• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Duizenden1dag

  • home
  • Categorieën
  • Reizen
  • Over mij
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter

Cookie dough ijs

28 april 2018 By Martine Reageer

Jaren geleden vond ik het cookie dough ijs van Ben & jerry’s helemaal geweldig. Tegenwoordig ben ik iets minder gecharmeerd van de smaak en maak ik mijn ijs liever zelf. Maar op mijn ellenlange ” wil ik nog eens maken lijstje” stond al wel heel lang cookie dough ijs. Ik wist dus direct wat ik wilde maken toen ik Cookingdom toegewezen kreeg voor de foodblogswap en daar Cookie dough op een stokje uit de vriezer tussen de recepten zag staan. Ik wilde het deeg alleen niet op een stokje doen, maar het in ijs gebruiken. Het ei at vaak in koekjesdeeg zit is in dit geval vervangen door appelmoes, waarvan toevallig een potje in de foodybox zat. Dit kon ik mooi gebruiken voor dit recept.

Ik maakte het ijs op een dag dat ik geen tijd had het deeg eerst in de vriezer op te laten stijven. Dit zorgde ervoor dat het deeg wat te zacht was toen ik het bij het ijs deed en dat het meer door het ijs vermengd werd dan de bedoeling was. De smaak was uitstekend en het maakte dus niet zo erg uit. Maar als je van die lekkere grote bonken deeg in je ijs wilt moet je het dus even in hoopjes verdelen en in de vriezer doen voor je het door je ijs mengt. Ik heb ongeveer de helft van het deeg gebruikt, maar je kunt de hoeveelheid aanpassen naar je eigen smaak. Je kunt het overgebleven deeg invriezen om later te gebruiken of je maakt er balletjes op een stokje van zoals in het recept van Cookingdom. Of je doopt de balletjes in gesmolten chocolade die je vervolgens in de vriezer kunt bewaren. Zo heb je altijd iets lekkers in huis.

Cookie dough ijs

Ingrediënten voor het koekjesdeeg

  • 110 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 100 gram bruine suiker
  • 65 gram suiker
  • 100 gram appelmoes
  • 1 theelepel vanille extract
  • 145 gram bloem
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel zout


Gebruik een mixer om de boter met de 2 soorten suiker tot een glad geheel te mengen. Doe de appelmoes en het vanille extract erbij en roer goed door. In een andere kom meng je de bloem met de baking soda en het zout. Dit doe je bij het botermengsel en roer je totdat het gemengd is.
Maak met 2 theelepels hoopjes op een snijplank en leg die een paar uur in de vriezer.

 

Ingrediënten voor het ijs

  • 150 gram mascarpone
  • 100 ml slagroom
  • 200 ml melk
  • 50 gram suiker
  • 100 gram gehakte chocolade
  • de helft van het koekjesdeeg
Mix de mascarpone met de slagroom en de suiker tot een glad mengsel. Voeg dan al roerend de melk toe. Doe het mengsel in de ijsmachine. Als het mengsel bijna klaar is voeg je de chocolade en het koekjesdeeg toe.

Categorie: dessert Tags: foodblogswap, ijs

Vorig bericht: « Risotto met eikhaas, koraalzwam en Leffe Bruin (oftewel paddenstoelen en bier)
Volgend bericht: De beste fudgy brownies ever! »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Instagram

Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker Onderweg naar Cirque du soleil aten we erg lekker bij Hart van Sluis in Sluis.
#Sluis #hartvansluis #dinner #food #gambakroketjes #schol #kabeljauw #pannacotta #blondie
Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik Van woensdag t/m zondag logeren @judith_4.1 en ik bij mijn moeder. Ze is net een paar dagen uit het ziekenhuis waar ze met de behandeling voor CLL (chronische lymfatische leukemie) begonnen is. Best ingrijpend allemaal dus lunchten we vandaag voor de gezelligheid buiten de deur bij Khotinsky in Dordrecht.
#khotinsky #lunch #dordrecht #kroketten
Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theat Eindelijk weer eens lekker ondergedompeld in theatersferen. Romeo en Julia in het Steengroevetheater in Winterswijk. Het was weer heel bijzonder! #theater #romeoenjulia #kamperen #theatervoorstelling #steengroeve #winterswijk #buiten #ikhouervan #theaterboost
Logeren bij je zus en dan verwend worden met een h Logeren bij je zus en dan verwend worden met een heerlijk bord pad thai 🥰
#padthai #logeren #thaifood #voorhaarzonderkoriandervoormijmet
In Maun (Botswana) aten we bij Marc's Eatery. Er In Maun (Botswana) aten we bij Marc's  Eatery. Er hangt daar een erg ontspannen, gezellige sfeer en het eten was heerlijk. We begonnen net slakken en pissaladiere. Daarna aten we kuduhamburger en steak. We sloten af met serehijs.

#botswana #travel #food #Meat #slakken #dinner #kudu #burger #Reizen #eten #icecream #ijs #africa #Afrika
De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpa De meerkatten bij de Ntwetwe pan (een grote zoutpan in Botswana) klimmen graag hoog om het gevaar aan te kunnen bespeuren en zijn niet schuw. 
#meerkat #meerkatten #wildlife #botswana #africa #afrika #travel #reizen #travelling #holiday #animals #dieren #dierophoofd
Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkome Planet Boabab bij Gweta in Botswana. Ons onderkomen voor de komende 2 nachten. Het zwembad is steenkoud, maar erg fijn. Morgenochtend vertrekken we om 6 uur naar de zoutpan Ntwetwe om de pan te zien, meerkatten te spotten en quad te rijden.
#botswana #planetboabab #africa #Afrika #gweta #swimmingpool #travel #reizen #roadtrip
De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de riv De laatste 2 dagen zaten we in Kasane naast de rivier de Chobe. We zagen er ontelbare olifanten, 2 leeuwen, een giraffe, mangoesten, nijlpaarden, kudus, buffels en meer. We deden er 2 riviercruise en een gamedrive. 
Het meest bijzonder was de kudde overzwemmende olifanten tijdens een rivercruise. We zagen ze vlak voor ons neus het water in- en later weer uitgaan. Nu gaan we door naar Gweta; een rit van ongeveer 4,5 uur.

#elephant #olifant #leeuw #lion #rivercruise #gamedrive #safari #chibe #choberiver #africa #Afrika #botswana #travel #holiday
Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcru Gisterenavond hadden we een fantastische sunsetcruise op de kavangorivier. We zagen 2 krokodillen en een heleboel nijlpaarden.
De laatste foto is van onze nieuwe lokatie: camp Kwando. Een prachtige lodge op palen met een heerlijk terras aan de rivier.
#hippos #nijlpaarden #lodge #krokodil #crocodile #namibie #namibia #Africa
#Afrika #travel #travelling #reizen #vakantie #holiday #campkwando #sunsetcruise
Volg op Instagram
KokenKoken

Archieven

Categorieën

  • barbecue
  • bijgerecht
  • borrelhapje
  • brood
  • De baan van
  • dessert
  • dranken
  • evenement
  • hartige taart
  • hoofdgerecht
  • kookboeken
  • lunch
  • maandoverzicht
  • noedels
  • ontbijt
  • overig
  • Pasta en pizza
  • reizen
  • rijst
  • salade
  • saus
  • slowcooker
  • soep
  • taart, koek en zoet
  • tosti
  • uit eten
  • voorgerechten
  • workshop
Volg mijn blog met Bloglovin

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in