terrassen staan heaters waardoor we ook nog lekker buiten konden zitten. We houden het hier nog wel even vol😀. #praag #prague #food #instafood #lunch #malostranskabeerhouse #tsjechie #citytrip #stedentrip
Instagram post 18117299677020808 Tijdens een stedentrip vind ik het altijd leuk om buiten de deur te ontbijten. Vandaag deden we dat bij Waf-Waf met een lekkere wafel met avocado, ei, spinazie en tomaat. Omdat we het best veel vonden deelden we samen 1 portie. Het werd ook nog eens in 2 instagram vriendelijke porties geserveerd met allebei een eigen eitje. Superlief. Misschien komen we hier nog wel een keer terug voor een pannenkoek. #waf-waf #waffle #wafel #ontbijt #breakfast #praag #prague #tsjechie #hip #food #instafood
Instagram post 17844274789832289 Wat hebben wij lekker gegeten zeg! Na een paar uur struinen door Praag aten we bij COA. We bestelden Katsudon met rijst en lemongrass beef met jasmijnrijst. Wat kan ik er toch blij van worden als alles zo lekker is. Natuurlijk wilde ik ook loempia’s, want die zagen er heerlijk uit. Met mijn stomme kop bedacht ik pas nadat het eten gebracht was dat we dat ook nog wilden. Omdat het best grote porties waren hebben we het toen maar laten zitten. Kan ik die uitgespaarde kcal morgen weer omzetten in iets anders lekkers denk ik dan maar😆 #praag #aziatisch #uiteten #stedentrip #citytrip #coaprague #coa #food #instafood
Instagram post 18041409481220776 De komende paar dagen ben ik met mijn moeder in Praag. En daar is het volop kerstsfeer. Gelukkig ben ik al een paar jaar niet meer helemaal antikerst en kan ik het hebben 😂. Maar die overvolle kerstmarkten hebben we denk ik vrij snel gezien. Gelukkig is er nog veel meer leuks te ontdekken. #praag #kerst #kerstsfeer #Tsjechië #citytrip #stedentrip
Instagram post 18095091532116703 In januari ga ik weer een paar dagen naar Londen. De laatste keer dat ik daar was ontdekte ik Sky Garden, een soort kas bovenin een gebouw. Daarvandaan heb je een prachtig uitzicht over Londen en als je wat wilt eten of drinken kan dat bij een restaurant, bar en een brasserie. Die zijn uiteraard flink aan de prijs en je hebt ze niet nodig om van het uitzicht te genieten. Je leest nu alles over Sky Garden op Duizend en 1 dag. Link in bio. #londen #london #skygarden #view #uitzicht #stad #stedentrip #uitzichtoverlonden #reizen #travel #blog #travelblogger #travelphotography #cityview #gratis #free
Volgen op Instagram

Archief

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin
KokenKoken

Copyright © 2019 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in