• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Cookie dough ijs

28 april 2018 By Martine Reageer

Jaren geleden vond ik het cookie dough ijs van Ben & jerry’s helemaal geweldig. Tegenwoordig ben ik iets minder gecharmeerd van de smaak en maak ik mijn ijs liever zelf. Maar op mijn ellenlange ” wil ik nog eens maken lijstje” stond al wel heel lang cookie dough ijs. Ik wist dus direct wat ik wilde maken toen ik Cookingdom toegewezen kreeg voor de foodblogswap en daar Cookie dough op een stokje uit de vriezer tussen de recepten zag staan. Ik wilde het deeg alleen niet op een stokje doen, maar het in ijs gebruiken. Het ei at vaak in koekjesdeeg zit is in dit geval vervangen door appelmoes, waarvan toevallig een potje in de foodybox zat. Dit kon ik mooi gebruiken voor dit recept.

Ik maakte het ijs op een dag dat ik geen tijd had het deeg eerst in de vriezer op te laten stijven. Dit zorgde ervoor dat het deeg wat te zacht was toen ik het bij het ijs deed en dat het meer door het ijs vermengd werd dan de bedoeling was. De smaak was uitstekend en het maakte dus niet zo erg uit. Maar als je van die lekkere grote bonken deeg in je ijs wilt moet je het dus even in hoopjes verdelen en in de vriezer doen voor je het door je ijs mengt. Ik heb ongeveer de helft van het deeg gebruikt, maar je kunt de hoeveelheid aanpassen naar je eigen smaak. Je kunt het overgebleven deeg invriezen om later te gebruiken of je maakt er balletjes op een stokje van zoals in het recept van Cookingdom. Of je doopt de balletjes in gesmolten chocolade die je vervolgens in de vriezer kunt bewaren. Zo heb je altijd iets lekkers in huis.

Cookie dough ijs

Ingrediënten voor het koekjesdeeg

  • 110 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 100 gram bruine suiker
  • 65 gram suiker
  • 100 gram appelmoes
  • 1 theelepel vanille extract
  • 145 gram bloem
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel zout


Gebruik een mixer om de boter met de 2 soorten suiker tot een glad geheel te mengen. Doe de appelmoes en het vanille extract erbij en roer goed door. In een andere kom meng je de bloem met de baking soda en het zout. Dit doe je bij het botermengsel en roer je totdat het gemengd is.
Maak met 2 theelepels hoopjes op een snijplank en leg die een paar uur in de vriezer.

 

Ingrediënten voor het ijs

  • 150 gram mascarpone
  • 100 ml slagroom
  • 200 ml melk
  • 50 gram suiker
  • 100 gram gehakte chocolade
  • de helft van het koekjesdeeg
Mix de mascarpone met de slagroom en de suiker tot een glad mengsel. Voeg dan al roerend de melk toe. Doe het mengsel in de ijsmachine. Als het mengsel bijna klaar is voeg je de chocolade en het koekjesdeeg toe.

Categorie: dessert Tags: foodblogswap, ijs

Vorig bericht: « Risotto met eikhaas, koraalzwam en Leffe Bruin (oftewel paddenstoelen en bier)
Volgend bericht: De beste fudgy brownies ever! »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beet Gezellig dagje Rotterdam met vriendin Nienke. Beetje winkelen, bijkletsen, uitgebreid lunchen en een rondje kunsthal. #Rotterdam #roffa #lunch #apartt #clubsandwich #kunsthal #patriciapiccinini
Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4. Wat een gezellig weekendje bij mijn zus @judith_4.1 en @pippikramer in Bergen op Zoom. We gingen naar de kapper en het zwembad, lagen lui op de bank voor de beamer, kletsen bij, gingen naar de kringloop en aten dit heerlijke vis twaalfuurtje bij De Stadsburger.
Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De Prachtige lokatie en sprookjesachtig verlicht. De lumineuze nachten van kasteel de Haar namen ons mee naar een kerstfeest van vroeger tijden. Wij vonden het leuk. #kasteel #kasteeldehaar #weekend  #uitje #kerst #lumineuzenachten #Nederland #wegineigenland #kastelen
Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke de Minicruise Newcastle. Op de heenweg behoorlijke deining; terug lekker rustig. Tussendoor 21000 stappen  kerstmarkt(je), winkels en Grainger market. En een overheerlijke cumberland sausage roll. Nu weer bijna thuis... #newcastle #minicruise #overbelastevoet #uitjemetmezelf #winkelen #uk #engeland #kerstmarkt
Instagram bericht 17998377955566467 Instagram bericht 17998377955566467
In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontz In de buurt van Nottingham gingen we naar dit ontzettend leuke museum. Het was eigenlijk bijvangst omdat we al iets leuks gedaan hadden en we het ondanks de wat lage verwachtingen even meepakten. We zijn er uiteindelijk ruim 1,5 uur binnen geweest en vonden het superleuk. Op de blog kun je er meer over lezen. Daar ontdek je dan gelijk waar die glazen blauwe bal voor bedoeld was.

#frameworkknittersmuseum #frameworkknitters #breimachinesenmeer #engels #cottages #vakantie #travel #uk #nottinghamshire #ruddington #breimuseum #beautiful #museum #topuitje
Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was voor Dagje Alkmaar met de logeetjes. Kaasmarkt was vooral druk en toeristisch, maar Alkmaar zelf is altijd wel even leuk. Lekker geluncht bij Klunder met een foccacia kip. Nou ja, een halve, want ik ruilde de helft met mijn zus voor een boterham met kroket 😃. 
#alkmaar #toeristineigenland #kaasmarkt #kaas #foccacia
@mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu log @mwemelsfelder is een weekje motorrijden en nu logeren @judith_4.1 en mijn moeder een paar nachten bij mij in Haarlem. Dus speel ik toerist in eigen stad en deden we een rondvaart en winkelen we ons daarna een slag in de rondte. Tussendoor lunchten we met een heerlijk visplateau bij @mlinhaarlem 

#Haarlem #toeristineigenstad #langweekend #Nederland #moeiehoeven #lunch #vis #food
In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis In Wales bezochten we de Judge's Lodging, het huis waar de reizende rechters verbleven. We zagen er o.a  een victoriaanse thermoskan en Maarten zat er in het badje van de rechter. Meer info staat nu online. Link in bio. #thejudge'slodging #Wales #travel #museum #travel #reizen #uk #grootbrittannië #rechters
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in