• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Cookie dough ijs

28 april 2018 By Martine Reageer

Jaren geleden vond ik het cookie dough ijs van Ben & jerry’s helemaal geweldig. Tegenwoordig ben ik iets minder gecharmeerd van de smaak en maak ik mijn ijs liever zelf. Maar op mijn ellenlange ” wil ik nog eens maken lijstje” stond al wel heel lang cookie dough ijs. Ik wist dus direct wat ik wilde maken toen ik Cookingdom toegewezen kreeg voor de foodblogswap en daar Cookie dough op een stokje uit de vriezer tussen de recepten zag staan. Ik wilde het deeg alleen niet op een stokje doen, maar het in ijs gebruiken. Het ei at vaak in koekjesdeeg zit is in dit geval vervangen door appelmoes, waarvan toevallig een potje in de foodybox zat. Dit kon ik mooi gebruiken voor dit recept.

Ik maakte het ijs op een dag dat ik geen tijd had het deeg eerst in de vriezer op te laten stijven. Dit zorgde ervoor dat het deeg wat te zacht was toen ik het bij het ijs deed en dat het meer door het ijs vermengd werd dan de bedoeling was. De smaak was uitstekend en het maakte dus niet zo erg uit. Maar als je van die lekkere grote bonken deeg in je ijs wilt moet je het dus even in hoopjes verdelen en in de vriezer doen voor je het door je ijs mengt. Ik heb ongeveer de helft van het deeg gebruikt, maar je kunt de hoeveelheid aanpassen naar je eigen smaak. Je kunt het overgebleven deeg invriezen om later te gebruiken of je maakt er balletjes op een stokje van zoals in het recept van Cookingdom. Of je doopt de balletjes in gesmolten chocolade die je vervolgens in de vriezer kunt bewaren. Zo heb je altijd iets lekkers in huis.

Cookie dough ijs

Ingrediënten voor het koekjesdeeg

  • 110 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 100 gram bruine suiker
  • 65 gram suiker
  • 100 gram appelmoes
  • 1 theelepel vanille extract
  • 145 gram bloem
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel zout


Gebruik een mixer om de boter met de 2 soorten suiker tot een glad geheel te mengen. Doe de appelmoes en het vanille extract erbij en roer goed door. In een andere kom meng je de bloem met de baking soda en het zout. Dit doe je bij het botermengsel en roer je totdat het gemengd is.
Maak met 2 theelepels hoopjes op een snijplank en leg die een paar uur in de vriezer.

 

Ingrediënten voor het ijs

  • 150 gram mascarpone
  • 100 ml slagroom
  • 200 ml melk
  • 50 gram suiker
  • 100 gram gehakte chocolade
  • de helft van het koekjesdeeg
Mix de mascarpone met de slagroom en de suiker tot een glad mengsel. Voeg dan al roerend de melk toe. Doe het mengsel in de ijsmachine. Als het mengsel bijna klaar is voeg je de chocolade en het koekjesdeeg toe.

Categorie: dessert Tags: foodblogswap, ijs

Vorig bericht: « Risotto met eikhaas, koraalzwam en Leffe Bruin (oftewel paddenstoelen en bier)
Volgend bericht: De beste fudgy brownies ever! »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Topmiddag gehad in Framework knitters museum in no Topmiddag gehad in Framework knitters museum in nottinghamshire. Er staan daar breimachines van rond 1900 en ouder en het was verbazingwekkend interessant om uitgelegd te krijgen en te zien hoe ze werken.  De vrijwilligers waren allemaal even enthousiast en alles zag er nog uit alsof het in gebruik was. De foto ziet er niet zo uit, maar de sunday roast die we onderweg in een pub aten was heerlijk. #england #frameworkknitters #knitting #museum #nottinghamshire #uk #england #engeland #roadtrip #camping #sundayroast #travel #food
Door naar de volgende camping, dus lekker een ontb Door naar de volgende camping, dus lekker een ontbijtje onderweg. #keswick #lakedistrict #breakfast #ontbijt #travel #engeland #uk
Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen ge Een molen waar houten klossen voor bijv. katoen gemaakt worden. We hadden een beetje onze twijfels of dat interessant zou zijn. Het bleek een fantastisch uitje. We zagen het hele proces van boomstam tot klosje en de hele werkplaats zag eruit alsof er nog dagelijks gewerkt wordt. Dat is ook wel een klein beetje zo, want alle machines werken nog en werden tijdens de rondleiding gedemonstreerd. #stottparkbobbinmill #mill #holiday #travel #reizen #ambachten #museum #houtenklosjes #uk #lakedistrict #engeland #vakantie #roadtrip
Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je h Chester is een schattig plaatsje in Cheshire. Je hebt er een soort galerijen  waarlangs op 2 verdiepingen winkeltjes en restaurants ed zitten. Ik had me verheugd op de overdekte markt, maar die viel een beetje tegen. Veel kraampjes waren leeg. Gelukkig waren er wel een aantal eethuisjes open. De pad thai op foto 2 smaakte uitstekend. Al was het zo veel dat we beter samen 1 portie hadden kunnen bestellen. 
#chester #cheshire #thaifood #stopping #uk #england #travel #reizen #food #vakantie
Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Toast met zalm en een granolabowl. Topontbijt bij Bean & Cole in het leuke plaatsje Chester. 

#breakfast #ontbijt #granolabowl #toast #chester #travel #reizen #roadtrip #camping #uk #engeland
Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijn Als Maarten en ik uit eten gaan overleggen we bijna tijd of we de helft van onze maaltijd zullen wisselen. Zo kunnen we verschillende dingen proeven. Deze keer bestelden we tosti's in het gezellige binnentuintje van The Drovers in Builth Wells in Wales. Het wisselen pakte goed uit, want hoewel mijn bbqkip tosti prima was, was die van Maarten met tonijn nog net iets lekkerder. Ruil jij ook eten met anderen?

#lunch #tosti #toastedsandwich #Wales #holiday #travel #reizen #holiday #uk #builthwells #thedrovers #binnentuin #camping #food
Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandt Dagje Brighton. Heerlijk in de zon bij een strandtent gezeten. De calamaris van de foto was heerlijk. Alleen jammer dat nog geen seconde na de foto een enorme meeuw het grootste gedeelte van de calamaris van het bord jatte. Ieuw!!!! De Thaise lunch hebben we gelukkig wel helemaal zelf kunnen verorberen. #brighton #lunch #calamaris #kutmeeuwen #thaifood #gigglingsquid #gigglingsquidbrighton  #uk #engeland #holiday #travel #reizen #beach #strand #zee #sea
Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een be Vandaag bezochten we Arundel Castle. Het is een behoorlijk groot kasteel en omdat er een evenement was waren er veel leuke demonstraties. Tussendoor lunchten we met een tosti en een salade in het dorp. Prima dagje! #arundel #arundelcastle #lunch #holiday #uk #engeland #lulamaescafe #tosti #travel #kasteel
Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burg Onderweg naar Engeland aten we op de boot een burger. De smaak was best ok, maar voor een goed buikgevoel was het een beetje te vet. Dikke plus was wel dat de chipottle saus niet op de burger zat, maar apart op het bord lag. Ik vind nl de hoeveelheid saus op een burger altijd te veel. Eten jullie je burger liever met veel saus of wil je het net als ik liever een beetje minder?

#burger #stenaline #beefburger #vakantie #3wekenkampereninhetvooruitzicht #travel #roadtrip #sauskwestie
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in